Curier județean
În perioada imediat următoare
Starea de sănătate a pacienților din spitalele de psihiatrie va fi reevaluată
    Săptămâna viitoare o comisie a Ministerului Sănătății va discuta strategia reformei de asistență medicală psihiatrică din Romania. Stra­tegia prevede ca, în perioada imediat următoare, prin direcțiile de sănătate publică județene să fie reevaluată starea de sănătate a tuturor pacienților din spitalele de psihiatrie. Bolnavii care reprezintă cazuri medico - sociale și au familie, vor fi reintegrați cu ajutorul co­munităților locale în aceste familii, iar cei care nu mai au pe nimeni vor fi internați în unitățile medico - sociale existente. În acest fel, se încearcă evitarea suprapopulării unităților medicale prin înlocuirea re­gi­mului de internare continuă a bolnavilor psihici cu forme alter­na­tive, ca de exemplu spitalizarea de zi sau tratamentul ambulatoriu.
    Ergoterapia și terapia ocupațională sunt forme alternative de tra­tament pe care se va pune accent mai mare în spitalele de psihiatrie și în secțiile de specialitate.
    De asemenea, Ministerul Sănătății, împreună cu reprezentanții Par­chetului efectuează periodic controale în spitalele de psihiatrie. Se urmărește cu precădere modul de tratament al pacienților, condi­țiile de spitalizare (electricitate, apă caldă, îmbrăcăminte, etc.), ali­men­tația și structura de personal.(R.J.)
Sâmbătă și duminică
Oficiul de Informare Recrutare Alba - la Albac
    Oficiul de Informare Recrutare Alba în colaborare cu Colegiul Mi­litar Liceal "Mihai Viteazul" organizează în perioada 8 - 9 mai 2004 activități promoționale, artistice și sportive în zona Munților Apuseni.
    Gazda acestor manifestări este primăria și școala generală din Albac. Invitați la aceste manifestări sunt tinerii de la școlile generale din zonă care doresc să afle informații despre cariera militară, să ia contact cu elevi ai colegiului militar și să participe la activitățile pe care aceștia le desfășoară în cadrul programului pregătit.
    Manifestările vor debuta sâmbătă seara cu o serată muzicală la care sunt invitați tinerii din localitate și din zona Apusenilor.
    Duminică dimineața va fi organizat un stand de prezentare a o­fertelor de școlarizare pentru învățământul militar. La ora 10.00 va în­cepe un concurs de volei la care participă și echipa colegiului mili­tar, urmând ca la ora 14.00 să înceapă spectacolul artistic prezentat de formațiile artistice ale colegiului militar (poezie, muzică, dansuri moderne, dansuri de societate, grup satiric, etc.).
Locotenent colonel Vasile OPRUȚA

Șeful Oficiului Informare Recrutare Alba
Bursa locurilor de muncă
    Diligențelor depuse de AJOFM Alba pentru încadrarea unor per­soane aflate în dificultate (cu handicap, șomeri, persoane eliberate din detenție, romi, inclusiv persoane marginalizate social), le-au răs­puns 56 de agenți economici dintr-un număr de 234 contactați. Au fost selectate pentru angajare 276 de persoane dintre cele 614 participante. În urma interviurilor au reușit să ocupe un loc de muncă 155 de persoane: 35 tineri (femei - 18), șomeri de lungă durată - 42 (femei - 20); nici o persoană cu handicap sau eliberată din detenție, o persoană de origine romă, alte categorii - 77 de persoane. (M.I.)
Mandatar financiar
    Organizația județeană Alba a PNȚCD l-a desemnat pe domnul Vasile Vasilca, economist, mandatar financiar al campaniei electo­rale pentru alegerile locale din iunie 2004, pentru județul Alba.
Președinte PNȚCD Alba, Vasile Voicu BORA

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.