Prima pagină Ediția din: 14.5.2004
Scene de film horror în orașul Abrud
Trei tineri au încercat să-i dea foc unui polițist
    Miercuri, 12 mai, la ora 17.45, la Poliția din Abrud s-a prezentat un cetățean, bătut bine și cu sângele șiroindu-i din nasul fracturat, pentru a reclama faptul că a fost agresat de trei indivizi pe terasa unui bar din localitate. La locul incidentului s-a prezentat agentul prin­cipal Alexandru Bogdan, care a încercat să poarte o discuție cu cei trei agresori ai reclamantului, aflați la o masă, consumând bere: Daniel Cristian Oproiu (22 de ani), Daniel Secară (20 de ani) și Silviu Nicolae Cioară (22 de ani). La vederea polițistului, cei trei au izbucnit violent, înjurându-l și amenințându-l cu moartea. Unul dintre tur­bulenți - Oproiu - l-a amenințat pe polițist că îi dă foc și îl omoară, lucru de care s-a și apucat: a desfăcut o sticlă de 2 litri de benzină și l-a împroșcat pe polițist cu lichidul inflamabil. Apoi, furios, a în­cercat să-i dea foc cu o brichetă. Depășit numeric de atacatori și pus în imposibilitatea de a riposta cu armă de foc (existând riscul să se autoincendieze) polițistul s-a retras pentru a solicita întăriri. În timpul retragerii, agresorii au aruncat în polițist cu sticle de bere.
    Incidentul s-a petrecut în prezența celorlalți clienți de la barul cu pricina, care au asistat îngroziți la agresiune. La scurt timp au apă­rut și întăririle, cei trei băieți nervoși fiind imobilizați și conduși la se­diul Poliției Abrud. În tot acest timp, agresorii au continuat să-i înjure și să-i amenințe cu moartea pe polițiști. În sediul poliției, agentul șef nu s-a ferit la timp de atacul furibund al lui Oproiu, primind un cap în gură de la acesta și alegându-se cu buzele sparte și o hemoragie. La Poliția Abrud a continuat "circul", cei trei ajungând să-și scoată din pantaloni "mândriile" personale pentru a le oferi polițiștilor. În această situație, a fost solicitat un procuror de la Câmpeni pentru a constata faptele la fața locului, acesta emițând pe numele celor trei un mandat de reținere pentru 24 de ore. Comandantul poliției Abrud, comisarul Mihai Rus, ne-a declarat că cei trei tineri fac parte dintr-o gașcă ce a comis mai multe infracțiuni pe raza orașului, în speță Oproiu având pe rol dosare la Parchetul și Judecătoria Câmpeni pentru furt și infracțiuni comise cu violență. Mai mult, comandantul poliției Abrud spune că deține informații potrivit cărora martorii pre­zenți la agresiunea agentului principal Alexandru Bogdan au fost contactați deja de aparținătorii agresorilor care le-au "recomandat călduros" să nu depună mărturie în acest caz. Comisarul Rus a subliniat că nu va dezarma în fața acestor atacuri directe și că va milita pentru a le asigura, atât subordonaților săi cât și cetățenilor din oraș, protecție legală și imediată, mizând, bineînțeles, pe o colaborare fructuoasă cu cei care au îndatorirea legală de a lua mă­suri privative de libertate împotriva "haiducilor" din zonă. În acest context vă reamintim că la începutul acestui an, pe adresa redacției ziarului nostru a sosit o scrisoare în care un grup de cetățeni solicita prezența în zonă a forțelor de intervenție rapidă a jandarmeriei pentru a păstra controlul asupra acestei bande. În cursul zilei de ieri, cei trei au fost arestați preventiv pentru 29 de zile pe baza unei hotărâri emise de judecătoria Câmpeni.
Nicoleta IDITA-TOMUȚA

Bun venit campanie electorală!
    Bună și campania asta electorală la ceva. Aleșii devin din ce în ce mai activi, primarii și consilierii dau totul ca să-i convingă pe alegători că sunt cei mai buni. Se mai face un drum, se mai face curățenie, oamenii sunt băgați în seamă mai mult ca niciodată. Fon­durile care nu erau apar ca din senin. Așa s-a întâmplat și la Vințu de Jos unde CJ Alba a alocat suma de 500 de milioane de lei pentru plata salariilor celor 16 asistenți personali, care nu și-au mai primit lefurile din luna august anul trecut.(F.R.)
Declarațiile de avere ale candidaților la alegerile locale din Alba la vedere
    Din noaptea de joi spre vineri, toate declarațiile de avere ale can­didaților la alegerile locale pentru posturile de primari, consilieri locali și județeni pot fi citite pe Internet. Toți cei interesați de averea unuia sau altuia dintre candidați pot accesa următoarea adresă: www.cjalba.ro.(F.R.)
Laborator mobil performant
    Autolaboratorul intrat în dotarea DVSA Alba a fost înzestrat recent cu aparatură modernă de efectuare a unui spectru larg de analize a laptelui și preparatelor din carne. Bunăoară, analizatorul portabil de determinări microbiologice și fizico-chimice efectuează pe loc teste de calitate a laptelui, cărnii și a preparatelor, a apei și a insecticidelor. Cu un alt aparat aflat în dotarea laboratorului se pot realiza determinări microbiologice rapide a aerului din spațiile de producție. (S.T.)
Mort la marginea drumului
    Un bărbat a fost găsit mort pe marginea drumului lângă monu­mentul eroilor din comuna Meteș. Victima se numește Ștefan Toma, de 62 de ani, din comuna Meteș. Legiștii au stabilit că decesul a intervenit din cauza unei cardiopatii ischemice.(F.R.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.