Ultima oră
Agenda electorală județeană
La scrutinul din 6 iunie avem de ales 77 de primari, 33 de consilieri județeni și 925 consilieri locali
•Au fost pregătite 388 de secții de votare și 1940 de ștampile "Votat" *Numărul persoanelor cu drept de vot este 318683
      Au mai rămas ceva mai mult de 3 săptămâni până ne vom alege pentru următorii 4 ani pe cei în care ne punem atâtea speranțe că localitățile noastre vor deveni comune și orașe în care vom trăi mai bine. Cu speranța și încrederea că veți avea discernământul nece­sar, de a-i alege pe cei mai buni dintre cei buni, care merită cu prisosință să vă reprezinte, vă oferim până atunci unele detalii teh­nice legate de scrutinul din data de 6 iunie a.c. În primul rând cei de 318683 de persoane cu drept de vot din județ vor avea de desemnat 77 de primari, 33 de consilieri județeni și 925 de consilieri locali. La dispoziția electoratului vor exista 388 de secții de votare, 1940 de ștampile "Votat" și 850 de bucăți tușiere. De asemenea, în teritoriu au fost distribuite peste 1000 de broșuri cu legea electorală.
    În altă ordine de idei, prefectul Mugurel Sârbu a precizat ieri în ca­drul unei conferințe de presă, faptul că secretarii primăriilor din comunele Șona și Valea Lungă au demisionat din aceste funcții, din pricina faptului că se regăsesc pe listele de candidați ale unor partide, iar secretarii din comunele Sălciua și Arieșeni au fost numai suspendați, deoarece vor candida ca independenți. Cele menționate mai sus au la bază prevederi din legea electorală. În final vă mai informăm că, pentru o deplină transparență, prefectul de Alba a in­vitat astăzi la deschiderea ofertelor în vederea tipăririi buletinelor de vot pe toți reprezentanții partidelor parlamentare precum și cei ai mass-media.
Răzvan JURCĂ

Amenzi contravenționale
    În ultimul timp DVSA Alba a insistat mult asupra prevenirii și răspândirii bolilor epizootice. Controalele efectuate la Târgurile de animale de la Teiuș și Aiud s-au soldat cu amenzi contravenționale în valoare de 24 milioane de lei. Cele mai grave nereguli au fost constatate în transportul animalelor fără documente legale și pune­rea în vânzare a unor produse de origine animală a căror proveniență și reguli de igienă nu erau conforme cu legislația în vigoare. (S.T.)
Prietenii matematicii
    Luni, 17 mai, orele 13.00, la Școala cu clasele I-VIII din comuna Mihai Viteazul (jud. Cluj) are loc o sesiune de referate și comunicări ale elevilor la care vor lua parte elevi din județele Alba și Cluj. (R.J.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.