Prima pagină Ediția din: 15.5.2004
Pentru că fotbalul rămâne sportul rege la Alba Iulia
Încă trei miliarde de lei pentru FC Unirea
    Consiliul local al municipiului Alba Iulia rămâne în continuare cel mai mare și mai de nădejde susținător al fotbalului din plan local și județean. Mulți s-au bătut cu pumnul în piept că vor face și vor dre­ge, dar totul a rămas în faza de promisiune. Consiliul județean, de exemplu, a aprobat suma de 500 de milioane de lei, dar nici până la această dată nu a virat banii în contul FC Unirea, deși de câteva săptămâni tot cere și primește hârtii justificative. Nici sprijinul din partea Prefecturii județului Alba nu este mult mai mare, singurul spon­sor pe care prefectul a reușit să-l aducă fiind SC Bergenbier SA. Așa că la solicitarea FC Unirea, Consiliul local al municipiului Alba Iulia a aprobat, nu fără ample discuții degeaba, un act adițional la contractul de finanțare programe sportive încheiat cu FC Unirea. Astfel, suma totală a crescut de la 1,5 miliarde de lei, la 4,5 mili­arde. La aceste miliarde se adaugă altele necesare pentru moder­nizarea stadionului Cetate, astfel încât să poată fi licențiat la Liga Profesionistă de Fotbal.
    Situația financiară a clubului este destul de grea, ea justificând eforturile financiare. Referindu-se la acest fapt, primarul Mircea Hava a declarat: "Suntem (FC Unirea - n. red.) singurul club din țară care are toate conturile blocate de Finanțele Publice. Toate cluburile de fotbal din țară au probleme financiare, nu numai noi, dar nicăieri nu s-a intervenit atât de brutal. Asta spune mult despre cât iubesc unii fotbalul și cât de înțelegători sunt."
Anca DINICĂ

Coarne... electorale
    Jenant de-a dreptul modul în care unii înțeleg să-și facă campanie electorală. Cel puțin la nivelul municipiului Alba Iulia, am remarcat în diferite locuri unde sunt amplasate afișe electorale bătaia de joc la care sunt supuși unii dintre candidați. Astfel, în piața Iuliu Maniu din "buricul târgului" candidatului PUR Nicolae Popa și candidatului PNȚCD Radu Cormoș le-au fost "confecționate" coarne, ochi de vampir și gură de... De asemenea, avem informații că de același tratament a avut parte și candidatul PNL Simion Crețu. Dacă prin astfel de metode înțeleg unii să câștige bătălia electorală, pot să stea liniștiți, că ea este dinainte pierdută. Nu prin mizerii și prin ponegrirea celuilalt se atinge un țel! Ce să mai vorbim de fair-play și de democrație... (R.J.)
La Galda de Jos
Directorul executiv al Romani CRISS - implicat într-un accident rutier
    Joi, 13 mai, în jurul orei 21.09, pe DN 1, pe raza comunei Galda de Jos s-a produs un accident rutier în care a fost implicat directorul executiv al Romani CRISS (Centrul Romilor pentru Intervenție So­cială și Studii, o asociație civică non-profit), Costel Bercus, de 27 de ani, din București. Acesta a intrat în depășire cu Dacia Solenza pe care o conducea pe o porțiune de drum semnalizată cu "depășire interzisă", tamponându-se frontal cu un Ford Escort care circula din sens opus. Fordul era condus regulamentar de Ioan Poenar (57 de ani, din Zlatna). În urma impactului, un băiat de 16 ani, din Ford - Laurențiu M., din Zlatna, a suferit traumatisme mai serioase. Am­bele autoturisme au fost avariate. (N.I.T.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.