Ultima oră
Pentru corectarea deficiențelor birocratice
Repartizarea dosarelor către judecători se va face alfabetic
    Ministrul Justiției, Cristian Diaconescu, a hotarât ca, de la 1 sep­tembrie, repartizarea dosarelor către completele de judecată să se facă în ordine alfabetică, pentru a înlătura suspiciunile potrivit cărora, prin acte de corupție, anumite cauze s-ar soluționa preferențial.
    Prevederea este inclusă în Regulamentul privind distribuirea alea­torie a dosarelor în cadrul judecătoriilor, tribunalelor și curților de a­pel, act normativ aprobat de ministrul Diaconescu. Măsura urmă­reș­te creșterea transparenței actului de justiție și se înscrie în demer­surile de îmbunătățire a mecanismelor administrative și corectarea de­ficiențelor birocratice care măresc nivelul perceput al corupției.(N.I.T.)
Oficiul Informare Recrutare Alba - 5 ani de activitate
    Joi, 13 mai a.c., Oficiul Informare Recrutare Alba a împlinit 5 ani de la înființare. Cu această ocazie, Lt. col. Vasile Opruța, șeful instituției a prezentat un scurt bilanț de activitate în fața presei și a principalilor colaboratori (reprezentanți ai Liceului Militar "Mihai Vi­teazul", ai C.M.J. Alba și a unor unități militare din județ). După cum deja se cunoaște, instituția este singura structură autorizată pe plan local care furnizează informații despre cariera militară și care se ocupă la modul concret de recrutarea tinerilor care studiază în sistemul militar de învățământ românesc.
    Astfel, după cum ne-a declarat dl. Lt. col. Vasile Opruța, în cei 5 ani de activitate, instituția pe care o conduce a reușit să finalizeze 1702 dosare a tinerilor pentru Colegiile militare, Școlile de ofițeri și pentru maiștri militari/ subofițeri. Dintre cei amintiți, un număr de 247 de tineri au fost admiși la Școala de ofițeri, 88 la Colegiul militar și 103 la cele de maiștri militari/ subofițeri. Astfel instituția s-a situat an de an între cele mai bune la nivel de țară. În final, pentru tinerii interesați de a se înscrie la licee militare sau alte instituții de profil, menționăm adresa Oficiului de Informare Recrutare Alba: strada Mitropolit Andrei Șaguna nr. 4 Alba Iulia (în imediata apropiere a Muzeului Unirii și a Universității "1 Decembrie 1918"), telefon 0258-812291.
Tinu MATEȘ

Înscrierile pentru bac la final
    Astăzi se vor închide listele de înscriere pentru sesiunea iunie-iulie a examenului de bacalaureat. Noutățile față de anii precedenți sunt puține: la probele orale se vor da note nu numai calificative, iar absolvenții din anii precedenți care au picat unele probe de examen pot opta pentru susținerea întregului examen sau numai a probelor picate. Bacalaureatul va începe în data de 22 iunie cu proba orală la Limba și Literatura Română. (A.D.)
O nouă șansă pentru cei cu handicap
    În cadrul bursei naționale a locurilor de muncă pentru persoanele cu handicap, AJOFM Alba a oferit vineri 194 de posibilități de an­gajare din partea celor 17 societăți prezente. Doar 10 din cele 36 de persoane cu handicap au fost selecționate în vederea încadrării, că­rora li s-au adăugat două persoane marginalizate social. (M.I.)
Femeile mai harnice decât bărbații?
    Interesul crescut al femeilor de a ocupa un loc de muncă se re­flectă neîndoielnic și în rata șomajului înregistrată la nivelul județului Alba în rândul populației feminine de 8,7 procente comparativ cu 9,4 la sută cât reprezintă în ansamblu în prima parte a anului trecut. Procentual județul se situează la un nivel inferior față de anul 2003, când rata șomajului se afla la 12,5 la sută. Numărul șomerilor înre­gistrați la 31 martie 2004 a fost de 18.601 persoane, mai mic cu 142 persoane față de luna anterioară și cu 3300 față de martie anul tre­cut. (M.I.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.