Curier județean
Sfânta Liturghie în limba română în Catedrala Notre-Dame din Paris
    Duminică, 16 mai, Înaltpreasfinția Sa Lucian Mureșan, Mitropolitul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, a celebrat Sfânta Liturghie în Catedrala Notre Dame din Paris, la invitația Arhi­epis­copului Parisului, Cardinalul Jean-Marie Lustiger. "Această Liturghie greco-catolică a fost o ocazie privilegiată de a ne ruga pentru Ro­mânia", a spus Înaltul Ierarh, care a fost însoțit de toți episcopii gre­co-catolici români. Răspunsurile la sfântul oficiu au fost date de corala Colegiului Pio Romeno, alcătuită din studenți români care își desăvârșesc studiile teologice la Roma. Este pentru a doua când în Catedrala Notre-Dame s-a oficiat în limba română, după ce la 12 mai 1996 ÎPSS Mitropolitul Lucian al Blajului a prezidat Sfânta Li­turghie în rit bizantin român la împlinirea unei jumătăți de veac de la fondarea, în 1946, a Misiunii Greco-Catolice Române din Franța. Pa­rohia Sfântul Gheorghe din Paris reunește de atunci credincioșii români uniți trăitori în Orașul Lumină.
Alexandru PETĂRLECEAN

Secretele unei căsnicii durabile
    Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români Alba Iulia vă in­vită marți, 18 mai 2004, la orele 20.00, în Aula "Dumitru Stăniloaie" a Facultății de Teologie Ortodoxă, în cadrul unei "Seri a discuțiilor deschise" la o prelegere cu tema " Secretele unei căsnicii durabile", susținută de părintele Ioan Sabău, un preot din ținutul Hunedoarei cu o experiență bogată, acumulată în 90 de ani de viață (70 de ani de preoție).
    Părintele este unul dintre cei care, pentru convingerile sale, a su­ferit ororile din închisorile regimului comunist. Tot în cadrul aces­tei întâlniri va avea loc un recital de muzică religioasă și cultă sus­ținut de Grupul vocal "Deisis". (Purtător de cuvânt al A.S.C. O.R. Alba Iulia, Tudor MAN)
În sprijinul elevilor de liceu
Revista matematica
    Sub directa îndrumare a d-nei prof. Corina Pipoș, câțiva elevi pasionați de matematică din cadrul Grupului Școlar de Industrie Ușoară Alba Iulia au reușit să editeze și să scoată recent de sub tipar cel de-al doilea număr al "Revistei matematica". Luându-și ca deviză "Tinerii au nevoie mai mult de modele decât de critici" și totodată dornici de a sprijini dezvoltarea capacităților creative ale elevilor de liceu, membrii colectivului redacțional al revistei au reușit să cuprindă între coperțile acesteia o sumă de probleme și o tematică mai mult decât incitante. Între acestea amintim: *Concurs cu premii; *Fii atent și găsești greșeala *Aritmogrife *Variațiuni ma­tematice pe aceeași temă *Subiectele examenului de baca­laureat - iunie 2003 și rezolvarea acestora. Mai multe despre toate acestea veți putea afla răsfoind paginile revistei și chiar rezolvând diverse exerciții și probleme propuse. (T.M.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.