Ultima oră
Accident cu patru răniți la Vințu de Jos
    Un accident de circulație cu patru răniți s-a consumat vineri după-amiază, în jurul orei 14,10, pe DN 7, în comuna Vințu de Jos. Dumitru Sârb, de 46 de ani, din Mehedinți, conducea un autotractor cu remorcă, marca Volvo, pe direcția Orăștie-Sebeș. La o curbă la stânga, în condițiile unui carosabil umed, șoferul a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens și s-a ciocnit cu un VW Passat, cu număr de Hunedoara, condus de Emil Tinca. În urma impactului violent, Constantin Tinca s-a ales cu traumatism cranio cerebral a­cut deschis și este suspect de ruptură de organe interne, iar Cornel și Emil Tinca s-au ales cu contuzii puternice. Un alt pasager din Passat, Aurel Gheorghe Bălinișteanu, de 35 de ani, din Hunedoara, a fost accidentat suferind un traumatism toracic, de umăr drept și lombar.(F.R.)
Facilități târzii, dar binevenite
Se simplifică procedura de înființare a asociațiilor familiale
    Procedura de înființare a asociațiilor familiale va fi simplificată iar termenul de soluționare a cererilor de autorizare, depuse de per­soanele fizice care doresc sa desfășoare activități economice, va fi redus de la 15 la 5 zile lucrătoare. Măsurile sunt prevăzute în cadrul unui proiect de lege aprobat de Guvern. Proiectul de lege mai pre­vede ca demersurile necesare pentru depunerea autorizațiilor la Ofi­ciul Registrului Comerțului să fie făcute de către primării. Același act normativ elimină prevederea potrivit căreia membrii asociației fami­liale trebuie să aibă domiciliul în aceeași localitate.(F.R.)
Obiecte promoționale pe post de momeală electorală
    Biroul Electoral Central întrunit în ultima ședință a avut pe ordinea de zi soluționarea cererii formulate de Partidul National Liberal re­feritoare la interpretarea termenului de "bunuri", folosit în conținutul infracțiunii prevăzut de art. 105 din Legea nr. 67/2004 și la obli­ga­tivitatea imprimării pe materialele de propagandă electorală a denu­mirii agentului economic care le-a produs, informează un comunicat semnat de președintele BEC, judecătorul Petre Similean. În legătură cu primul punct al ordinii de zi, Biroul Electoral Central, cu majo­ritate de voturi, a hotărât că prin "bunuri", în sensul art. 105 din Le­gea nr. 67/2004, se înțeleg orice bunuri care au valoare economică, cu excepția materialelor de propagandă electorală cu valoare sim­bolică. "Nu am găsit necesar să definim noțiunea de valoare sim­bo­lică folosită în hotărâre și nici să enumeram aceste bunuri, întrucât aceasta este de notorietate publică", a afirmat președintele BEC. Probabil este vorba de pixuri, agende, găleți, calendare, postere etc. Legea alegerilor locale prevedea interzicerea oferirii de bani și bunuri în scop electoral, ba chiar înfiera și tentativa.
Florin ROMAN

Drepturi și obligații în România pentru cetățenii statelor UE
    Cetățenii din statele UE vor avea dreptul să se deplaseze și să-și stabilească reședința oriunde pe teritoriul României, beneficiind de aceleași drepturi de protecție socială ca și cetățenii români, a decis Guvernul printr-un proiect de lege aprobat în ultima ședință. Actul normativ reglementează intrarea și șederea pe teritoriul României a cetățenilor unui stat membru al UE care își stabilesc reședința tem­porară sau permanentă pe teritoriul României. (F.R.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.