Curier județean
Ieri, la Biroul Electoral Județean s-a tras la sorți
Ordinea partidelor politice pe buletinele de vot
•Biroul Electoral Județean Alba are acum formula completă *PNL a contestat tragerea la sorți și cere repetarea ei
      În cursul zilei de ieri a avut loc tragerea la sorți pentru com­pletarea până la 15 membri a Biroului Electoral Județean Alba. Prac­tic, mai era nevoie de 13 reprezentanți întrucât doi dintre ei au fost deja desemnați: judecătorul Nicolae Butan, președinte și procurorul Nicolae Păcurar, locțiitor al președintelui. Doar 10 partide s-au ex­primat în scris că doresc să aibă reprezentare în BEJ, așa că cei 10 au fost validați, după cum urmează: Nicolae Moise - PSD, Gelu Nis­tea-PNL, Alina Hăprian - PD, Augustin Stoenică - PRM, Gabriel Teleki - UDMR, Mihail Sepetean - PNG, Lucian Forda - Alianța Populară, Da­niela Marchidanu - PER, Remus Nedelea - PUR și Florina Truță - PNȚCD. Întrucât mai erau necesare încă trei per­soa­ne s-a tras la sorți între 4 partide care aveau câte două nominalizări. Au fost desemnați: Ioana Gârlea - PNL, Ileana Bolea - PNȚCD și Ni­coleta Romcea - PUR. Așadar, cele trei partide au câte doi repre­zentați în BEJ.
    Apoi a avut loc mult așteptata tragere la sorți a ordinii pe bule­tinele de vot. Fiecare partid vrea să fie cât mai în față pentru că răs­foirea unui buletin de vot prea stufos, poate determina alegătorul să-i voteze pe cei clasați pe primele pagini. Mai întâi au fost trase la sorți partidele parlamentare: UDMR, PNL, PD, PRM, PSD și Partida Rro­milor Social Democrată, despre care președintele BEJ Alba a spus că a fost confirmată ca partid parlamentar printr-o notificare scrisă a Camerei Deputaților. În a doua fază urmau să fie trase la vot parti­dele neparlamentare. Tragere la sorți a dat următoarea ordine pe bu­le­tinele de vot: 1. Partida Rromilior Social Democrată, 2. PSD, 3. PUR, 4. PRM, 5. PD, 6. PNL, 7. UDMR, (această ordine se va respecta la alegerile pentru consilieri județeni, locali și primari, după care lista se completează cu partidele neparlamentare trase la sorți în fiecare localitate), 8. PNȚCD, 9. PND, 10. PNG, 11. PUNR, 12. Acțiunea Populară, 13. Uniunea Culturală a Rutenilor din România, 14. Partidul Ecologist Român.
    Imediat după formularea contestațiilor, PNL a anunțat că va depu­ne o contestație, întrucât în opinia liderului PNL Alba, Teodor Ata­nasiu, susținut de colegul său din Biroul Electoral Central, Dan Mo­treanu, Partida Rromilor Social Democrată nu este partid parla­men­tar. Cei doi liberali susțin că Alba este singurul județ unde la trage­rea la sorți a fost inclus și PRSD ca partid parlamentar. Prin urmare, liberalii vor cere repetarea tragerii la sorți, fără PRSD. Președintele BEJ Alba, judecătorul Nicolae Butan, a declarat că se așteaptă con­testația, care va fi analizată urmând să fie dat un verdict după ana­lizarea ei.

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.