Ultima oră
La fabrica de bere "Interbrew" Blaj a fost inaugurată cea mai modernă linie PET din țară
•Aceasta reprezintă una dintre cele mai mari in­vestiții din localitate: 5.500.000 de euro!
      BergenbierVineri, 14 mai 2004, la fabrica de bere "Interbrew" din Blaj a avut loc inaugurarea uneia dintre cele mai mo­derne linii PET din țară (o linie com­plet automatizată de îmbuteliere). Noua linie PET reprezintă cea mai importantă investiție de acest gen a concernului "In­terbrew" în România, și ridică investiția totală a acestui grup de firme în fabrica de la Blaj la suma de 5,5 milioane de eu­ro. Odată cu acest program de dez­vol­tare, capitalul total investit de "Interbrew" în România depășește 100 de milioane de eu­ro. După cum s-a arătat în ma­te­rialele de prezentare a concernului (ex­puneri și clipuri publicitare), în cei 10 ani de existență în România, "In­terbrew", numărul unu pe plan mondial, a devenit unul dintre cei mai importanți investitori pe piața berii din țara noastră și, totodată, una dintre cele mai dinamice companii ce activează în municipiul Blaj. Cu privire la această nouă investiție, directorul general al "Interbrew" România ne-a declarat: "Ca să răs­pundem nevoilor consumatorilor, a căror peferință dată de avantajele ambalajului de unică folosință se îndreaptă tot mai mult către PET, am investit mult în tehnologie, achiziționând noi linii de îmbuteliere, astfel încât să putem oferi pieței bere de calitate în ambalaje de calitate. În acest sens am introdus pe piață anul trecut Q-Pack pentru Bergenbier, un ambalaj care asigură păstrarea berii în condiții optime, pen­tru mai multă vreme..."
    La inaugurarea noii linii PET de la fabrica de bere din Blaj au fost prezente numeroase personalități din administrația publică locală, în frunte cu primarul Ioan Șolea, președintele Consiliului județean Alba, Eugen Popa precum și un grup de oameni de afaceri blăjeni. (I.H.)
O nouă pistă pentru comunitatea oamenilor de afaceri din județul Alba
Colaborarea cu Camera de comerț din Los Angeles
    Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Alba a reușit să pună bazele unui protocol de colaborare foarte important pentru comu­nitatea de afaceri din județul nostru. Astfel, la inițiativa CCIA Alba, a avut loc la Los Angeles (SUA) în urmă cu câteva zile o întâlnire de afaceri la care președintele Corneliu Orzea a mandatat ca repre­zentant al Camerei pe președintele unei importante firme din Cali­fornia. La întâlnire au participat printre alții: Consulul statului Gua­temala, Președintele Centrului Internațional de Afaceri din Hong Kong, Șeful Departamentului de Comerț USA din Los Angeles și Vicepreședintele executiv al Centrului de promovare al afacerilor Bra­zilia - SUA.
    Cu acest prilej s-au discutat aspecte privind posibilitățile de realizare a unor legături comerciale între Camera de Comerț Alba și Camera de Comerț din Los Angeles, gazdele venind cu propunerea de a se încheia un protocol de colaborare între cele două instituții pe de-o parte și oameni de afaceri din județul Alba, California, America de Sud și Centrală pe de altă parte. De asemenea, conducerea Camerei de Comerț din Los Angeles împreună cu un grup de oameni de afaceri sunt dispuși să facă o vizită în județul Alba, în cursul lunii septembrie.
Răzvan JURCĂ

Pe când și o campanie de educație civică?
Acțiuni huliganice la Alba Iulia
    Spre deosebire de alți ani, reprezentanții partidelor politice au dat dovadă în general de fair-play în ceea ce privește afișarea posterelor electorale. Nu mai avem ca în 2000 afișe lipite pe stâlpi sau aiurea, iar locurile de afișaj sunt, în general, respectate. Din păcate avem însă de-a face și cu acțiuni huliganice și iresponsabile. După prima săptămână de relativ calm, s-a trecut la ruperea afișelor, la "îm­podobirea"acestora cu tot soiul de coarne și urechi, ciocuri sau bărbi. În plus, numeroase afișe ale PUR, PNL și PSD au fost rupte, mai ales în cartierele Ampoi și Cetate. O fi și ăsta un semn de "normalitate"! Bineînțeles că nimeni nu a fost văzut când s-a acți­onat. Iar politicienii, care s-au comportat decent în prima săptămână de campanie electorală, încep să-și dea și ei arama pe față. Deși legea interzice "popularea masivă" cu afișe, acestea se pun din greu, chiar unele peste altele. Poate ar trebui mai multă decență, dar și vigilență.(F.R.)
O septuagenară a murit în autobuz
    Paraschiva Albu, de 72 de ani, din Hădărău-Lupșa a făcut du­minică, 16 mai, un atac de cord în timp ce se întorcea cu autobuzul de la un târg din Bistra. Femeia era cunoscută ca fiind suferindă de inimă. (N.I.T.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.