Ultima oră
Pentru că au fost marginalizați
Locuitorii din Petrești intenționează să boicoteze alegerile locale
    "În semn de protest față de obstrucționarea reînființării comunei Petrești, locuitorii nu vor participa la vot în 6 iunie. La inițiativa unor cetățeni cărora le pasă de soarta localității Petrești și care nu vor să mai fie păcăliți, au fost adunate peste 1500 de semnături pentru or­ganizarea unui referendum pe această temă" spune ing. ec. Ioan Căl­dare, fiu al localității Petrești. Acesta s-a plâns de faptul că Pe­treștiul (Petersdorf) a fost marginalizat de oficialitățile din Sebeș și doar acum, în preajma alegerilor, au început obișnuitele "scormoneli electorale", la canalizări și drumuri. "Petreștenii nu doresc decât o singură promisiune de la candidații de primari și consilieri: că vor spri­jini cu toată forța lor reînființarea comunei Petrești", spune Căl­dare.
    P.S. O situație similară se înregistrează la Războieni - Ocna Mureș unde, o parte dintre cetățenii dezamăgiți că nu au reușit să-și transforme localitatea în comună și nici nu au un reprezentant în con­siliul local și-au declarat intenția de a nu participa la alegerile din 6 iunie a.c. (N.I.T.)
La Alba Iulia
Pensionar țepuit în propria-i casă de 1.150 de euro
    Poliția municipiului Alba Iulia a fost sesizată luni, 17 mai, în jurul orei 14.00, de un pensionar de pe strada Arnsberg, depre faptul că două individe, neidentificate încă, i-au furat din locuință...1.150 de euro și 500.000 de lei! Cele două femei - tinere și sprințare - au bătut la ușa pensionarului sub pretextul că vor să-i vândă produse cos­metice și detergenți la prețuri fabulos de mici. În timp ce una dintre fete își recita vrăjelile, cealaltă a pătruns în locuința pensionarului și l-a "curățat", fără ajutorul detergenților, de 1.150 de euro și 500.000 de lei. După care s-au retras în grabă, făcându-se nevăzute. În cau­ză, poliția municipiului Alba Iulia face verificări pentru identificarea și prinderea hoaței și a complicei acesteia. Totodată, polițiștii vă reco­mandă încă o dată să fiți prevăzători cu persoanele necunoscute care vă bat la ușă și le lăsați să intre în casă. Nu întotdeauna de­tergenții curăță petele, dar banii, după cum ați constatat, îi curăță în mod sigur! (N.I.T.)
La Alba Iulia
Simpozion național dedicat luptei de emancipare a românilor transilvăneni
    Societatea culturală "Avram Iancu" Alba organizează mâine, 20 mai, în colaborare cu Muzeul Național al Unirii, o serie de mani­fes­tări culturale și științifice pentru rememorarea luptei românilor tran­silvăneni pentru emancipare socială și națională în secolele XVIII-XX. Astfel va avea loc un simpozion național "Conștiință și acțiune la românii din Transilvania în secolele XVIII-XX" (Răscoala lui Horea, Cloș­ca și Crișan; Revoluția de la 1848-1849 și Mișcarea Memo­randistă), manifestare la care vor participa istorici și cercetători din mai multe județe ale țării, membri sau nu ai societății amintite. El va începe la ora 9.00, la sala festivă a Cercului Militar Alba Iulia.Tot mâine, la Muzeul Unirii din Alba Iulia, va avea loc vernisajul unei expoziții cu aceeași tematică și va fi dezvelit cel mai nou monument al lui Horea, Cloșca și Crișan. Pentru acest eveniment Societatea culturală "Avram Iancu" a editat un număr omagial al revistei sale "Iancule Mare"și un album "Eternizați în monumente", care prezintă statuile, busturile și celelalte monumente dedicate lui Horea, Cloș­ca, Crișan și Avram Iancu. (A.D.)
"Prigoniți" de tezele școlare
138 de elevi au fost scoși de poliție din baruri
    Timp de două zile, polițiștii de la Ordine Publică au verificat 256 de școli din tot județul cu scopul de a preveni și combate faptele de natură antisocială din aceste perimetre. Cu această ocazie, polițiștii au descoperit că 275 de elevi absentau nemotivat de la școală iar pe 138 dintre aceștia i-au găsit, în cele din urmă, înfundați prin diverse baruri din preajma unităților de învățământ. Cu această ocazie, au fost amendați și cinci barmani care au vândut băuturi alcoolice și ți­gări minorilor. Pentru diminuarea acestui fenomen, polițiștii au în­cheiat 164 de protocoale de colaborare cu unitățile de învățământ din județ. (N.I.T.)
Siteul Unirea oferă "Săptămâna bursieră"
    Ca urmare a campaniei electorale, spațiul publicistic din ziarul Unirea s-a redus. Din fericire există și siteurile Unirea, unde, de marți, 18 mai, găsiți "Săptămâna bursieră", o analiză a pieței acți­unilor făcută de economistul Virgil Petrașcu de la Broker SA - Filiala Alba. Aceasta poate fi accesată la ambele adrese
(www.ziarulunirea.ro și ziarulunirea.dap.ro), din meniul derulant aflat în partea dreaptă a paginii principale. (S.F.D.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.