Curier județean
O elevă din Alba Iulia s-a clasat pe locul IV, la faza națională a Concursului de Epistole
    După cum ați putut afla din paginile cotidianului nostru, printre câș­tigătorii fazelor locală, județeană și regională ale Concursului de Epistole, organizat de Poșta Română, s-a aflat și o elevă din mu­nicipiul nostru: Maria Mădălina Floroian (clasa a VIII-a la Școala generală "Liviu Rebreanu"). Mai mult decât atât, eleva din Alba Iulia a reușit să se claseze pe locul IV, la faza națională a concursului, care a avut ca temă "Cum ne implicăm în ajutorarea tinerilor defa­vorizați".
    Festivitatea de premiere a avut loc la Școala generală "Liviu Re­breanu", marți, 1 iunie, cu prilejul sărbătoririi Zilei Copilului. Premiul Mădălinei, constând în echipamente de calculator, rechizite școlare și, desigur, diplomă, a fost înmânat de reprezentanții Poștei Ro­mâne din București și Alba Iulia. Bineînțeles, Maria Mădălina Flo­roian nu este la prima sa distincție cucerită cu ajutorul condeiului: debutul său a avut loc în anul 2001, în publicația "Lumina cărții", e­ditată de Biblioteca județeană "Lucian Blaga", din Alba Iulia, și în "U­niversul copiilor", din Cluj Napoca. De-a lungul "carierei" sale "scri­i­toricești", ea a cucerit locul I la Concursul "Tinere condeie", locul III la festivalul "I.L. Caragiale", locul I la Concursul Ministerului de Interne (2002), locul II la cocursul de acest gen organizat cu prilejul Zilelor Radioului "Reîntregirea" etc. Succes în continuare și... baftă! (I.H.)
Și sportivi... și buni la carte!
    Elevii claselor a IV-a de la Liceul Sportiv din Alba Iulia au de­mon­strat încă o dată buna pregătire școlară reușind să se evidențieze la olimpiadele județene de Limba română și Matematică, precum și la concursurile județene de matematică "Olimpicii de mâine" și "Pita­gora".
    Iată rezultatele lor: *Limba română - un loc I prin Maria Andreea Breaz, o mențiune prin Diana Beldean; *Matematică: 4 locuri II - Di­ana Beldean, Adriana Breaz, Marius Barb, Adrian Voloc, un loc III - Alexandru Scrob. Felicităm elevii și pe învățătoarele lor Constantina David, Maria Jurcă și Aurica Timbuș pentru că au reușit să le cultive interesul și dragostea pentru aceste discipline, îndrumându-i pe ca­lea succesului. (A.M.D.)
EUROCAMP din nou la Alba Iulia
    De mai mulți ani Primăria municipiului Alba Iulia a intrat într-un parteneriat internațional avându-i ca subiect pe tineri. Partenerii sunt orașele înfrățite Arnsberg (Germania) și Szekesfehervar (Ungaria) cărora li se adaugă orașul Olesno (Polonia). În fiecare an, într-unul dintre aceste orașe se organizează tabăra internațională pentru tineret EUROCAMP. Scopul acțiunii este crearea condițiilor ca tinerii din cele patru orașe să poată să cunoască mai bine cultura și civilizația celorlalți, să stabilească legături de colaborare și prietenie, care în timp pot evolua, odată cu ei, în relații economice etc. Anul acesta a venit din nou rândul nostru să organizăm tabăra. Ea va avea loc în perioada 24 iulie - 8 august și din fiecare țară vor participa tineri cu vârsta cuprinsă între 15-17 ani, tineri care s-au remarcat fie la învățătură, fie în domeniul activităților culturale sau sportive. Consililul local Alba Iulia a aprobat cheltuirea sumei de 350 de milioane de lei pentru organizarea acestei tabere internaționale.
Anca DINICĂ

Cursuri intensive de limbi străine
    Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Alba organizează, pen­tru societăți comerciale, persoane fizice, cursuri intensive (de nivel începător) de limba engleză, franceză și italiană. Durata cur­surilor este de 6 săptămâni (3 zile pe săptămână). Grupa minimă pentru începerea unui curs este de 15 cursanți. Înscrieri și informații la sediul Camerei, telefon 811772, persoana de contact
Ileana Năndrean

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.