Prima pagină Ediția din: 14.6.2004
Bătaie ca-n codru la Sântimbru
    La sfârșitul săptămânii trecute, în noaptea de sâmbătă, în jurul orei 2.00, în comuna Sântimbru s-a produs un conflict spontan între două grupuri rivale, din care unul de etnie romă. Ștefan Abraham, de 34 de ani, din comuna Sântimbru, aflat sub influența băuturilor alcoolice, împreună cu Claudiu Sibișan, Liviu Brici și Nicolae Mondoc au intrat în conflict cu Florin și Marius Dodoc. Ultimii doi au fost și cei mai șifonați în urma acestui conflict, Florin primind 24-26 de zile de îngrijiri medicale, iar Marius 8-9 zile de îngrijiri medicale. Cei doi au depus plângere împotriva agresorilor, care sunt cercetați, în funcție de implicarea în scandal, pentru vătămare corporală, lovire sau alte acțiuni cu caracter violent. Cercetările continuă. (F.R.)
Ploile torențiale și furtunile au mai dat o tură prin județul Alba
    Din păcate, în ultima perioadă, vremea din județul Alba a dat mari bătăi de cap, producând numeroase pagube. Având în vedere că ba plouă de rupe pământul, ba este prea cald, ai impresia că ești la tro­pice și nu în estul Europei. Ploile torențiale și furtunile au produs pa­gube importante și la sfârșitul săptămânii trecute. Astfel, la Cră­ciunelu de Jos, din cauza ploilor abundente, drumul județean a fost inundat pe o porțiune de circa 200 de metri. A fost nevoie de in­tervenția echipajelor de la drumuri, pentru a reda circulației tronsonul inundat. La Bucerdea Grânoasă apa a intrat în pivnițele a 12 gos­podării, în timp ce la Alba Iulia, în parcul din spatele Sălii Unirii, un copac a căzut, din cauza vijeliei, distrugând un autoturism. La Zlat­na, DN74 a fost blocat mai bine de o oră, deoarece drumul a fost inundat. Inundația s-a datorat colmatării sistemului de canalizare cu aluviuni antrenate de pe versanți de torenții puternici.
    Inspectoratul de Protecție Civilă a județului Alba ne-a informat că cel mai mult a plouat, în week-end, la Mihalț unde au fost înre­gis­trate precipitații importante, de 40,5 l/mp. A plouat mult și la Blaj - 38,5 l/mp și la Abrud - 26,5 l/mp. Debitele erau ieri în creștere, însă pe nici un râu important nu s-au atins cotele de atenție.
Florin ROMAN

Pentru o cât mai bună administrare a județului Al­ba și a localităților sale
PNL, PD și PUR (S-L) au semnat un protocol de colaborare
•Comunicat de presă
      Azi, 13 iunie 2004, reprezentanții organizațiilor județene ale ur­mătoarelor partide politice: Partidul Democrat, Partidul Național Li­beral și Partidul Umanist din România (social-liberal) au încheiat un protocol de colaborare privind administrarea județului, precum și a mu­nicipiilor, orașelor și comunelor.
    Conducerile organizațiilor județene sunt preocupate de îmbu­nă­tă­țirea activității agenților economici și a instituțiilor publice din subor­dinea Consiliului județean pentru o reală reformă în administrația pu­blică județeană, stoparea risipirii banului public, obiective necesare unui sprijin concret și nu numai declarativ pentru toți cetățenii ju­de­țului Alba. Totodată, părțile semnatare ale prezentului protocol se vor angaja în realizarea u­nei administrații publice eficiente a tuturor fon­durilor bugetare și extrabugetare, precum și pentru atragerea de fon­duri europene în vederea dezvoltării economice și sociale a județului.
    Conducerile agenților economici și ale instituțiilor publice trebuie să fie exercitate de către persoane competente, buni manageri, care să pună interesul public mai presus de interesele personale sau po­litice.
    Mulțumim tuturor cetățenilor pentru încrederea acordată celor trei partide în turul I al alegerilor locale, având certitudinea că în turul II al alegerilor locale, din 20 iunie 2004, vom avea același sprijin.
Alba Iulia, 13 iunie 2004
PD Alba, președinte Mircea HAVA, PNL Alba, președinte Teodor ATANASIU, PUR (S-L) Alba, președinte Nicolae POPA

Liberalii din Câmpeni îl susțin pe Călin Andreș!
    În urma analizării rezultatelor la alegerile locale din 6 iunie, co­relate cu posibilitatea îndeplinirii obiectivelor pe care le-a promis ce­tățenilor în următorii 4 ani, Organizația PNL Câmpeni a decis sus­ți­nerea domnului CĂLIN ANDREȘ în turul doi al alegerilor pentru func­ția de primar al orașului. (Organizația PNL Câmpeni)
Ioan Rus a demisionat din guvern
     Ministrul Administrației și Internelor, Ioan Rus a demisionat, ieri, din toate funcțiile deținute în Guvern. El și-a motivat gestul spunând că vrea să se concentreze asupra campaniei pentru turul al doilea al alegerilor locale. Ioan Rus a devenit ministru de Interne în decembrie 2002. După reorganizarea Guvernului, Ioan Rus a fost numit ministru de stat pe probleme sociale și administrație. Surse din Guvern afir­mă că viitorul ministru al Administrației și Internelor ar putea fi Ga­briel Oprea, actualul ministru delegat pentru Administrația Publică.(F.R.)
Găsit mort lângă un cireș
    Sâmbătă, în jurul orei 13.00, poliția Câlnic a fost sesizată că la marginea pădurii dinspre satul Răhău, lângă un cireș, a fost găsită o persoană decedată. Din cercetări a rezultat că decedatul este Gheor­ghe Mihalcea, de 56 de ani, din Săsciori. Omul a fost dat dis­părut în 6 mai de membrii familiei, după ce acesta plecase la cules de ciuperci. Legiștii au stabilit, într-o primă fază, că nu este vorba de o moarte violentă, însă cauza exactă a morții va fi știută doar după finalizarea autopsiei. (F.R.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.