Ultima oră
Mitingul organizat la Alba Iulia de "Alburnus Maior"- o parodie de doi bani
•Ecologiștii au fumat ca turcii și au povestit pe terasa din fața Casei de cultură a sindicatelor
      mitingDevine tot mai evident faptul că mereu aceiași opozanți ai in­vestiției de la Roșia Montană, ca­re de ani buni vorbesc cam în gol, de parcă ar face-o la "zi­duri", sunt tot mai puțin ascul­tați și băgați în seamă. Așa se ex­plică poate și fap­tul că, în dis­pe­rarea lor de a ieși în evidență cu orice preț, au organizat pen­tru ieri un miting la Alba Iulia, cu scopul declarat de a prezenta "e­fectele viitoarei investiții de la Roșia Montană". Organizatorilor de la "Alburnus Maior", conduși de Eugen David, cel care a mințit și când a afirmat că evenimentul nu a fost mediatizat în presa locală "aservită companiei" (îi re­comand lui Roșia MontanăEugenică să citească ziarul "Unirea" de sâmbătă, unde pe lângă ști­rea din pagina 3 apare la mica publi­ci­tate și anunțul oficial de organizare a mi­tingului, iar dacă eventual nu vede, să-și ia ochelari, sau dacă nu știe (poate) să citească, să roage pe cineva să facă pentru el acest lucru), li s-au mai ală­turat câțiva tinerei de la Green Peace și de la Patrir-ul clujean al Ștefaniei Șimion, ONG-ul care derulează un proiect finanțat pentru a se opune proiectului din Apuseni. Se pare că acești oameni nu mai au respect nici față de biserică pentru că, în prealabil, au solicitat autorizație pentru un miting în fața catedralei ortodoxe, începând cu ora 12,00. Dar ce să te aștepți de la un om care minte de îngheață apele? În aceste condiții se putea profita me­diatic de o prezență numeroasă și "interesată".
    Autoritățile locale nu au dat curs acestei solicitări și au aprobat mitingul în fața Casei de cultură a sindicatelor. Speriați probabil de căldură, mitingiștii de profesie, vreo 30 la număr, s-au adunat la Alba Iulia pentru a-și vorbi unul altuia, întrucât albaiulienii nu au participat la această parodie. În afara persoanelor interesate, a câ­torva oameni care erau pe terasă la acea oră și a ziariștilor, nu mai era nici măcar acea lume curioasă, care de obicei se oprește să vadă despre ce este vorba.
David pipaș
"Ecologistul" Eugen David poluează mitingul cu fum de țigară și cianură!

    Așadar, protestatarii au mai dat un e­xemplu de "audiența" pe ca­re o au în rândul oamenilor. După ce au îm­părțit câteva ma­teriale gen manifest, iar o parte dintre puținii participanți s-au perindat pe la microfon pen­tru a-și da cu părerea, mitingiștii s-au lăsat păgubași, și-au luat pancartele și au plecat. Bine au făcut pentru că altfel riscau să-și e­puizeze stocurile de țigări, pe care le-au fu­mat ca turcii.
Florin ROMAN

Sus
© Copyleft S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.