Prima pagină Ediția din: 21.6.2004
Turul doi de scrutin
Ați votat! Vă mulțumim! Ne revedem la toamnă!
•Vremea frumoasă și campania acerbă cu accente adesea violente și negative duse de unii sau de alții dintre cei angrenați în alegeri au scos lumea din casă mai de dimineață decât în 6 iunie! *Luptă dramatică la Cluj între Ioan Rus și Emil Boc, ultima mare redută în acest al doilea tur de scrutin și care va atârna greu în balanța competiției dintre PSD și Alianța PD-PNL *Din păcate problemele tehnice cu care se confruntă ziarul nostru ne-a împiedicat să ținem ediția deschisă până la orele 21.00, când s-au închis secțiile de votare. *Din relatările re­por­terilor noștri, cetățenii au ales în mare majoritate gospodărește, nu politicește, punând în balanță calitățile de manageri ale viitorilor primari din o­rașe și comune *Turul doi de scrutin s-a încheiat așa cum a început această campanie în care cele do­uă mari tabere: PSD și alianța PD-PNL n-au e­zitat să folosească atacuri situate în marginea ar­goului mafiot. *Până în toamnă mai e de dus bă­tălia constituirii Consiliilor județene și locale apoi mioriticii noștri alegători vor răsufla ușurați *Vom vedea în perioada ce urmează dacă concetățenii noștri au ales cu judecată, cu măsura cea dreaptă sau cu emoția și patima politică *Griji prea multe nu avem a ne face: cum am ales, așa vom scăpa sau nu de nevoile și servituțile cotidiene *La re­vedere, vacanță plăcută, ne vom vedea la toamnă când se va da bătălia finală. (Alte relatări în pagina Ultima oră)

Amânarea constituirii Consiliului local Alba Iulia aduce deservicii cetățenilor
    Consecințele cele mai importante ce decurg din amânarea de că­tre Prefectura județului Alba a constituirii Consiliului local Alba Iulia sunt suportate nu de cei aleși, ci de cetățeni. Pentru că, a explicat primarul municipiului Alba Iulia Mircea Hava, o serie de solicitări a­dresate primăriei de către cetățeni, pentru a fi rezolvate, necesită și acordul Consiliului local. Un bun exemplu sunt Planurile Urbanistice de Detaliu, fără de care nici o construcție nu poate fi ridicată legal. De la ultima ședință de consiliu local, cetățenii au depus la primărie câteva zeci de PUD-uri, care deocamdată zac. Ce înseamnă aceste amânări pentru planurile fiecăruia știu solicitanții prea bine! O altă neplăcere este cauzată beneficiarilor venitului minim garantat, pen­tru plata cărora, aproape în fiecare lună se face o rectificare de bu­get. Care rectificare trebuie aprobată de Consiliul local Alba Iulia, în funcție de orele de muncă prestate conform legii în folosul co­mu­nității. Iar acestea nu sunt decât două dintre multele exemple de frâ­nare a activității administrației publice albaiuliene!
Anca DINICĂ

Sub deviza "Mai bine în campanie decât niciodată"
Dezastrul de la Zlatna a ajuns și în atenția ministrului Ilie Sârbu
    Ministrul Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale, Ilie Sârbu a vizitat joi, 17 iunie, orașul Zlatna și împrejurimile. Acesta a putut să constate pe viu dezastrul ecologic din zonă, cu predilecție eroziunea solului de pe versantul situat pe malul stâng al râului (mort) Ampoi. Ministrul Sârbu le-a solicitat subordonaților săi de la SN "Îm­bu­nătățiri Funciare" SA, Sucursala Alba să elaboreze de urgență un studiu de prefezabilitate cu privire la lucrările de combatere a ero­ziunii solului în zona cu pricina. Tot în regim de urgență, docu­men­tația urmează să fie înaintată spre aprobare la SN "Îmbunătățiri Fun­ciare" SA București. (N.I.T.)
Polițiștii abrudeni au destrămat o rețea de... paznici, care își furau angajatorii
    Poliția Abrud a fost sesizată vineri, 18 iunie, de administratorul SC MinForest Bucium despre faptul că persoane necunoscute au sustras dintr-un atelier de producție 30 kg de aluminiu și 4 bare de cupru. Identificarea de către poliție a autorului furtului s-a soldat cu destrămarea unei adevărate rețele de hoți, care acționa în zonă din iunie 2003. Cel care a furat de la MinForest - Dan Man, de 30 de ani, din Mogoș, era chiar paznic la această societate. Împreună cu alți doi amici - Viorel Leah, de 31 de ani, paznic la Remat Câmpeni și Marcel Jurcă, de 22 de ani, din Bucium, Man a acționat la MinForest timp de un an de zile. Cei trei au furat subansamble auto și piese de schimb în valoare de aproape 130 de milioane de lei. Prada era valorificată la persoane fizice sau la societăți Remat din zona Câmpeni, Abrud, Zlatna. Prejudiciul a fost recuperat în pro­porție de 20%. Cei trei sunt cercetați de poliția Abrud pentru furt ca­lificat.(N.I.T.)
Absolvenții de liceu încep bacalaureatul
    Luni, 21 iunie, 177.245 de absolvenți de liceu la nivelul întregii țări, dintre care 22.870 în Capitală, încep examenul de bacalaureat. Săptămâna care urmează va fi rezervată exclusiv probelor orale. Astfel prima probă, care va dura două zile, va fi la disciplina limba și literatura română. Din cauza turului doi al alegerilor locale proba orală de luni va începe la ora 12, nu la ora 8, ca în anii trecuți. Pentru această sesiune de bacalaureat s-au organizat 661 de cen­tre de examen, dintre care 74 în București, în timp ce pentru co­re­ctare sunt 153 de centre, dintre care 23 în Capitală. (A.D.)
Accident grav la Sântimbru
    Sâmbătă, 19 iunie, 1n jurul orei 2.10 dimineața, pe DN 1, în zona Sântimbru, s-a produs un accident rutier în care o tânără a fost grav rănită. Conducând pe direcția Alba Iulia-Teiuș, Ioana Mândruț, de 31 de ani, din Cluj Napoca a ațipit la volan și a intrat pe contrasens. Aici s-a tamponat frontal cu Opelul Corsa condus de Cristian Rațiu, de 33 de ani, din Cluj Napoca. În accident a fost grav rănită pa­sagera din Opelul Corsa, Alina Copaciu, de 26 de ani, din Cluj, care a fost spitalizată la Alba Iulia cu patru coaste rupte pe partea stân­gă. În cauză, poliția rutieră Alba continuă cercetările. (N.I.T.)
Armă descoperită la Râmeț
    Poliția Râmeț a fost sesizată sâmbătă dimineața, în jurul orei 10.00, de Vasile P., de 43 de ani, din localitate despre faptul că a descoperit o armă militară. În fapt, omul săpa o groapă în cimitirul comunei, pentru a ajuta o familie îndoliată din zonă. La circa 60 de centimetri, în adâncime, bărbatul a descoperit o armă militară de­gradată. Polițiștii au ridicat arma pentru expertiza balistică.(N.I.T.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.