Curier județean
Câștigătorii sondajului Unirea - "Proiectul Roșia Montană" vor fi desemnați prin tragere la sorți
    După o campanie electorală agitată, încet, dar sigur viața româ­nu­lui de rând reintră în normal. Ziarul "Unirea" a așteptat acest mo­ment pentru a-i desemna, așa cum a promis, pe câștigători, dintre par­ticipanții la sondajul Unirea - "Proiectul Roșia Montană". A fost fără îndoială unul dintre sondajele de succes inițiate de ziarul nostru în ultimii ani, pentru că am primit la sediul redacției 1505 taloane valabil exprimate. Alte câteva zeci de plicuri cu taloane au sosit după data limită de 1 mai și nu au mai fost luate în calcul.
    Reamintim că la tragerea la sorți, ale cărei rezultate vor fi publi­cate în ziarul "Unirea" de sâmbătă, 3 iulie a.c., vor fi desemnați cei trei câștigători a câte 100 de dolari fiecare. În plus, vor fi acordate 10 mențiuni constând în câte o sticlă de vin "Jidvei". Așadar, așteptarea participanților la acest sondaj se apropie de final, iar cei premiați vor fi cunoscuți în curând.(F.R.)
Poștașii noștri - cei mai buni și mai rapizi
    Vă informăm că în data de 12 iunie 2004 a avut loc faza pe Re­giune a probei de Marș și Cros, feminin și masculin a Concursu­lui profesional sportiv al factorilor poștali ediția a XXVIII-a. Probele s-au susținut în stațiunea Sovata. La aceste probe au participat factori poștali din cadrul Direcției Regionale de Poștă Brașov clasați pe locul I la faza pe județe. Dintre participanții care au reprezentat județul Alba s-au clasat pe locul I la proba de marș Pașca Igna Laura Sofia - factor poștal la oficiul poștal Câmpeni 1 iar la proba de cros s-a clasat pe locul II Stan Cristian Vasile - factor poștal la oficiul poștal Sebeș 1.
    În afara premiilor pentru participanții clasați pe locurile I, II și III s-au mai acordat și premii speciale, factorița Ciapa Augustina de la OPDC Alba Iulia primind un premiu de popularitate. (Șef O.J.P. Alba, ec. Emilia RETEGAN)
    N.R. Ziarul "Unirea" oferă câștigătorilor alte premii surpriză tip "Jid­vei". Vă așteptăm la redacție!
Carabină militară descoperită la Roșia Montană
    Postul de poliție din Roșia Montană a fost sesizat marți, 22 iunie, ora 16.20, despre faptul că arheologii care lucrau la reabilitarea i­mobilului numărul 325 din centrul comunei au descoperit în podul casei o armă militară. Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au con­statat că era vorba de o carabină militară cu glonț, inscripționată cu Budapest 35M. Casa aparținuse lui Vilmoș Gruber, veteran de război, decedat. Arma a fost ridicată pentru expertiză balistică. (N.I.T.)
Carantină la Ciuruleasa din cauza unei pisici turbate
    DSVA Alba a declarat carantină de gradul III în comuna Ciu­ru­leasa după ce Laboratorul Sanitar Veterinar de Stat a confirmat di­ag­nosticul de rabie la o pisică provenind din satul Morărești.
    Direcția Sanitară Veterinară Alba a declarat boala oficial și a de­marat ancheta epizootologică. De asemenea, toți pisicii și câinii sunt vaccinați, iar câinii vagabonzi sunt prinși și exterminați. Stin­gerea oficială a bolii și ridicarea măsurilor sanitare-veterinare se va face după 3 luni de la ultimul deces din cauza turbării, dacă în localitate nu mai există animale ținute în carantină pentru această boală. Pisicile atinse de această boală devin agresive, zgârie oa­menii, au convulsii, paralizează și salivează abundent. Ultimul caz de turbare la pisică s-a înregistrat în Crăciunel, în 19 iulie 2002. Tot pentru rabie - la vulpi - este declarată carantină de gradul III la Mihalț și Sântimbru. (N.I.T.)
În județul Alba
Operațiunea de microcipare a cailor întâmpină rezistența proprietarilor
    Directorul Direcției Sanitare-Veterinare Alba, dr. Ioan Dârzu, le reamintește proprietarilor de cabaline că sunt obligați să le permită medicilor veterinari să realizeze microciparea la această specie, men­ționând că mai există încă proprietari care se opun acestei acți­uni. Pentru microcipare se plătește o taxă de 300.000 de lei iar ca­balina va avea o carte de identitate în care se va menționa, alături de datele de identificare ale proprietarului, și cele ale animalului: rasa, sexul, culoarea, semne particulare, vacinurile făcute. Reamintim pe această cale că în județul Alba sunt depistați aproximativ 300 de cai bolnavi de anemie infecțioasă (SIDA cailor, incurabilă). Neres­pecta­rea acestei proceduri este sancționată conform legilor în vigoare cu 800.000 de lei amendă. (N.I.T.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.