Curier județean
La bursa locurilor de muncă, mai mulți angajatori decât șomeri
Caut de lucru, dar Doamne dă să nu găsesc!
    Nu știm cum să caracterizăm ultima "expoziție" a bursei locurilor de muncă, desfășurată vineri la Alba Iulia, unde au fost mai mulți angajatori decât șomeri. Mai interesant ar fi să dăm curs părerilor exprimate. Reprezentanții S.C. MUREȘUL SA: "S-au interesat vreo câțiva, în rest cei cărora le este adresată bursa nu vin". Nicolae O­lariu - 21 ani, șomer: "Aveți nevoie de un electrician?" este în­tre­barea pusă d-lui Savu de la S.C. Manufactura S.A. Alba Iulia. Am lăsat în continuare tranzacția să-și desfășoare mersul firesc.
    Gheorghe Horja, director al Generali Asigurări, este decepționat: "Angajatori mulți, clienți puțini. Cred că mai toți cei care se perindă pe aici vin cam cu deviza: Caut de lucru, dar dă Doamne să nu găsesc! Avem la societățile de asigurări nevoie de zeci de angajați. Solicitările sunt nesemnificative". Și mai indignat de lipsa de entuziasm, de absenteismul celor care se plâng că mor de foame este administratorul S.C. Termotecnica Alba Iulia, dl. Laurențiu Ola­ru: "Eu n-am să-i dau bani convenabil celui care muncește și tre­buie să-i dau celui care lenevește. Forța de muncă este prost ges­tionată, fapt care a dat naștere unei clase de puturoși ca rezultat al demo­crației originale a președintelui în exercițiu și al incompetenței mi­nistrului Muncii și Ministerului în general. Din atâtea mii și sute de șomeri au fost doar câțiva interesați de oferta noastră. Fenomenul lenei, plătită cu banii contribuabilului, ai agenților economici, este intolerabil. După una, două sau trei încercări de angajare ar trebui să li se sisteze ajutorul de șomaj celor indolenți și leneși, ajutor pe care îl susținem cu eforturi financiare uriașe toți cei care lucrăm în această țară." Nici din partea altor angajatori nu am notat vreo satisfacție vizavi de dorința de a munci.
    O nouă bursă, un nou efort din partea AJOFM Alba și a an­ga­jatorilor răsplătiți cu mult sub orice așteptări.
    Interesantă ni s-a părut și prezența firmei "Câmpul Speranței" din Vințu de Jos care nu oferă locuri de muncă, dar are posibilitatea să-i învețe pe oameni cum să se orienteze în găsirea unui serviciu solicitat și bine plătit, asigurând cursuri de evaluatori de mediu sau de limba germană, foarte mult căutată de societățile din Sebeș, mai ales.
    La încheierea bursei, din cele 383 de locuri de muncă s-au ocu­pat prea puține... 23.
Mariana IONAȘ

La Bistra
Pomenirea episcopului greco-catolic Petru Pavel Aron
    Duminică, 27 iunie, între orele 11.00 și 13.00, în centrul comunei Bistra, la statuia episcopului greco-catolic Petru Pavel Aron, se va des­fășura o slujbă religioasă de pomenire. La manifestare sunt aș­teptați numeroși credincioși, astfel încât polițiștii din comună au luat deja măsurile care se impun pentru fluidizarea traficului pe DN 75. (N.I.T.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.