Prima pagină Ediția din: 5.7.2004
Cadou de o jumătate de miliard de lei, de la "Florea Oil"
•Un taximetrist angajat la firma fraților Florea a î­na­poiat 3.000 de euro și 300 de milioane de lei unui client uituc
      Miercuri, 30 iunie 2004, este o zi pe care dl. Vasile Petruța, din Câmpeni, nu o va uita toată viața. Având la el o sumă foarte mare de bani (3.000 de euro și 300 de milioane de lei), omul a plecat de pe str. Vasile Goldiș spre hotelul "Parc", cu un taxi al firmei "Florea Oil", din Alba Iulia (indicativ 08, condus de Adrian Popa). Grăbit și cu gândul în altă parte, Vasile Petruța a coborât din mașină la "Parc", unde s-a întâlnit cu niște prieteni cu care s-a angrenat ime­diat în discuție, ignorând pur și simplu faptul că borseta cu uriașa sumă de bani îi rămăsese... pe bancheta mașinii. Șoferul, care ple­case între timp să preia o altă comandă, a observat borseta, i-a analizat conținutul (pentru a se dumiri căruia dintre clienții din ziua respectivă îi aparține), și găsind alături de suma de aproape o ju­mătate de miliard de lei niște documente personale ale păgubașului, s-a reîntors la "Parc". La puțin timp după ce se instalase la masă, clientul uituc, care nici nu bănuia ce pierdere suferise, s-a trezit chemat de șoferul mașinii de la "Florea Oil". Revoltat că le-a fost întreruptă discuția, unul dintre comeseni s-a răstit la șofer: "Ce, bă, nu ți s-a plătit cursa...?" Dar, când Vasile Petruța și-a primit de la șo­fer propria borsetă,... s-a făcut tăcere. Recunoscător, păgubașul i-a înmânat pe loc lui Adrian Popa 1.000.000 lei, ca simbolică răs­plată pentru cinstea și coectitudinea lui. Pentru că, trebuie să re­cu­noaștem, în vremurile pe care le trăim, un astfel de gest e demn de "Cartea recordurilor"...
    Însă gestul, ca atare, nu dovedește doar onestitatea șoferului de la "Florea Oil", ci și politica de personal pe care o aplică această fir­mă: o selecție foarte riguroasă și o salarizare mulțumitoare. De fapt, fir­ma fraților Florea dispune de cele mai bune mașini ("Renault Clio- Symbol" și "Dacia Solenza"), dotate cu aparate de taxat ce emit bo­nuri fiscale, cu toate asigurările încheiate (inclusiv pentru bagajele și bunurile clienților) și cu un dispecerat propriu care permite un răs­puns prompt la orice comandă. O firmă serioasă (cu angajați serioși, după cum se vede), care și-a extins și diversificat permanent acti­vitatea (stații de benzină, spălătorii de mașini, magazine de desfa­cere etc.). Bineînțeles, pentru corectitudinea sa, șofe­rul cu indi­ca­tivul 08, Adrian Popa, a fost recompensat financiar și din partea firmei "Florea Oil". (I.H.)
Sub presiunea țărăniștilor din Alba
Victor Ciorbea și-a dat demisia din fruntea PNȚCD
    Sâmbătă și duminică, la București, două reuniuni importante ale PNȚCD, Delegația Permanentă și Consiliul Național, au decis soarta țărăniștilor după dezastrul de la alegerile locale. În primul rând, sub presiunea țărăniștilor din Alba, în mod deosebit a domnului Radu Cor­moș, care a cerut insistent demisia în scris a lui Victor Ciorbea, acesta a fost nevoit să se conformeze duminică, la Consiliul Națio­nal. Tot în scris a acceptat funcția de președinte al PNȚCD domnul Gheorghe Ciuhandu, primarul Timișoarei. Sarcina cea mai urgentă pe care și-a asumat-o noul președinte este aceea a relansării parti­dului prin coagularea tuturor organizațiilor de sorginte creștin-demo­crată inclusiv al Acțiunii Populare în jurul PNȚCD.
    În Transilvania, de relansarea partidului a fost desemnat să se o­cu­pe președintele PNȚCD Alba, domnul Vasile Voicu Bora. Obi­ecti­vul numărul unu al țărăniștilor este obținerea pragului de 5 la sută și intrarea în Parlament la alegerile din toamnă. Pentru atingerea aces­tui țel, important este să înceteze perpetua gâlceavă din interiorul partidului, care a subminat formațiunea regretatului Corneliu Coposu. (A.C.)
Accident rutier la Galda de Jos
O persoană a murit, iar alta a fost grav rănită
    O persoană și-a pierdut viața și o alta a fost grav rănită în urma unui accident produs sâmbătă, 3 iulie, în jurul orei 9.20, pe DN 1, pe raza comunei Galda de Jos. Conducând o Dacia 1300 pe direcția Alba Iulia-Teiuș, Vasile Fleșer, de 53 de ani, din Alba Iulia, nu a a­daptat viteza de mers la carosabilul umed și a derapat într-o curbă periculoasă la dreapta, izbindu-se violent de un cap de pod. Șoferul, Vasile Fleșer, a decedat pe loc. În accident a fost grav rănită Alina Cosmina Lodroman, de 19 ani, din Teiuș, care a fost spitalizată la Al­ba Iulia. Fiul șoferului, Codruț Fleșer, de 25 de ani, a fost rănit u­șor. În cauză, cadrele Biroului Poliției Drumuri Naționale Alba con­tinuă cercetările. (N.I.T.)
Cioban găsit mort la Cugir
    Nicolae Mărginean, de 55 de ani, din Vinerea, a fost găsit mort de patronul său - Ioan Moldovan - sâmbătă dimineața, în jurul orei 7.00, la stâna din Dealul Dumbrăvii din Cugir. Corpul neînsuflețit al ciobanului a fost transportat la morga Spitalului din Cugir, unde s-a constatat că decesul a survenit în urma unei insuficiențe cardio-res­piratorii acute. Polițiștii au stabilit că nu există suspiciuni cu privire la cauza morții. (N.I.T.)
Președintele PSD Alba este preocupat de scorul de la alegerile locale
•Comunicat de presă
      Vineri, 2 iulie 2004, a avut loc ședința Delegației Permanente a Organizației județene a PSD Alba, având ca obiect analiza rezul­ta­telor obținute de partid la alegerile locale din 6 și 20 iunie a.c.
    La ședință a participat, din partea Consiliului Național al PSD, d-l vicepreședinte Șerban Mihăilescu.
    În urma raportului prezentat de președintele PSD Alba, Mugurel Liviu Sârbu, a reieșit că organizația județeană a PSD a obținut în ju­deț următoarele rezultate:
    - 32 primari din totalul de 77, ceea ce reprezintă 41,56 la sută.
    - 10 consilieri județeni din totalul de 33, ceea ce reprezintă 30,30 la sută.
    272 consilieri locali din totalul de 925, ceea ce reprezintă 29,41 la sută.
    Potrivit datelor prezentate mai sus reiese clar că în județul Alba PSD a câștigat alegerile locale situându-se pe primul loc în opțiunile electoratului. Comparativ cu anul 2000, consilierii județeni ai PSD au obținut cu 10721 (34,65) voturi valabil exprimate mai mult, respectiv cu 2 consilieri mai mult.
    Numărul voturilor valabil exprimate obținute de consilierii locali ai PSD a crescut cu 25,34 la sută în anul 2004 față de 2000, cea mai mare creștere fiind în mediul rural de 40,13 la sută.
    Față de anul 2000 numărul mandatelor de primar au crescut cu 9 (39,13 la sută).
    Putem spune că față de anul 1996, PSD Alba și-a dublat în anul 2004, numărul de consilieri județeni, a obținut în plus 10 mandate de consilieri municipali, 10 mandate de consilieri orășenești și 12 man­date de consilieri locali, câte un mandat de primar de municipii și o­rașe și 6 mandate de primari de comune.
    Trebuie remarcat că tinerii au înregistrat rezultate bune în ale­gerile locale. Din numărul total al candidaților (tineri) înscriși în liste au obținut 33,33 la sută la consilieri județeni, 26,32 la sută la con­silieri locali și 61,54 la sută la primari.
    Deși au fost obținute rezultate bune la alegerile locale, există și localități unde nu s-a obținut rezultatul scontat, fapt ce ne creează o insatisfacție majoră. Dacă toți candidații noștri ar fi înțeles că nu este destul să ai realizări, că nu este suficient să-ți faci datoria față de oameni, ci că trebuie să și comunici cu ei, Partidul Social De­mocrat ar fi câștigat alegerile în marea majoritate a localităților.
    Cauza principală a nerealizărilor criteriilor de performanță propuse a fost slaba prestație a Comisiei județene de pregătire a campaniei electorale condusă de fostul președinte executiv, senatorul Cornel Filipescu, existând grave disfuncționalități între cele 7 direcții din ca­drul acesteia sau între comisie și echipele locale de campanie.
    Asumându-și responsabilitatea pentru rezultatele obținute în ale­geri, președintele organizației municipale, Marius Rotar, și-a depus mandatul de președinte al Organizației PSD Alba Iulia, domnul A­chim Moise urmând să ocupe interimatul acestei funcții. La fel au procedat și domnii Ioan Viorel Sicoe, Liviu Octavian Rusu, candidați la primăriile Câmpeni și Aiud care și-au depus demisia din funcțiile de vicepreședinți ai organizației județene a PSD, și domnul Ioan Șolea, (candidat la Primăria municipiului Blaj) care a demisionat din funcția de președinte al organizației municipale Blaj, fiind înlocuit de domnul Ionel Roșca.
    În cadrul acestei ședințe s-a mai hotărât ca în viitorul apropiat să se facă propuneri concrete pentru eficientizarea activității Delegației Permanente a PSD Alba, ele urmând a fi prezentate pentru aprobare Biroului Executiv Județean.
Biroul de presă al PSD Alba

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.