Curier județean
Aflat sub influența alcoolului
Un bărbat s-a spânzurat după ce s-a certat cu familia
    Polițiștii din Ohaba au fost sesizați sâmbătă, 3 iulie, în jurul orei 21.30, despre faptul că Florin C., de 35 de ani, a fost găsit spân­zurat în podul șurii. Sosiți la fața locului, oamenii legii au constatat că bărbatul se spânzurase cu o funie de rafie de un căprior din podul șurii. De la aparținători, polițiștii au aflat că bărbatul venise acasă, în jurul orei 18.00, beat, și trăsese o ceartă cu familia. Apoi, fără să spu­nă nimic, a ieșit din casă. Pe la ora 21.00, văzând că se în­se­rase și Florin C. nu mai apărea, cei de-ai casei au pornit să-l caute. L-au găsit spânzurat, în podul șurii. (N.I.T.)
La nivelul comunităților mici
Interesele personale au bătut alianțele politice
    În urma uni bilanț preliminar al rezultatelor alegerilor locale s-a constatat că, la nivel de județ, "există tot felul de relații personale care transced relațiilor politice" recunoaște deputatul PNL de Alba, Dan Coriolan Simedru. Acesta a precizat că la nivelul localităților mici există animozități personale, care n-au putut fi depășite de a­li­anțele politice. "Cred că la nivel local obțineam mai multe voturi dacă mergeam pe o singură listă, ca la București, aceea a Alianței D.A." a spus Simedru. (N.I.T.)
Ion Dumitrel vrea folosirea mai eficientă a banilor pentru cultură
    Vicepreședintele Consiliului județean Alba - Ion Dumitrel este nemulțumit de modul în care se folosesc fondurile alocate de CJ Al­ba pentru susținerea manifestărilor culturale. " Sunt zeci de acțiuni mărunte în care banii publici se cheltuie fără prea mare folos. Avem bani puțini și de aceea trebuie să-i chivernisim bine. Eu cred că CJ Alba trebuie să se implice prin Centrul județean al creației populare în acele acțiuni culturale care ne aduc nouă, întregului județ, be­ne­ficii. Trei sunt acțiunile la care mă gândesc: Festivalul "Lucian Bla­ga", Târgul de Fete de pe Muntele Găina și Ziua Națională a Ro­mâ­niei. Iar pentru acestea trebuie să începem activitatea de organizare din timp, nu să ne trezim ca acum, cu două săptămâni înainte de Târgul de Fete, că nu s-a făcut nimic, nimeni nu știe nimic. Desigur că pot apărea și alte acțiuni importante în care sprijinul nostru este binevenit. Eu m-am referit acum la zecile de manifestări gen «Fiii sa­tului» pe care CJ Alba le susține financiar. Aceste acțiuni trebuie organizate, dar cu implicarea materială a administrației locale, nu a celei județene. Nu sunt de acord cu cheltuirea banilor publici pe tot felul de chermeze."
Anca DINICĂ

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.