Curier județean
Liceul Agricol din Ciumbrud se pregătește pentru a 70-a aniversare
    Școala adaugă vieții sentimente și trăiri care se imprimă pe placa sufletului exact și pentru totdeauna. Timpul trece pentru toți la fel și, în lupta permanentă pentru existență și dreptate, cu greu ne ho­tă­râm să ne exprimăm prin ceva recunoștința și prețuirea pentru lo­curile dragi și oamenii iubiți.
    Pe parcursul anilor, Liceul Agricol Ciumbrud s-a afirmat ca o uni­tate de elită a învățământului agricol transilvan, fiind apreciată de către instituțiile de stat și de opinia publică pentru rezultatele deo­sebite obținute în pregătirea profesională, de cultură generală și ci­vică a generațiilor de elevi. Un număr mare de absolvenți ai Liceului Agricol din Ciumbrud au urmat cursurile învățământului superior de­venind ingineri horticoli, economiști, medici veterinari, profesori, me­dici umani, farmaciști, juriști.
    Plecând de la aceste considerente, un colectiv de cadre dida­ctice, s-a gândit să aducă un omagiu meritat Liceului din Ciumbrud (înființat în anul 1935), la a 70-a aniversare, prin editarea unei lucrări monografice care să cuprindă povestea instituției de la înființare pâ­nă în prezent. Pentru realizarea acestui deziderat se așteaptă aju­torul absolvenților, de la care este binevenit sprijinul documentar (cu realizările personale, fotografii), cât și sprijinul financiar sub forma unor sponsorizări, donații etc. De asemenea, absolvenții sunt rugați să popularizeze această acțiune.
    Cei interesați sunt rugați să sune la telefonul 0258/861192 iar pen­tru sprijinul financiar s-a deschis contul 2511.2-3912.1/ROL la BCR Aiud, titular de cont Maria Domșa, absolventă din promoția 1974.
Nicoleta IDITA-TOMUȚA

"Mări" a plecat într-o lume mai bună, noi am rămas mai săraci...
    Astăzi, 10 iulie 2004, în Cimitirul Maieri din Alba Iulia se deschide o fereastră de pământ pentru cea care a fost Mărioara Pușcaș. O fereastră pe care va zbura sufletul ei într-o lume mai bună, într-o gră­dină niciodată veștejită și întotdeauna curată. O grădină mare cât dum­nezeirea care nu are nici o limită, și în care sunt munți, și pă­duri, și ape curgătoare..., mai frumoase decât acelea pe care atât de mult le-a iubit ca aici, pe Pământ. "Mări", așa cum îi spuneau toți prieteni ei din țară și de peste hotare, a plecat și ne-a lăsat mai să­raci și mai singuri. Da, noi am rămas singuri, căci ea nu a fost niciodată singură: a avut permanent în jurul ei familia (pentru care a fost mai ocrotitoare decât un părinte) și marea familie a monta­niarzilor. Fondatoare a CETM "Albamont", cu peste 20 de ani în urmă, președinte al acestei ONG până de curând, Mărioara Pușcaș a fost mentor pentru nenumărate generații de iubitori ai muntelui și, chiar dacă nu a lăsat descendenți direcți (căci singura căsătorie pe care a încheiat-o vreodată a fost cu muntele), în urma ei stau, în șir nesfârșit, cei pe care i-a educat, cei pe care i-a învățat cărările mon­tane și cărările vieții totodată, le-a insuflat dragostea ei pentru Cre­ație și i-a mobilizat cu energia ei uluitoare pentru un trup atât de plăpând. Un șir nesfârșit de discipoli, de ucenici, care-i spun azi "Drum bun și vreme bună"... (I.H.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.