Prima pagină Ediția din: 17.7.2004
Băieții proaspeți și travestiți iau pâinea de la gura traseistelor
•Din grabă și neatenție (?!), șoferii de cursă lungă "consumă" și asemenea "fetițe"
      Cea mai veche meserie din lume este în pericol! Cam asta ar fi concluzia în urma unei succinte radiografieri a faunei care populează azi marginea drumurilor naționale, ademenind, cu sex contra bani, șoferii de cursă lungă (și abstinență așijderea). Amatorii de sex ra­pid, în cabina TIR-urilor sau în boscheții de pe la marginea dru­mu­rilor, cu orientări sexuale clare (mai exact, amatori de femei get-be­get) trebuie mai nou (și poate, mai vechi) să deschidă bine ochii înainte de a-și deschide... șlițul. Și spunem asta pentru că pe mar­ginea drumurilor naționale și europene au ieșit la produs, cot la cot cu traseistele noastre obosite, băieți tineri și virili, dornici să sa­tisfacă poftele sexuale ale clienților. "Fetițele" de tip nou sunt dificil de depistat în rândul turmei deoarece, în munca lor de a-și as­cunde... virilitatea, de multe ori sunt de zeci de ori mai atrăgătoare decât prostituatele de duzină, cu jeg sub unghii și farduri curgătoare pe obraz. Cum pot fi evitate? Evident că nu putem plagia un per­sonaj politic celebru, invitându-vă la o numărătoare de... ouă. Fie­care se apără cum poate... Ultimul exemplu? Polițiștii din cadrul Serviciului Poliției Judiciare Alba au prins în flagrant delict un asemenea specimen, în timp ce-i...aplica sex oral unui șofer, în cabina mașinii. Flagrantul a decurs după cum ați mai văzut pe la știrile TV: șoferul cu pantaloni în vine, "fetița" ușor bulversată, ambii coborâți rapid din cabina mașinii. La întrebarea polițiștilor: "Ești homo?" șoferul a bulbucat ochii. La răspunsul "fetiței" că se nu­mește... Tiberius M., șoferului i-au ieșit de-a binelea ochii din orbite și a început să-și facă cruci. Într-adevăr, făcuse sex oral cu... un bărbat, pe care îl și plătise cu 100.000 de lei. Despre Tiberius M., de 20 de ani, din Berghin, cu nume de cod "Monica", n-ai fi spus că posedă semnul distinctiv al virilității între picioare. Are un păr negru și lung, ochi albaștri, cu gene rimelate, buze conturate și rujate strident, un ten fin, măsliniu (fondul de ten mascându-i foarte bine cioatele bărbii rase proaspăt), umeri dezgoliți de o bluziță șic, pantaloni largi de damă, înflorați. Nu a fost prins(ă) pentru prima dată zilele trecute. "Monica" a mai fost sancționat(ă) contravențional, în repetate rânduri, de poliție. De această dată a început urmărirea penală pentru comiterea infracțiunii de prostituție. Mai mult, i-au fost recoltate probe biologice pentru a se stabili dacă este purtătorul unei boli cu transmitere sexuală. Nu de alta, dar tot polițiștii au prins cu ceva timp în urmă, în zona Șibot, un tânăr de 20 de ani - îm­brăcat tot în femeie, cu nume de cod "Claudia" - și care era bolnav de S-I-F-I-L-I-S în stadiul 4/5 (aproape ultimul stadiu).
Nicoleta IDITA-TOMUȚA

La societățile comerciale din subordinea Consiliului Județean Alba
Noua putere politică a dat afară PSD-iștii pentru a-și instala oamenii în fotoliile de conducere
    Cele mai așteptate puncte de pe ordinea de zi a ședinței extra­ordinare de ieri a CJ Alba au fost cele referitoare la revocarea și nu­mirea membrilor Consiliilor de Administrație și Comisiilor de Cenzori la Societățile Comerciale la care Consiliul Județean Alba este unic acționar. Așa cum era de așteptat, noua putere politică de la nivel județean, formată din PNL, PD și PUR, si-a impus oamenii în aceste structuri, în timp ce PSD a pierdut toate posturile deținute. La SC Drumuri și Poduri Locale Alba SA, au fost revocați următorii: Nicolae Rusu, Mircea Rapcea, Vasile Vasilca, Alin Popa, Ioan Mărginean și Alexandru Retegan, membri în CA dar și cenzorii Ioan Olteanu, Sergiu Șolea și Lucian Hațegan. În schimb au fost aleși următorii: Rusu Stoian (25 de voturi), Mircea Meteș (24 de voturi), Tiberiu Bărbulețiu (25 de voturi) și Gheorghe Krisbay (26 de voturi), ca membri în CA, la care se adaugă actualul director, Ioan Dreve, în timp ce cenzori au fost aleși Vasile Lovin, Danciu Viorica și Ion David. La SC Apa CTTA au fost revocați Eugen Colda, Claudiu Ra­cuci, Nicolae Șerbu și Gheorghe Narița (alți doi membri au de­misionat anterior), din CA, în timp ce noii aleși sunt: Dan Nemeș (26 voturi), Traian Șerban (26 voturi), Liviu Hondola (25 voturi) și Nicolae Șerbu (24 voturi). Cenzorii revocați sunt: Dobrescu Mariana, Suciu Cornel și Limbean Florin, în locul lor fiind desemnați Silviu Bian, Alexandra Potor și Adela Ghișoiu. Trebuie menționat faptul că, spre deosebire de vechea legislatură, numărul membrilor în CA la cele două societăți a scăzut de la 7 la 5, iar indemnizația membrilor în CA a scăzut de la 20 la 15%, în timp ce cenzorii vor primi 10% din salariul brut al directorului general. La SC Apa CTTA, reprezentantul în AGA al Consiliului Județean, Petru Nistor, a fost înlocuit cu Si­mion Crețu. La Parcul Industrial Sebeș-Alba, reprezentantul CJ Alba în AGA (post neretribuit), Cornel Tuhuț, a fost înlocuit cu Ștefan Cosmeanu. La Parcul Industrial Cugir au fost revocați Vasile Achim, Mircea Clonța, Nicolae Clonțan, Jean Ionescu, Mihai Nicușor și Lau­rențiu Radițoiu. Pentru cele 4 locuri în CA avem doar 3 noi membri, și anume: Mihu Cătălin, Cornel Postei și Mihai Nicușor, al patrulea membru în CA urmând a fi desemnat în ședința viitoare. Cenzorii revocați sunt: Maria Bulbucan, Cornelia Sauchea și Maria Secașiu, locul lor fiind luat de: Nicoleta Romcea, Cornelia Sauchea și Ioana Gârlea.
    Reprezentanții PSD au acuzat actuala conducere a CJ Alba că i-a îndepărtat pe membrii săi pe criterii politice și nu profesionale. Mai mult, consilierul Viorel Huțuleac și-a exprimat nemulțumirea pentru faptul că nu s-au votat aceste modificări cu 2/3 din voturi, fiind vorba de persoane. Replica a venit din partea președintelui CJ Alba, Teo­dor Atanasiu, care a precizat că schimbările survenite au drept scop revigorarea activității la aceste societăți și un suflu nou care să ajute firmele respective să depășească problemele economice. În cazul SC DPL, vicepreședintele Ion Dumitrel a declarat că schimbarea membrilor CA și a cenzorilor se face pentru a vinde firma pe un preț bun și "nu pe nimic". Probabil va urma și schimbarea directorilor.
Florin ROMAN

Președintele PSD Alba, Mugurel Sârbu, susține că
"Ar fi o catastrofă pentru România revenirea la putere a fostei Convenții"
•La Consiliul Județean Alba au avut loc primele schimbări: s-a mărit cota la benzină, numărul de minute la celulare, s-au schimbat farfuriile, scru­mierele și mobila
      Președintele PSD Alba, Mugurel Liviu Sârbu, a spus ieri într-o conferință de presă faptul că o posibilă câștigare a alegerilor ge­nerale de către Alianța D.A. "ar fi o mare catastrofă pentru țară. Ne-au trebuit 8 ani să ajungem din punct de vedere economic la nivel anului 1996, iar dacă va ajunge din nou la putere fosta Convenție ar însemna să pierdem tot ceea ce s-a obținut cu atâta trudă. Nu putem lăsa să se întâmple așa ceva și tocmai de aceea ne vom pregăti temeinic pentru toamnă, vom prezenta o ofertă electorală suficient de performantă pentru a ne asigura câștigarea alegerilor". La rândul său, Cornel Suciu - purtătorul de cuvânt al PSD Alba, a atacat foarte dur noua putere a județului Alba cu expresii de genul: "votându-i, cetățenii au crezut că l-au apucat pe Dumnezeu de un picior, dar l-au prins pe dracu de coadă!", "au primari incapabili, care tot timpul se plâng de bani!" sau "la Consiliul Județean Alba au mărit cota de benzină, numărul de minute la celulare, au schimbat far­furiile, scrumierele și mobila, iar prima vizită a vicepreședintelui Ne­culai Popa va fi în China!".(R.J.)
Schelete umane descoperite la Cistei
    În cursul nopții de joi spre vineri, dealul pe care era amplasat ve­chiul cimitir din Cistei a luat-o la vale. Ieri dimineață, mai multe fragmente de schelete umane au ieșit la suprafață pe locul unde a fost alunecarea de teren. Polițiștii din Mihalț s-au deplasat la fața locului și au ridicat fragmentele umane, urmând ca acestea să fie expertizate medico-legale pentru stabilirea vechimii acestora. Cimi­tirul din Cistei are mai bine de 100 de ani. (N.I.T.)
Peste 220 de polițiști și jandarmi pe Muntele Găina
    Șeful IPJ Alba, chestorul de poliție Marin Aron, a declarat că liniștea și ordinea în timpul manifestărilor prilejuite de Târgul de Fete de pe Muntele Găina vor fi asigurate de un impresionant dispozitiv de ordine. Astfel, pe munte, au fost mobilizate 140 de cadre de poli­ție și circa 80 de jandarmi.(N.I.T.)
De astăzi
Bilete de tren mai scumpe cu 6%
    Compania Națională de Transport Feroviar Călători majorează de astăzi costul biletelor de tren cu 6 procente. Majorarea este deter­minată de creșterea prețurilor la energia electrică și la combustibili. În plus creșterea treptată a tarifelor pentru transportul feroviar face parte din angajamentele asumate de România în acordul cu FMI. Ul­tima majorare a avut loc în luna februarie, pe baza ratei inflației și a fost de 6,3 la sută. (A.D.)
Până acum
15 persoane au murit în accidente
    În primele 6 luni ale anului 2004, în județul Alba, 15 persoane și-au pierdut viața în accidente rutiere, iar altele 47 au fost grav rănite. În încercarea de a reduce tragediile de pe șoselele județului Alba, polițiștii au organizat 1180 de acțiuni în decursul cărora au fost con­statate 32.668 abateri de la normele rutiere. Au fost reținute 724 per­mise de conducere și au fost retrase 562 certificate de înma­tri­cu­lare. (N.I.T.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.