Curier județean
Agricultorii nu se înghesuie să cumpere tractoare la prețuri subvenționate
    Agricultorii din județul Alba nu se grăbesc să achiziționeze trac­toare noi la prețuri subvenționate cu 45% din costul utilajului, potrivit HG 918/2003. Nicolae Budrală, directorul executiv adjunct al Di­recției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Alba, a declarat că pâ­nă la această dată doar 15 persoane au cumpărat tractoare, iar primele două tractoare achiziționate în acest mod au ajuns deja la solicitanți în doar două săptămâni de la depunerea cererilor. Valoa­rea subvențiilor de care au beneficiat cei 15 agricultori depășește 3,65 miliarde de lei, din cele 9,53 de miliarde de lei alocate județului Alba rămânând necheltuite 5,8 miliarde. Alți 22 de producători agri­coli au beneficiat de subvenții în sumă totală de 2,38 miliarde de lei pentru achiziționarea de pluguri, grape sau alte utilaje agricole, epu­izându-se astfel fondurile alocate județului Alba. De asemenea, un alt agricultor a plătit doar 55% din prețul unei combine, restul sumei, de 1,38 miliarde de lei, fiind primită ca subvenție din partea statului. (R. GHERGU)
Copiii părintelui Todiraș de la Dumbrava au avut o vacanță de vis
    După cum știți, părintele Todiraș de la Dumbrava are în îngrijire în casa de tip familial constituită pe lângă mănăstire 25 de copii, plus vreo 5-6 tineri ce au depășit vârsta de 18 ani și nu mai pot fi protejați în sistem. Iar pentru acești 25 de minori, părintele s-a făcut "luntre și punte" ca să le ofere o vacanță de neuitat. Astfel, copiii au pe­trecut două săptămâni de vis la Băile Felix. Două săptămâni pe care nu le vor uita niciodată... Pentru părintele Todiraș asta a însemnat însă un efort financiar considerabil: aproximativ 100 de milioane de lei, bani obținuți exclusiv din donații și sponsorizări.
    Oare câți copii aflați în familiile naturale își permit astfel de va­canțe? (I.H.)
Furt între rude la Pianu de Jos
    Petrică Nicolae Cuțitar, în vârstă de 22 de ani, din comuna Pianu de Jos, este cercetat de poliție sub acuzația de furt calificat. Potrivit poliției, tânărul ar fi pătruns luni, 19 iulie, în locuința lui Virgil Cuțitar, rudă cu acesta, și i-ar fi sustras suma de 3,5 milioane de lei și două ghiuluri care păreau a fi confecționate din aur. Prejudiciul a fost re­cuperat și predat păgubitului, iar tânărul este cercetat acum de po­liție sub acuzația de furt calificat. (R.G.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.