Curier județean
În liceele din Alba Iulia
Pregătiri pentru începerea anului școlar
    Cu toate că elevii sunt în plină vacanță ne-am gândit să vedem cum se pregătesc liceele pentru începerea noului an școlar. La cele patru licee din Alba Iulia pe care le-am vizitat situația se prezintă diferit. La Colegiul Național "Horea Cloșca și Crișan" au fost rea­me­najate cabinetele de geografie și biologie și a fost recondiționat mo­bilierul școlar. S-a realizat igienizarea și repararea vestiarelor de la sala de sport a liceului, urmând să se facă și igienizarea grupurilor sa­nitare. Colegiul Economic "Dionisie Pop Marțian" se prezintă bi­ne, în sensul că au fost terminate reparațiile la sălile de clasă (au fost zugrăvite anul trecut), igienizarea și revopsirea băncilor. Singura problemă o reprezintă aici terasa liceului care trebuie acoperită, în acest sens urmând să aibă loc o licitație la Primăria municipiului Al­ba Iulia pentru a putea fi demarate lucrările. Grupul Școlar "Dorin Pavel" a fost următorul vizitat. Și aici o parte dintre lucrări au luat sfâr­șit: zugrăvirea și vopsirea sălilor. Se lucrează în prezent la asfal­tarea curții și sunt așteptați banii din fondurile PHARE pentru recon­diționarea instalațiilor electrice, igienizarea grupurilor sanitare și pen­tru construirea acoperișului. Întrebarea este: vor ajunge banii la timp astfel încât la începerea școlii să fie totul gata? Internatul și cantina arată foarte bine, aici lucrările fiind urgentate datorită faptului că li­ceul este gazda Taberei Internaționale Eurocamp. La polul opus se află sala de sport care nu a mai fost renovată din...1977. La Liceul de Muzică și Arte Plastice nu s-a executat nici un fel de lucrări, explicația oferită fiind nealocarea banilor de către primărie. Am fost asigurați însă că "elevii vor fi întâmpinați ca dintotdeauna așa cum se cuvine"...
    Mai este o lună și jumătate până în data de 15 septembrie, zi în care sperăm că toate problemele liceelor vor fi rezolvate și anul șco­lar va începe așa cum trebuie.
Lavinia IONAȘ

Astăzi,
Ultima zi de înscriere la Facultatea de Teologie
    Candidații care doresc să susțină examenul de admitere la Facul­tatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia își mai pot depune doar astăzi dosarele de în­scriere, la sediul instituției. Lucia Căbulea, secretarul științific al u­ni­versității, a declarat că până ieri dimineață s-au înscris 104 candi­dați, repartizați la cele 5 specializări, fiecare având la bază teologia: teologie pastorală, asistență socială, engleză, limba română și is­torie. În total, vor fi scoase la concurs 131 de locuri, din care 56 sunt subvenționate, iar restul, cu o taxă anuală de 360 de euro. Mâi­ne, este programată proba eliminatorie de aptitudini, vineri, 30 iulie, va avea loc testarea scrisă, iar rezultatele vor fi afișate luni, 2 au­gust, candidații admiși urmând să se înmatriculeze până cel târziu în data de 7 august.(R.G.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.