Curier județean
În județul Alba
13 firme și-au anunțat intenția de a participa la licitația "Lapte și corn"
    Vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Nicolae Popa, a de­cla­rat în cadrul unei conferințe de presă că prin programul guver­namental "Lapte și corn", în acest an, se asigură hrană supli­men­tară pentru 27.374 de copii, din care: 16.890 elevi din cla­sele I-IV și 10.484 preșcolari, din 706 unități școlare, respectiv 371 de școli clasele I-IV și 335 grădinițe. Până la această dată au cumpărat ca­ietul de sarcini 13 agenți economici ofertanți, fiind acoperite toate zonele, din care 4 producători și distribuitori de lapte și produse lac­tate și 9 producători și distribuitori de produse de panificație. Deși guvernul a mărit de la 7.000 de lei la 9.000 de lei prețul la acest pachet de produse, banii sunt destul de puțini. Comisia județeană a stabilit un preț de 3.500 de lei pentru cornuri și 5.500 de lei pentru lapte, tarife care nu sunt agreate în totalitate de ofertanți. Selecția va avea loc în data de 6 august. Termenul limită de depunere a ofertelor este 4 august, așa că agenții economici interesați mai au suficient timp să-și achiziționeze caietul de sarcini.
    Din cele 13 firme anunțate, doar două pot acoperi toate zonele. Es­te vorba de SC Adept SRL Deva și SC Marinex SRL Baia Mare. Președintele Consiliului Județean Alba, Teodor Atanasiu, a declarat că cel mai probabil, aceleași firme vor fi selectate la nivel național, pen­tru că guvernul a stabilit limita de 9.000 de lei fără a ține cont de pre­țul pieței. "Noi suntem obligați să punem în valoare un plan pe ca­re l-au gândit alții", a mai spus Teodor Atanasiu.
Florin ROMAN

DGPDC se mută în vechiul sediu
    Vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a decla­rat că Direcția pentru Protecția Copilului Alba se va muta în cel mai scurt timp în fostul sediu din Piața Iuliu Maniu. De câțiva ani, DGPDC s-a mutat în Cetate într-un imobil în care plătește bani grei pentru chirie. "CJ Alba le-a alocat de anul trecut bani pentru reparații la vechiul sediu. Aici vor avea și spațiu mai mult, în plus facem eco­nomii la chirie", a spus vicepreședintele Ion Dumitrel.(F.R.)
În arest, pentru vătămare corporală
    Polițiștii din Roșia de Secaș au reușit să-l rețină marți, 27 iulie a.c., pe Achim Marcu, de 58 de ani, din satul Tău, localitate apar­ți­nătoare comunei. Potrivit poliției, bărbatul ar fi trebuit să execute 10 luni de închisoare, în baza unui mandat emis în acest an de jude­că­tori sub acuzația de vătămare corporală.
    Raportul IPJ Alba nu precizează în ce a constat fapta pentru care a fost condamnat Marcu și nici împrejurările în care acesta a fost de­pistat.(R.G.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.