Prima pagină Ediția din: 31.7.2004
În județul Alba
Alianța D.A. și-a stabilit candidații pentru alegerile parlamentare
    În cursul zilei de ieri a avut loc prima conferință de presă comună a Alianței D.A. PNL-PD Alba, ocazie cu care, vicepreședintele PD și al CJ Alba, Ion Dumitrel a fost anunțat ca purtător de cuvânt la nivel județean. Cel mai important lucru este că cele două partide s-au înțeles asupra modului în care vor fi ocupate listele pentru alegerile parlamentare din 28 noiembrie a.c. În prealabil, atât PNL, cât și PD au trecut prin proceduri interne de desemnare a candidaților, aceștia fiind punctați pe baza mai multor criterii (C.V., activitatea politică, notorietate, votul în organismele județene de conducere etc). Dacă Alianța D.A. va scoate la alegerile generale un scor asemănător celui de la locale, adică aproape 50 la sută cu redistribuiri, locurile eligibile sunt 1,2,3 la Camera Deputaților și 1 la Senat. Consiliul județean de Coordonare al Alianței D.A. a stabilit că liberalii vor primi locurile 1,3,5,7 la Camera Deputaților din care doar 1 și 3 sunt eligibile, dar și locurile 3 și 4 la Senat, care sunt neeligibile (avem doar două posturi de senator în Alba), iar democrații s-au ales cu pozițiile 2,4,6 la Camera Deputaților (din care locul 2 este eligibil și 4 semieligibil) și locurile 1, 2 la Senat. După ce am prezentat aceste date tehnice să precizăm că lista (eligibili și semieligibili) va arăta astfel: *Camera Deputaților - 1. Tiberiu Bărbulețiu (PNL ), 2. Ște­fan Bardan (PD), 3. Dan Coriolan Simedru (PNL), 4. Negruț Clement (PD); *Senat - Alexandru Pereș (PD), 2. Adrian Bendea (PD). În timp ce propunerile PD Alba nu vor suferi modificări, președintele PNL Alba, Teodor Atanasiu a declarat că pentru locurile eligibile pro­punerile organizației județene sunt Tiberiu Bărbulețiu și pe locul ur­mător Dan Coriolan Simedru, iar lista urmează să fie supusă validării în Delegația Permanentă din 7 august.
Florin ROMAN

Alba Iulia, un oraș tot mai european
    Alba IuliaÎn ultimii ani, cel puțin în domeniul edilitar-gospodăresc, muni­cipiul Alba Iulia a început să arate tot mai mult ca un oraș european.
    Prin preocuparea constantă a Pri­măriei locale, dar și a Guver­nului, care în anul 2003 a alocat peste 200 de miliarde de lei, Ce­tatea din capitala istorică a României a fost complet rea­menajată, cu alei și trotuare moderne, gata să-și primească cum se cuvine oaspeții. (T.M.)
Ponoran cere unirea politicienilor pentru o cauză comună:
"Bătălia pentru salvarea Zlatnei"
    "Zlatna trebuie să fie o cauză comună a tuturor politicienilor res­ponsabili, indiferent de partid și ideologie" declară primarul celui mai sărac oraș din Alba, cu o rată a șomajului de peste nouăzeci la sută și datorii de zeci de miliarde de lei. Chiar dacă nu puțini sunt cei care afirmă că la Zlatna este nevoie de mai multe miracole pentru o revigorare economică, Ponoran este convins că planul bazat pe con­struirea unui parc industrial și refacere ecologică cu finanțare euro­peană o să aibă succes. Pentru aceasta a început să pregătească la Zlatna și București "bătăliile pentru atragerea de investitori, fon­duri și sprijin guvernamental". Întreaga activitate a Primăriei se va optimiza pe principiile managementului modern iar toate marile pro­iecte vor avea girul profesioniștilor în proiecte de finanțare, ad­ver­tising și relații publice. Ponoran intenționează să formeze "Comitetul pentru renașterea Zlatnei" și trimestrial să organizeze ședințe pu­blice de consultare și informare a cetățenilor. "Avem nevoie de uni­tate, muncă și planuri îndrăznețe pentru a renaște orașul" spune Sil­viu Ponoran care consideră că "fără implicarea tuturor zlătnenilor și fără ajutor din partea Guvernului, Prefecturii, Consiliului județean Alba, Zlatna nu poate să iasă din actuala situație dramatică". În aceeași ordine de idei trebuie remarcat faptul că Ponoran vrea să aducă la aceeași masă, pentru a salva Zlatna, pe reprezentanții tuturor formațiunilor politice aflate fie la putere, fie în opoziție.
Ing. Silviu PONORAN,
Primarul orașului Zlatna

Spânzurat la Rădești
    Un bărbat în vârstă de 72 de ani și-a pus capăt zilelor spân­zu­rându-se de șpalierii de la vie. Victima se numește Ioan Pascu din satul Meșcreac, comuna Rădești. Legiștii au confirmat că decesul a intervenit ca urmare a asfixiei mecanice prin spânzurare. Până a­cum nu se cunosc motivele care l-au îndemnat pe Ioan Pascu să re­curgă la acest gest extrem. (F.R.)
Președintele PRM Alba Iulia s-a înscris în PD
    Președintele interimar al organizației PRM Alba Iulia - Traian Ur­saleș s-a înscris în Partidul Democrat. Traian Ursaleș este consilier județean și nu va renunța la această funcție pentru că "sunt singurul care am făcut campanie electorală pentru PRM în alegerile locale și această funcție am câștigat-o prin munca mea, nu a fost un cadou." El a fost de altfel directorul de campanie al PRM în alegerile locale, dar a lucrat mai mult singur, acesta fiind de fapt unul dintre motivele care l-au nemulțumit și l-au determinat să plece "spre o echipă unde se poate face performanță". (A.D.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.