Curier județean
După ce au mâncat pui pane adus din Spania,
Membrii unei familii din Sebeș au făcut toxiinfecție alimentară
•Pacienții sunt suspecți de infestare cu Salmonella
      Două femei din Sebeș, din aceeași familie, au fost internate ieri dimineață, la spitalul din localitate, după ce au consumat pui pane, cumpărat din Spania. Una dintre femei, care nu a dorit să-și decline identitatea, ne-a declarat, la doar două ore de la internare la secția de boli contagioase, că a început să se simtă rău în timp ce se afla în autocarul cu care se întorcea din Spania, împreună cu mama și soțul ei. Ea a precizat că a început să aibă grețuri, vărsături, scaune diareice și dureri abdominale, motiv pentru care s-a prezentat la medic. "Soțul meu nu cred că a apucat să mănânce foarte mult din pui și nu a mai venit la spital, chiar dacă nu se simțea nici el bine. Numai eu și mama am mâncat, iar apoi am început să ne simțim rău", a spus tânăra. Pe de altă parte, surse medicale au declarat că rezultatele analizelor de sânge ar indica o infestare cu Salmonella, dar diagnosticul nu poate fi precizat cu certitudine decât peste câ­teva zile, în urma examenelor bacteriologice. Potrivit explicațiilor ofe­rite de medicii specialiști, toxiinfecțiile alimentare apar ca urmare a dez­voltării și înmulțirii unor microbi în alimente nedepozitate în con­diții climatice corespunzătoare. Din aceste motive, medicul reco­man­dă populației ca la primele semne de boală să se prezinte la medicii de familie, pentru a fi evitată agravarea stării de sănătate. (R.G.)
Astăzi la Alba Iulia
Lansarea proiectelor în cadrul Fondului de modernizare a administrației publice locale
     Ministerul Administrației și Internelor prin Unitatea Centrală pen­tru Reforma Administrației Publice în cadrul Proiectului PHARE 2002 "Descentralizarea și dezvoltarea administrației publice locale" organizează concursul de proiecte în cadrul Fondului de moder­nizare a administrației publice locale, a cărui lansare la nivel național a avut loc de curând la București.
    Acum urmează acțiuni de lansare a acestui proiect la nivelul fie­cărui județ în parte, astăzi sosind rândul județului Alba. Lansarea se va desfășura la Casa de Cultură a Sindicatelor - sala mică - înce­pând cu ora 10.00. Alături de reprezentanți ai Prefecturii și CJ Alba sunt invitați să participe toți primarii din județ.(R.J.)
Pagubele provocate de inundații evaluate în teren
     În cursul zilei de ieri, o echipă formată din responsabili ai In­spec­toratului de Protecție Civilă, ai SGA, DPL și CJ Alba s-a deplasat în zona Bucium, unde luni au fost semnalate mai multe pagube ca ur­mare a ploilor torențiale. Șeful Inspectoratului de Protecție Civilă Al­ba, maiorul Cornel Oprișa, ne-a informat că principalul motiv al re­vărsării apelor îl constituie neigenizarea corespunzătoare a cursurilor de apă și a șanțurilor, majoritatea find colmatate cu rumeguș și alte materiale, rezultate din prelucrarea lemnului. Un alt motiv al deselor inundații din zona de munte îl reprezintă defrișările masive. Arborii care stabilizau terenul au fost tăiați și acum pământul o ia la vale ori de câte ori avem de-a face cu o ploaie mai zdravănă. Unii nababi tră­iesc bine mersi și pleacă în vacanțe de mii de dolari în locuri exo­tice, "palatele" ștabilor răsar în zona Arieșeni ca ciupercile după ploa­ie, semn că afacerile cu lemn sunt profitabile. În schimb, inun­dațiile și alunecările de teren produc pagube de miliarde de lei, în urma cărora rămâne doar suferință.(F.R.)
CJ Alba acționar la Parcul Industrial Zlatna
     Președintele Consiliului Județean Alba, Teodor Atanasiu, a de­clarat că instituția pe care o conduce va deveni acționar la Parcul industrial Zlatna, în momentul în care la CJ Alba vor sosi datele economice solicitate de la primăria din localitate. Ideea de înființare a unui Parc industrial la Zlatna îi aparține primarului Silviu Ponoran, care a și demarat discuțiile pentru promovarea unei hotărâri de gu­vern. CJ Alba este acționar și la Parcul industrial Cugir.(F.R.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.