Prima pagină Ediția din: 7.8.2004
Până la 26 august
Conducerea SC DPL Alba ori își dă demisia, ori va fi demisă
     Așa cum a promis încă de la instalarea în funcție, vicepreș­edin­tele Consiliului județean Alba, Ion Dumitrel, este decis să facă or­dine la SC Drumuri și Poduri Locale Alba. În cursul zilei de ieri, el a avut o întâlnire cu conducerea SC DPL Alba SA, principala temă fi­ind analiza activității. "Sunt o serie de iresponsabili în frunte cu dl. Dre­ve. Toți sunt vinovați pentru situația grea în care se află în acest mo­ment firma. I-am cerut domnului Dreve și celorlalți din conducere demisia. Au timp până în data de 26 august. Oricum voi iniția un pro­iect de hotărâre pentru demiterea lor", a declarat Dumitrel. Asta înseamnă că indiferent prin ce metodă - demisie sau demitere - după 26 august - la SC DPL Alba SA va fi instalată o nouă con­ducere. Motivele pentru care Ion Dumitrel este atât de supărat pe cei de la SC DPL Alba SA sunt slabele performanțe economice care au adus firma în pragul falimentului și efectuarea în campania elec­torală a unor lucrări pentru susținerea unor primari, fără a avea co­mandă și fără a le fi plătite.
Anca DINICĂ

La Mirăslău
Cinci mașini implicate într-un accident rutier
     Joi, 5 august, în jurul orei 17.40, pe DN 1, în zona Mirăslău, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate cinci autoturisme. Conducând autoturismul Dacia cu numere de Hunedoara pe direcția Unirea-Aiud, Adrian Pitar, de 29 de ani, din Simeria, a pierdut con­trolul volanului într-o curbă periculoasă, intrând pe contrasens. Aici Dacia a fost izbită de o autoutilitară condusă din sens opus de Ilarie Popa, de 44 de ani, din Aiud. Din șocul loviturii, Dacia de Hu­nedoara a fost proiectată în autoturismul marca Fiat, condus de Mihai Do­brescu, de 25 de ani, angajat al unei firme din Sebeș. La rândul lui, autoturismul Fiat a fost izbit în spate de un Audi condus de Gheor­ghe Răvaș, de 52 de ani, din Satu Mare. Mașina Audi a fost lovită în spate de o autoutilitară Renault. În carambolul rutier a fost rănit mai grav pasagerul din Dacia de Hunedoara - Ovidiu Susan, de 31 de ani, din Deva - care s-a ales cu capul spart. Șoferul Daciei, Adrian Pitar, s-a ales cu multiple leziuni în zona capului și cu un trau­ma­stism forte la femurul stâng. În cauză, poliția continuă cercetările. (N.I.T.)
La Universitatea "1 Decembrie 1918",
Ultima zi de înmatriculare a "bobocilor"
     Potrivit calendarului admiterii, astăzi, 7 august, este ultima zi de înmatriculare a candidaților admiși la Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia, în urma examenului susținut în această vară. "Bobocii" trebuie să achite taxa de înmatriculare de 150.000 de lei, iar candidații admiși pe locurile cu taxă vor fi nevoiți să plătească, în plus, și prima rată din taxa anuală de școlarizare. Candidații care nu se prezintă astăzi la sediul universității, în vederea înmatriculării, cum sunt, de exemplu, cei care au fost admiși și la facultăți din alte orașe sau renunță în ultimul moment la studii, își vor pierde calitatea de studenți, au declarat surse oficiale. Listele finale cu candidații admiși vor fi afișate luni, 9 august, motiv pentru care candidații declarați inițial respinși s-ar putea regăsi, în cele din urmă, pe lista viitorilor studenți. Eventualele locuri rămase vacante în acest mod vor fi ocupate în ordinea descrescătoare a mediilor obținute la ad­mitere. La rândul lor, candidații admiși astfel trebuie să se înma­triculeze în cel mult 5 zile, în condițiile amintite, prima sesiune de admitere fiind oficial încheiată în data de 14 august a.c. (R.G.)
Biciclist lovit de Mercedes
     Ciprian Szakacsi, de 24 de ani, a ajuns joi, 5 august, la Spitalul din Ocna Mureș, cu fractură la clavicula dreaptă și multiple contuzii după ce a fost lovit de un autoturism Mercedes. Szakacsi se de­pla­sa pe bicicletă și a decis să vireze brusc, prin spatele unui au­tocamion, moment în care, pe contrasens a fost lovit de Mercedesul condus de Maria Feraru, de 44 de ani, din Cluj Napoca. În cauză, poliția Ocna Mureș continuă cercetările. (N.I.T.)
Structurile Alianței D.A. - tot mai consistente
     Vicepreședintele PD Alba, Alexandru Pereș, a informat în cadrul unei conferințe de presă că Alianța D.A. PNL - PD își conturează tot mai clar structurile teritoriale. Astfel, în cursul unei singure săp­tă­mâni, la nivelul județului Alba au fost constituite Consiliile Locale de Coordonare în 20 de localități, urmând ca până cel târziu la finele lu­nii august a.c., constituirea acestor organisme să fie finalizată pen­tru toate cele 76 de orașe și comune din județ. Consiliile au rolul de a facilita colaborarea dintre PNL și PD în vederea unei campanii in­tegrate pentru alegerile generale. (A.D.)
Ioan Viorel Sicoe - șef de birou parlamentar
     Fostul primar al Câmpeniului, Ioan Viorel Sicoe, nu a rămas pe dru­muri după eșecul lamentabil din alegerile locale. Mai nou el ocu­pă funcția de șef de birou parlamentar la deputatul Constantin Sela­gea. "După câte a făcut pentru Câmpeni, merita să-l iau lângă mine. Va primi un salariu normal, conform legii", ne-a spus deputatul de Al­ba. Domnia-sa ne-a dezvăluit că ar fi dorit și alții din zonă să ocu­pe această funcție. "Au avut tupeul să-mi ceară zeci de milioane de lei salariu. Nu puteam face așa ceva pentru că încălcam clar legea. Decât să fur un leu din banii publici, mai bine pierd o sută de la mi­ne", a mai spus Constantin Selagea. (R.J.)
Felicitări pentru ziarul "Unirea"
     Mulțumiri și felicitări ziarului "Unirea" pentru apariția sa, cu înce­pere de la data de 1 august 2004, într-o formulă grafică nouă.
    Consider că prin investiția făcută ziarul "Unirea" își consolidează poziția de "Numărul 1" al presei locale.
Cu sinceritate, Tudor MIHAI, pensionar, Sebeș

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.