Curier județean
După ce a fost ajutat de polițistul de proximitate,
Un căpitan din Armata Britanică mulțumește Poliției Alba Iulia
     Într-o scrisoare adresată Poliției Alba Iulia, Wolfgang Johnson, cu dublă cetățenie engleză și britanică, mulțumește autorităților lo­cale, în special poliției, pentru sprijinul acordat în timpul unei vizite efectuate recent în județul Alba, împreună cu soția sa, născută în România. El a ținut să mulțumească îndeosebi agentului șef Călin Hor­vat, polițist de proximitate, pe care l-a contactat prin intermediul fotografiei afișate la scara blocului din Alba Iulia, unde locuise pe perioada vizitei. Agentul șef Horvat ne-a declarat că l-a sfătuit pe Wolfgang Johnson, căpitan în Armata Britanică, să-și parcheze ma­șina în stația de taximetre din apropierea pieței Cetate, pentru a fi în siguranță, zona fiind supravegheată și de patrule de poliție. De ase­menea, polițistul de proximitate i-a oferit ofițerului britanic informații cu caracter turistic, îndemnându-l să viziteze zona Munților Apuseni. În scrisoarea adresată Poliției Alba Iulia se arată că Wolfgang John­son s-a întors în localitatea germană Munster, unde domiciliază, cu o impresie foarte bună despre autoritățile locale din județul Alba, lăudând în special lucrătorii IPJ Alba, deși a mai vizitat și județele Brașov și Constanța.(R.G.)
M.A.M.A. Iochebed a revenit
     După o absență de câteva luni Centrul M.A.M.A. Iochebed din Alba Iulia și-a reluat activitatea de consiliere pentru femeile care trec prin criza unei sarcini. Serviciile oferite sunt confidențiale și gratuite grație sponsorizării generoase a românilor din străinătate, îndeosebi din SUA, președinta centrului fiind o româncă din Florida. Femeile pot apela cu încredere pentru efectuarea unui test gratuit de sarcină, consiliere în criza unei sarcini, educație și informare despre sex, sarcină, avort și alternativele lor, mediere cu instituții diverse în ob­ținerea unui ajutor și multe altele. O echipă de profesioniste al cărei nucleu s-a constituit în jurul d-nei Dana Ujvari, acordă consultațiile de rigoare la cabinetul ultramodern din Alba Iulia, Bd. Transilvania, bloc 54, ap.24. Centrul de consiliere se înscrie în șirul celor 30 de cabinete similare din țară, apariția acestui gen de activitate fiind mo­tivată de poziția deloc onorabilă pe care România o ocupă în cla­samentul avorturilor: primul loc în Europa și a doua țară în lume du­pă Vietnam, pe aceeași linie cu Republica Cuba. Mobilitatea cabi­netului se manifestă și prin acțiunile educative desfășurate în școli, licee sau alte grupuri feminine. (M.I.)
Lucrări de alimentare cu apă în Lancrăm
     Lucrările de extindere a rețelei de alimentare cu apă potabilă în localitatea Lancrăm, aparținătoare municipiului Sebeș, vor începe în această săptămână, a declarat primarul urbei, Alexandru Dăncilă. El a precizat că execuția lucrărilor va fi demarată pe Calea Vacii, ur­mând să fie racordați la firul I de apă toți locuitorii din zonă, inclusiv cei de pe str. Principală. Până acum, doar o parte dintre locuitori beneficiau de apă, dar și aceștia aveau uneori probleme pe timpul verii, din cauza presiunii scăzute. Lungimea totală a rețelei noi este de aproximativ un kilometru, iar costurile totale se ridică la circa 2 miliarde de lei, banii provenind din bugetul local. (R.G.)
Primarul (PRM) din Câmpeni, crede în colaborarea cu prefectul (PSD) și președintele liberal al CJ
     Recent, în cadrul unei discuții cu noul primar al orașului Câm­peni, Călin Andreș, care a ocupat această funcție candidând pe lis­tele Partidului "România Mare", acesta ne-a dezvăluit multe dintre planurile sale de viitor. Din nefericre, dânsul a adăugat la acestea faptul că "bugetul este foarte strâns" și administrația publică locală se va descurca foarte greu cu sumele de care dispune. "Ne vom con­centra asupra problemelor de maximă urgență, care afectează calitatea vieții cetățenilor localității, iar ceea ce nu vom putea face vom lăsa pentru anul viitor.
    Nu este o amânare, ci o stabilire a priorităților. Bineînțeles, în re­zolvarea problemelor de maxim interes pentru cetățeni, mă bazez foarte mult pe o bună colaborare cu Prefectura și Consiliul Județean, chiar dacă liderii acestor două instituții aparțin altor formațiuni. Fac această afirmație pentru că toți trei suntem tineri și cred că avem o mentalitate de tip modern, mai flexibilă și mai ancorată în realitatea obiectivă..."
    Vă reamintim, în contextul acestei declarații, că noul primar al o­rașului Câmpeni, Călin Andreș, are 32 de ani, prefectul Mugurel Sâr­bu (PSD) are 35 de ani, iar președintele liberal al Consiliului Ju­dețean, Teodor Atanasiu, are 41 de ani. (I.H.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.