Curier județean
Rezultatele activității Direcției Controlului Fiscal Alba în luna iulie 2004
     În executarea sarcinilor stabilite prin programul de activitate, aparatul de specialitate al Direcției Controlului Fiscal Alba a efec­tu­at, în cursul lunii iulie 2004 un număr de 57 de controale care au vizat, în principal, verificări pe linia modului de calcul, evidență și virare în cuantumurile și la termenele legale a obligațiilor către bu­getul statului și fondurile speciale, precum și la bugetul asigurărilor sociale, fondul de șomaj și asigurările sociale de sănătate.
    Rezultatele inspecțiilor fiscale efectuate în această perioadă s-au concretizat în stabilirea unor obligații suplimentare la bugetul general consolidat în sumă totală de 39.872 mil. lei, din care:
- impozit pe profit 290 mil. lei
- T.V.A. 3.538 mil. lei
- C.A.S. 2.492 mil. lei
- alte fonduri și contr. 2 mil. lei
- dobânzi, penalit., majorări 33.460 mil. lei
- amenzi contravenționale aplicate:
- număr 18
- valoare 90 mil. lei
    Din totalul sumelor constatate au fost încasate în timpul con­troalelor 1.758 mil. lei, din care:
- T.V.A. 1.744 mil. lei
- C.A.S. 12 mil. lei
- alte fonduri și contribuții 2 mil. lei
    Din totalul amenzilor contravenționale aplicate pentru deficiențele și abaterile de la normele legale constatate cu ocazia controalelor, s-au încasat operativ 5 amenzi în sumă de 16 mil. lei.
Compartiment de presă

Recoltarea grâului va fi încheiată în câteva zile
     Campania de recoltare a grâului va fi finalizată chiar în această săptămână, dacă vremea va fi favorabilă activităților în câmp, a de­clarat presei Gheorghe Lazea, directorul executiv al Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Alba (DADR). El a precizat că au mai rămas de recoltat aproximativ 800 de hectare cultivate cu grâu, ceea ce reprezintă doar 3 la sută din totalul suprafeței de 24.640 ha, obținându-se o producție medie la hectar de 4.500 kilograme. "Avem o producție de execepție, care se întâlnește o dată la câteva zeci de ani", a subliniat Lazea.
    Pe de altă parte, el a menționat că există semnale că o parte din grâul nesecerat din zona Sebeș a încolțit, nemaiputând fi utilizat pen­tru panificație, ci doar ca furaj, din cauza ploilor însemnate că­zute în ultima perioadă. (R.G.)
Concursul pentru "nașul hoților" din Cugir - la cea de-a III-a ediție!
     Ieri a fost ultima zi de înscriere pentru candidații care inten­ți­onează să concureze în 24 august a.c. pentru ocuparea unui post de ofițer de poliție, profil de investigații criminale în cadrul Poliției orașului Cugir. Concursul se va desfășura în 24 august, cu începere de la ora 9.00, la sediul IPJ Alba. Concursul este destinat exclusiv "civililor", absolvenți de studii superioare juridice. Nimic neobișnuit, până acum. Dar, venim și completăm spunându-vă că acest con­curs are deja tradiție - este la cea de-a III-a ediție! La celelalte exa­minări, absolvenții licențiați în drept au obținut note cuprinse între 0 (zero) și 5 (cinci). Surse din poliție ne-au declarat că unii dintre a­ceștia nu știau să întocmească o cerere sau, mai mult, nu știau care este obiectul de activitate al "investigațiilor criminale". În plus, polițiștii afirmă - fără nici o urmă de discriminare - că la acest con­curs s-au prezentat și foarte multe femei - absolvente de drept - care nu prea aveau habar că un ofițer de investigații criminale nu va mai avea o viață personală, se va confrunta cu recidiviși violenți sau vor "admira" cadavre mutilate (mai noi sau mai vechi...). Și la cea de-a III-a ediție a concursului s-au înscris peste 10 concurenți. Lipsa re­lativă de interes și calitatea slabă a concurenților de până acum este motivată de polițiști și prin faptul că Cugirul este un oraș dificil, cu multe probleme pe linie de judiciar. Oricum, le urăm baftă celor care își încearcă norocul în a III-a tranșă. Atât noi cât și infractorii din Cugir, care-și așteaptă cu interes "nașul"...
Nicoleta IDITA-TOMUȚA

Incendiu la Ocna Mureș
     Marți, 10 august, pompierii civili din Ocna Mureș au intervenit la stingerea unui incendiu izbucnit la locuința Mariei M., de pe strada Abatorului. La sosirea pompierilor, incendiul cuprinsese anexele gos­podărești și podul casei. Pompierii și poliția sosită la fața locului au constatat că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit elec­tric. Pagubele au fost estimate la circa 15 milioane de lei. (N.I.T.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.