Prima pagină Ediția din: 13.8.2004
La Alba Iulia, în miez de noapte, în timp ce se în­torcea de la serviciu,
O femeie a fost acostată și agresată de un necunoscut
     Adriana Avram, în vârstă de 47 de ani, din Alba Iulia, a ajuns în noaptea de miercuri spre joi la Spitalul județean de Urgență, după ce a fost victima unei agresiuni produse în apropierea Colegiului Militar "Mihai Viteazul". Ea le-a povestit asistentelor medicale de la "Ur­gen­țe" că, în jurul orei 02.30, în timp ce se întorcea de la serviciu, a fost acostată de un necunoscut, care a încercat să-i smulgă poșeta. Pentru că a opus rezistență, bărbatul a luat-o la bătaie, lovind-o cu pumnii, în special în zona capului, până a căzut la pământ. În aju­torul femeii bătute au sărit câțiva tineri care treceau întâmplător prin zonă, moment în care agresorul a rupt-o la fugă. Victima a fost condusă la spital, fiind totodată alertată poliția, care a deschis o anchetă pentru a-l prinde pe făptaș. Surse medicale au declarat că pacienta s-a ales cu buza inferioară spartă, un traumatism cranian închis și contuzii la urechea stângă și la cot. După ce a primit îngrijirile medicale necesare, Adriana Avram a fost lăsată să plece acasă, nefiind necesară spitalizarea ei. Pe de altă parte, poliția continuă cercetările pentru a-l identifica pe autor, căutările putând fi înlesnite de faptul că bătăușul și-a pierdut, în timpul încăierării, o legătură de chei, inclusiv cea de la autoturism. Dacă va fi prins, bărbatul riscă să fie cercetat pentru comiterea infracțiunii de ten­tativă de tâlhărie. Polițiștii atenționează femeile să evite să cir­cule singure noaptea pe străzi, pentru a nu deveni victimele unor in­fracțiuni cu violență.
Robert GHERGU

"Cugireana" n-o muritu'...
     Trenul care a făcut istorie în județul Alba, "Cugireana", nu va fi tras pe linie moartă așa cum se zvonea amenințător, în ultima lună. Primarul orașului Cugir, Adrian Teban, a fost informat ieri de con­ducerea Regionalei CFR Brașov că nu a fost luată nici o decizie privind scoaterea din uz a căii ferate Cugir -Șibot. Cu traseul și numărul de vagoane redus la maximum, "Cugireana" își mai face o vreme datoria... Cetățenii sunt invitați să își facă abonamente în număr cât mai mare pentru a justifica economic menținerea în uz a acestei porțiuni de cale ferată. (N.I.T.)
Taxa pentru gabarit depășit pe drumurile județene
     La Consiliul Județean Alba este în lucru un proiect vizând in­stituirea de taxe pe drumurile județene pentru mașinile care depă­șesc un anumit tonaj. Pentru instituirea acestor taxe există cadrul legislativ necesar. Această nouă taxă pentru transportatori nu va depăși 1 euro. (N.I.T.)
Linie telverde la M.A.I.
     De ieri, Ministerul Administrației și Internelor are un post te­lefonic TELVERDE (gratuit pentru apelant), cu numărul de apel 0800.800.624. Linia TELVERDE, înființată din dispoziția ministrului Marian Florian Săniuță, este un serviciu avansat de telecomunicații la nivel național prin care cetățenii pot depune sesizări privitoare la fenomenul corupției. Menționăm că, linia telefonică deschisă a M.A.I., având numărul de apel 314.10.50. rămâne, de asemenea, funcțională. (N.I.T.)
Pistolarul septuagenar
     Miercuri, 11 august, în jurul orei 17.00, Poliției Zlatna i-a fost se­sizat un incident mai puțin obișnuit, petrecut pe raza satului Galați. L.G., de 44 de ani, din Alba Iulia, i-a alertat pe oamenii legii că, în timp ce se afla la locuința mamei sale din Galați, prietenul acesteia s-a îmbătat, a făcut scandal și a amenințat un vecin cu...pistolul! So­siți rapid la fața locului, polițiștii au constatat că Traian Gavrilă, de 74 de ani, care locuia cu mama reclamantei - Asinefta D., îl ame­nințase cu un pistol pe vecinul lor Ștefan T., între cei doi existând un conflict mai vechi. Polițiștii au constatat că septuagenarul avea un pistol TT de calibru 7,62 mm, fără serie și 4 cartușe. Gavrilă le-a măr­turisit polițiștilor că arma și muniția le-a găsit pe raza satului în­vecinat Valea Mică, după terminarea celui de-al II-lea Război Mon­dial. Dacă ar fi să dăm crezare celor spuse, pistolul a fost păstrat de Gavrilă timp de 60 de ani, sub diferite regimuri politice, pentru a fi folosit abia acum ca să impresioneze un vecin...Muniția și arma au fost ridicate de polițiști, iar septuagenarul este cercetat pentru ne­respectarea regimului armelor și muniției... (N.I.T.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.