Prima pagină Ediția din: 18.8.2004
Consiliul Județean Alba amenință cu retragerea din Parcul Industrial Sebeș-Alba
     Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Alba, Nicolae Popa și Ion Dumitrel, au anunțat posibila retragere a CJ Alba din Parcul Industrial Sebeș-Alba, pentru că este o întreprindere care "doar toacă bani publici". De la înfiin­țarea PISA, în februarie 2002, nu s-a obținut nici un proiect din fon­duri europene pentru dezvoltarea Parcului, iar conducerea acestuia a reușit doar marea "performanță" de a cheltui 3 miliarde de lei, în 2 ani. "Mai nou, reprezentantul PISA solicită o majorare de capital de 45.000 de euro, cu aceeași destinație: de a fi risipiți. Trebuie să in­for­măm opinia publică despre faptul că numai amenajarea utilităților - apă, canalizare, curent, gaz - costă circa 120 miliarde de lei, în con­dițiile în care cu acești bani ar putea fi realizați aproximativ 60 km de drum asfaltat", precizează conducerea CJ Alba. Potrivit spu­selor celor doi vicepreședinți, se pare că și Primăria și Consiliul Lo­cal Alba Iulia au intenția de a se retrage din această "afacere", mare consumatoare de bani publici fără o finalitate vizibilă. "Trebuie să i­den­tificăm alte zone mai puțin costisitoare unde dispunem de toate utilitățile iar condițiile de stimulare a investițiilor sunt mult mai ten­tante. De exemplu, la Zlatna, la Cugir și de ce nu, la Alba Iulia și în alte localități care doresc astfel de investiții. Atât timp cât noi nu vom avea posibilitatea să vindem terenul investitorilor străini și îi vom amăgi doar cu închirierea acestor spații, speranțele unor investiții ce asigură noi locuri de muncă devin o simplă himeră" a spus Nicolae Popa. "Ținând cont de sumele mari de bani care sunt necesare pen­tru amenajarea Parcului Industrial Sebeș-Alba, Consiliul Județean Alba consideră că proiectul nu se justifică din punct de vedere eco­nomic și analizează în mod serios retragerea din calitatea de acțio­nar al Parcului, care s-a transformat dintr-o mare speranță într-o ma­re dezamăgire" a completat Dumitrel.
    Și uite așa se apropie de final povestea unei investiții - inutilă pen­tru unii, o mega afacere pentru alții - în care s-au tocat miliarde de lei din bani publici. Bani investiți fără vreo finalitate, cel puțin deo­camdată. Dumneavoastră, contribuabilii, nu aveți decât să strângeți din dinți și să vă mai scuturați de niște taxe și impozite. Că de me­ga-afaceri de acest gen are cine să se ocupe...
Nicoleta IDITA-TOMUȚA

Omul de afaceri Ioan Popa nu mai candidează pentru Parlament!
     Cunoscutul om de afaceri albaiulian, dr. ing. Ioan Popa, patronul firmei Transavia de la Oiejdea nu va candida pe listele PSD și nici ale unui alt partid sau ca independent pentru alegerile parlamentare din toamna acestui an. "Eu sunt om de acțiune, întreprinzător și nu este în firea mea să stau, fie chiar, sau mai ales în Parlament. Do­resc să-mi dedic activitatea și puterea de muncă dezvoltării afacerii mele, în care am investit numai în ultimul timp peste 10 milioane de euro (noul abator de păsări, cel mai mare și mai modern din țară, noile ferme de păsări de la Pâclișa și Galda de Jos)", a declarat pen­tru ziarul Unirea, Ioan Popa. Se pune astfel capăt zvonurilor care au circulat, ba că ar dori să fie prefect, ba președinte de Consiliu ju­dețean și, mai nou, parlamentar.
    Drumul spre politică rămâne însă deschis, căci vor veni până la urmă și vremurile când oamenii de valoare și împliniți profesional și material să acceadă în arena puterii legislative, nu numai cei cinstiți și săraci! (A.C.)
Șeful SC DPL Alba și-a dat demisia
     Ing. Ioan Gheorghe Dreve, directorul SC DPL Alba și-a înaintat ieri demisia, la solicitarea CJ Alba. În ședința CJ Alba din 26 august a.c., va fi supusă spre aprobare noua conducere și noua orga­ni­gra­mă a SC DPL Alba. Până atunci interimatul va fi asigurat de ingi­nerul șef Ioan Iancu. Pentru funcția de șef al SC DPL Alba va fi pro­pus ing. Mihai Conțan, actualul șef al Secției de Drumuri Alba Iulia. Gheorghe Krizbay, membru în CA al SC DPL ne-a declarat că a fost discutată și noua organigramă a instituției, în care se prevede re­struc­turarea unui post de inginer șef. Comentând această nouă pro­punere, vicepreședintele CJ Alba, Ion Dumitrel a spus că posturile din instituțiile subordonate CJ Alba nu sunt pentru "clientela poli­tică", așa cum se obișnuise până acum. Despre Conțan, Dumitrel a spus că nu are cunoștință să fie membru PD și nici că acesta o să se înscrie la democrați "pentru că noi nu facem presiuni politice, la noi vin oamenii de bunăvoie și nesiliți de nimeni". Se pare însă că cel puțin din punct de vedere profesional, alegerea lui Conțan este una reușită. (N.I.T.)
În județul Alba
4 licitații SAPARD anulate
     În urma unei recente verificări efectuate de Direcția Control și An­tifraudă din cadrul Agenției Naționale SAPARD, în județul Alba au fost anulate licitațiile de selecție a firmelor care urmau să realizeze pro­iectul tehnic pentru patru dintre proiectele depuse în cadrul pro­gramului SAPARD. Cele patru proiecte pentru care vor fi refăcute li­citațiile, după înlocuirea comisiilor, au fost depuse pentru infra­struc­tură mică de către primăriile din Scărișoara, Sălciua, Mogoș și Ciu­ruleasa. (A.D.)
AVAS refuză Primăriei Zlatna orice gratuitate
     Solicitarea vicepreședintelui CJ Alba, ec. Nicolae Popa, adresată AVAS și referitoare la cedarea cu titlu gratuit a activelor so­ciale a­flate sub sechestru asigurator către Primăria Zlatna a fost tratată cu refuz de președintele Mircea Ursache. Refuz întemeiat legal, deoa­rece orice transfer efectuat cu titlu gratuit de către societate poate fi atacat în instanță de creditorii acesteia pe motiv că s-a diminuat ac­tivul patrimonial. Mai mult, transferul cu titlu gratuit poate fi catalogat de creditori ca o intenție de fraudare, urmând același atac în instan­ță. Astfel, Primăria Zlatna rămâne doar cu speranța și cu o infinitate de probleme în gestiune... (N.I.T.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.