Prima pagină Ediția din: 19.8.2004
Primărie europeană cu sediu în fundul Curții (de Apel)
•"Ambiția mea este ca sediul Primăriei să se mute la Palatul Principilor" - declară primarul Mircea Hava
     Mircea Hava s-a declarat ieri foarte nemulțumit de faptul că în vizita pe care a făcut-o la Alba Iulia, ministrul Justiției, Cristian Dia­conescu, nu și-a programat și o întâlnire cu edilul șef. "N-a venit, treaba lui. Avem însă o problemă comună (cea a sediilor Curții de A­pel Alba și Primăriei municipiului Alba Iulia - n. red.). N-am nici o do­rință să mutăm acum sediul primăriei. Pentru noi e mai comod să stăm unde suntem acum. Dar nu se mai poate, în primul rând deoa­rece Curtea de Apel este sufocată. Și pentru dânșii cel mai bine ar fi să aibă un singur sediu încăpător. Varianta cea mai bună este ca noi să ne mutăm la fostul Bancorex, după ce Direcția Finanțelor Pu­blice se mută în Palatul pe care tocmai și l-au construit, iar Curtea de Apel să vină în locul nostru. Tot din banii contribuabililor, pentru că guvernul nu are alți bani decât cei pe care îi strânge prin taxe și impozite de la cetățeni. Dar vă spun că ambiția mea cea mare este să mutăm sediul primăriei în Palatul Principilor. Astfel zona Cetății ar avea un nou punct de interes, noi am îngriji cum trebuie această clădire... " Desigur că această soluție se poate realiza numai după ce Armata eliberează spațiul, nu se știe când, deci tot varianta Ban­corex este cea viabilă pe termen scurt. Supărat că Mihai Tănă­ses­cu, ministrul Finanțelor, vrea să păstreze spațiul fostului Bancorex pentru un centru de perfecționare al funcționarilor din Ministerul Fi­nan­țelor, Mircea Hava a mai promis că, deși în zona centrală, între intersecția străzii Nicolae Titulescu cu Calea Moților și Intersecția de la magazinul "Unirea" vor începe în curând lucrările de reamenajare a pietonalului și a spațiilor verzi, în zona Bancorex nu se va face ni­mic.
Anca DINICĂ

Tentativă de viol în păpușoi
     Un bărbat din Aiud reclama la poliția din localitate, la începutul lu­nii august, că fiica sa, în vârstă de 17 ani, a fost victima unei ten­ta­tive de viol. Mai exact, fata a povestit că în 4 august, seara, în jurul orei 23.30, se întorcea spre casă împreună cu prietenul său. La circa 100 de metri de casa fetei, la marginea cartierului Gheorghe Do­ja, aceștia s-au despărțit. Tânăra și-a continuat drumul spre ca­să, pe la marginea unei tarlale cultivată cu porumb. Din lanul de po­rumb a ieșit, în fața fetei, un individ mascat care, amenințând-o cu un cuțit, a încercat s-o violeze. Individul s-a speriat și a abandonat-o în momentul în care fetei i-a sunat telefonul mobil. Au urmat zile în­tregi de anchetă și cercetări pentru polițiștii aiudeni, cărora tânăra nu le-a putut spune decât că agresorul avea 1.60 m și avea în jur de 16-17 ani. În sfârșit, marți, 17 august, polițiștii au reușit să defi­nitiveze dosarul și să-l certifice ca autor al faptei pe Levente Istvan Tordai, de 20 de ani, fără ocupație, domiciliat în cartierul Gheorghe Doja din Aiud. Acesta va fi cercetat sub aspectul săvârșirii infrac­țiunii de tentativă de viol. (N.I.T.)
Secetă în septembrie
     În lunile septembrie și octombrie, debitele râurilor vor scădea, fără a mai depăși valorile normale pentru această perioadă, se arată în prognoză.
    După inundațiile din august, în septembrie, în jumătate din țară, debitele râurilor vor atinge doar jumătate din valorile normale, ca ur­mare a lipsei precipitațiilor, situația ameliorându-se ușor în octom­brie. (T.M.)
Planul Ponoran a început să dea roade
     Se pare că pentru primarul liberal Silviu Ponoran distanța de la promisiuni la fapte este foarte scurtă, mai ales atunci când în joc se află soarta oamenilor care i-au acordat votul și speranțele lor în iunie anul acesta. După ce a sensibilizat toți factorii de răspundere, pri­marul Ponoran a înregistrat primii pași pe lungul drum al relansării sociale și economice a Zlatnei: a reușit să întabuleze în proprietatea domeniului public al orașului stadionul cu terenul aferent, plus spa­țiile de cazare ale bazei sportive. Mai mult, a obținut o Ordonanță Pre­șe­dențială înregistrată la Tribunalul județean Alba, prin care se suspendă vânzarea prin licitație publică a activelor cu caracter so­cial, aflate în patrimoniul SC Ampelum SA, licitație care trebuia să aibă loc ieri, 18 august. (N.I.T.)
Pensionar izbit de o Dacie
     Un pensionar de 65 de ani, din Vinerea, a fost grav rănit într-un ac­cident produs marți, 17 august, în jurul orei 19.00, pe raza loca­lității Vinerea. Circulând pe un motoscuter cu pedale, pensionarul Li­viu Domșa nu s-a asigurat la schimbarea direcției de mers la ieșirea de pe un drum lateral pe un drum principal și a fost izbit de Dacia con­dusă de Silviu Fleacă, de 20 de ani, din Cugir. În urma im­pac­tu­lui, pensionarul a fost foarte grav rănit, fiind internat la Spitalul Ju­dețean Alba cu fractură dublă la gamba dreaptă, traumatism cranio-facial și alte leziuni. În cauză, poliția Cugir continuă cercetările. (N.I.T.)
Teodor Stolojan în vizită electorală în județul Alba
     Candidatul Alianței Dreptate și Adevăr la președinția României, Teodor Stolojan, va vizita duminică, 22 august, mai multe localități din județul Alba, urmărind o cunoaștere mai bună a realităților dure cu care se confruntă cetățenii județului Alba. În programul domnului Teodor Stolojan, care va fi însoțit de liderii județeni ai Alianței Drep­tate și Adevăr, se află localitățile Alba Iulia, Sebeș, Șugag și mai ales Cugir și Zlatna, două orașe în care guvernarea PSD i-a adus pe cetățeni în pragul disperării. Programul vizitei cuprinde întâlniri cu responsabilii administrației locale din localitățile menționate, o con­ferință de presă, mai multe apariții radiofonice precum și discuții cu cetățenii pentru a fi preluate și analizate toate soluțiile de redresare economică și socială a zonelor abandonate de actuala guvernarea PSD. (Purtător de cuvât al Alianței DA Alba, Ion DUMITREL)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.