Curier județean
Sebeșul se pregătește de sărbătoare
     Săptămâna aceasta Sebeșul este în febra pregătirilor pentru săr­bătorirea "Zilelor orașului", cea de a cincea ediție, eveniment ce se va desfășura vineri, sâmbătă și duminică. Cu această ocazie vor a­vea loc ample manifestări: concerte de muzică clasică, pop, popu­lară, precum și un concert susținut de fanfara din Petrești. Alte sur­prize pregătite sebeșenilor de către organizatori sunt: manifestări sportiv-distractive, o prezentare de modă, o paradă a portului popular specific zonei- cel mai frumos costum urmând a fi premiat; iubitorii de animale se vor bucura de expoziția canină, iar împătimiții de spor­turi extreme îi vor putea urmări pe cascadorii pe două roți.
    O inițiativă inedită o reprezintă premierea cuplurilor ajunse la "nun­ta de aur". Casa de Cultură " Lucian Blaga" va fi gazda expo­zi­ției pictorului Nicolae Sterca și a unei expoziții cu produse ale agen­ților economici din municipiul Sebeș. Tot aici va fi lansată cartea "An­dreiana", un capitol din istoria culturală și economică a Sebe­șului 1878-1948, având ca autori pe Radu Totoianu și Marian Paras­chiv. Subiectul cărții este "Andreiana" - o reuniune a meseriașilor și comercianților români care au avut un rol important în dezvoltarea e­co­nomică a orașului în perioada amintită. Odată cu această lansare vor fi expuse fotografii și documente legate de subiectul cărții. Mani­festările se vor încheia duminică la ora 21.15, când vor avea loc tra­di­ționalele focuri de artificii.
Lavinia IONAȘ

Dacă și-au luat corigențele,
Liceenii se mai pot înscrie doar astăzi la BAC
     Astăzi este ultima zi în care liceenii se mai pot înscrie în ve­derea susținerii celei de-a doua sesiuni de bacalaureat, dacă au pro­movat examenele la materiile la care au rămas corigenți, a anunțat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Alba (IȘJ), inspectorul general adjunct Angela Băruță. Ea a precizat că, potrivit celei mai recente situații, 81 de elevi din ultimul an de studiu la cursuri liceale de zi sau seral nu au promovat clasa la cel puțin o materie, ei susținând examenele de corigență în intervalul 16-18 au­gust. Componența comisiilor de bacalaureat va fi stabilită sâmbătă, 21 august, prin tragere la sorți, cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat urmând să înceapă luni, 23 august. Pe lângă foștii corigenți, la examen s-au înscris în termenul legal 588 de liceeni, care nu au promovat examenul la sesiunea încheiată luna trecută. În județul Alba, vor fi organizate centre de examinare la Grupul Școlar "Avram Iancu" Aiud, Grupul Școlar de Industrie Ușoară Alba Iulia, Gru­pul Școlar Industrial Sebeș și Colegiul Național "Avram Iancu" Câmpeni, centrul de evaluare urmând să funcționeze la Colegiul E­co­nomic "Dionisie Pop Marțian" din Alba Iulia. Rezultatele finale vor fi afișate în data de 9 septembrie a.c., după ce vor fi soluționate e­ven­tualele contestații, a mai spus prof. Angela Băruță.(R.G.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.