Curier județean
Înainte cu o săptămână de începerea anului șco­lar,
Ultima încercare de a ocupa catedrele vacante
     Inspectoratul Școlar Județean Alba (IȘJ) va organiza în perioada 4-6 septembrie a.c., la numai o săptămână înaintea debutului unui nou an de învățământ, o nouă ședință publică în încercarea de a ocupa catedrele rămase vacante, după mai multe tentative eșuate. Inspectorul general adjunct al IȘJ Alba, Angela Băruță, a declarat că în urma concursului de titularizare și a ședințelor publice de ocupare a catedrelor, în învățământul județean au mai rămas totuși neo­cu­pate 70 de posturi didactice cu normă întreagă și 263 de catedre incomplete, lista acestora urmând să fie afișată la sediul IȘJ Alba. În perioada 1-6 septembrie, va avea loc încadrarea cadrelor didactice titulare pe normele mai mici de 8 ore, iar dascălii pensionari vor fi distribuiți la catedre pe orele rămase neocupate în cadrul ședinței publice din 4-6 septembrie. Pentru ocuparea catedrei solicitate, fie­care dascăl are nevoie de acordul directorului unității de învățământ, iar încadrarea se face cu avizul IȘJ Alba, a mai spus prof. Angela Băruță.(R.G.)
Incendiu de 20 de milioane de lei la Inoc
     Un incendiu izbucnit miercuri, 18 august, ora 20.05, în satul Inoc-comuna Unirea a provocat pagube de cel puțin 20 milioane de lei. Pompierii militari din Aiud au fost alertați că arde grajdul lui Virgil Suciu din localitate. Până la sosirea pompierilor, vecinii păgubitului au încercat să stingă focul cu găleți cu apă, însă incendiul a fost prea puternic să fie ținut sub control. Au ars 40 mp din acoperișul grajdului și o tonă de fân. Animalele din grajd au fost salvate la timp. Cercetarea la fața locului a condus la concluzia că incendiul a izbucnit din cauza unui foc făcut de proprietar în apropierea grajdului și lăsat nesupravegheat. (N.I.T.)
Cu TIR-ul călare pe carul funerar
     Miercuri dimineață, pe DN 7 s-a produs un accident rutier din care un car funerar - plecat după trupurile neînsuflețite a doi tineri morți în accident rutier - a ieșit extrem de șifonat, iar șoferul a fost spitalizat. Conducând pe direcția Orăștie-Sebeș un autotractor cu se­mi­remorcă, Mihail Ungvari, de 54 de ani, din Sfântu Gheorghe, nu a păstrat distanța regulamentară în mers față de o autoutilitară I­VECO ce rula în fața sa, condusă de Nicolae Dan, de 39 de ani, din Geoagiu Băi, și o tamponează, proiectând-o într-un parapet din dreap­ta șoselei. După impact, autotractorul virează stânga și se tam­ponează cu Mercedesul - folosit drept car funerar - condus de Mircea Cutean, de 58 de ani, din Sebeș. În urma impactului, șoferul de pe carul funerar a fost spitalizat la Alba Iulia cu diagnosticul de traumatism cranio-cerebral, traumatism toracic, alte leziuni. La acci­dentul cu doi morți a fost chemat alt car funerar, de la Alba Iulia. (N.I.T.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.