Editorial
Șantajiștii din UDMR
     Precizez că nu am nici un resentiment împotriva maghiarilor dar sunt întru totul de acord cu cele scrise în ziarul "Unirea" din 27 și 28 iulie 2004 de către Tinu Mateș și Anca Dinică, pe care îi pre­țuiesc și îi iubesc pentru dragostea ce o poartă poporului român. A­șa trebuie să fim toți cei care trăim pe pământul României. Regret că trebuie să spun un adevăr care va supăra pe toți aceia care au guvernat România după 1989 până în prezent. Se poate constata din toate concesiile făcute maghiarilor că domnii conducători de pe malurile Dâmboviței nu au suferit ceea ce am suferit noi, românii din Transilvania. Lor nu le-au fost uciși părinții, frații, rudele, nu le-au fost distruse satele, nu au fost deportați cu forța etc., etc. Domnilor guvernanți, nici peste 1.000 de ani nu avem voie să uităm la câtă suferință au fost supuși românii din Transilvania de către maghiarii din acele timpuri. Noi iertăm pentru că suntem un popor bun și pașnic, nu am cotropit popoare, dar nu avem voie să uităm ceea ce ne-au făcut nouă maghiarii niciodată! Domnilor demnitari care veți forma viitorul guvern, nu mai semnați protocoale cu șantajiștii din UDMR sau CNMT, ei sunt singura minoritate care a pretins în­vă­țământ în limba maghiară și inscripții bilingve, dintre zecile de mi­norități din România. Oare aceasta dovedește faptul că ei, ma­ghiarii, sunt mai slab dotați ca intelect? Nu domnilor, ei manifestă în acest mod un dispreț total pentru tot ceea ce este România. Îmi pare rău că toate guvernele de până acum le-au acceptat ura și batjocura. Este de neimaginat faptul ca ei care sunt născuți în Ro­mânia să nu cunoască limba română. Eu am fost la școala pro­fesională de construcții SFU din Copșa Mică în anul 1956. Acolo au fost vreo 30 de maghiari din diferite localități din țară, unde populația era majoritar maghiară, dar toți vorbeau bine românește și aveau note bune, deși se preda numai în limba română.
    Despre UDMR și acțiunile lor șantajiste eu am mai scris în ziarul "Unirea" din data de 31 iulie 1998. În România ar trebui să avem un om ca Crișan, ortacul lui Horea, să le dea instigatorilor din UDMR și CNMT ceea ce merită. Dă-i doamne putere de decizie lui Corneliu Va­dim Tudor să-i sature pentru totdeauna pe iredentiștii din Tran­silvania.
    Părinții tatălui meu se numeau Popa Alexandru și Maria. Părinții mamei se numeau Gherman Dionisie și Ana. Eu am moștenit nu­mele de Iștvan Alexandru de la tatăl meu care a avut același nume ca mine, aceasta datorită maghiarizării artificiale a românilor din Transilvania.
    Cu drag și respect pentru toți care iubesc România,
Alexandru IȘTVAN