Curier județean
Cu ocazia zilei de 23 August,
Președintele AJVR Alba - decorat de Ion Iliescu
     Președintele Asociației județene a Veteranilor de Război Alba (AJVR), Ioan Radu, va pleca astăzi, la București, pentru a participa la manifestările prilejuite de împlinirea a 60 de ani de la alăturarea Ro­mâniei la Coaliția Națiunilor Unite în timpul celui de-al doilea Răz­boi Mondial. Surse oficiale din cadrul AJVR Alba au declarat că, po­trivit modificărilor aduse programului inițial, președintele AJVR Alba va participa duminică, 22 august a.c., la Universitatea Militară de A­părare, la o sesiune de comunicări organizată de ANVR, la care es­te invitat și președintele României, Ion Iliescu, precum și alte ofi­ci­alități de rang înalt. Luni, 23 August, la ora 09.00, va avea loc festi­vi­tatea depunerii de coroane la Mormântul Ostașului Necunoscut, urmată de un ceremonial religios și militar la Monumentul Eroilor Pa­triei. La ora 12.00, la Palatul Cotroceni, Ioan Radu va fi decorat, alături de alți veterani de război, cu o distincție militară acordată pe timp de pace.(R.G.)
D.A.! Un candidat devotat în Parlamentul României
     BărbulețiuTiberiu Bărbulețiu s-a născut la 1 decembrie 1963, în Blaj. Este căsătorit și are două fete. A absolvit Li­ceul "Horea, Cloșca și Crișan" din Alba Iu­lia, promoția1 1982; Facultatea de Trans­porturi București, ingineri, zi, pro­moția 1988; Institutul Național de For­mare Managerială în Turism - 1998; Mas­ter of Business Administration (MBA) - University of Ottawa, HEC Mon­treal & ASE București, 2000; Doctor în Sociologie Economică - ASE București, 2004. A activat ca inginer în cadrul Re­gionalei CF Timișoara 1988-1990; inginer Transporturi și Expoziții Internaționale - Intreprinderea de Comerț Exterior Vitrocim București în perioada 1990-1991; manager Palatino SRL; manager Delta Tra­ding SRL Alba Iulia, manager Transilvania Consulting SRL Alba Iulia.
    - Domnule Tiberiu Bărbulețiu, ați fost nominalizat, în urma proce­durilor interne de partid și a validării în Delegația Permanentă a PNL, pe locul I al listelor parlamentare pentru Alianța D.A.- Dreptate și A­devăr Alba la Camera Deputaților. Este o mare responsabilitate pe care trebuie să v-o asumați și de aceea cred că trebuie să ne spu­neți mai întâi cine sunteți.
    - Primul lucru pe care trebuie să-l spun este că sunt în PNL de 7 ani. Am pornit de la statutul de simplu membru, activând apoi în mai multe funcții politice în interiorul partidului. Colegii mei m-au susți­nut, m-au răsplătit cu încrederea lor și astăzi sunt în mod oficial can­didat pentru alegerile parlamentare din partea celei mai puternice alianțe politice din România, alianța PNL-PD.
    Ca o scurtă prezentare, vă spun că am 40 de ani și provin din mediul de afaceri, în care am activat încă din 1991. Deși sunt ab­solvent al Facultății de Transporturi din București și puteam profesa pe o leafă bună, am ales să-mi decid singur soarta. Cred că sunt pre­gătit și e momentul să intru pe un alt nivel politic pentru a încerca să rezolv unele probleme de care m-am lovit și eu și care le îngre­unează viața oamenilor de afaceri. Sunt convins că împreună cu co­legii din Alianță putem aduce schimbarea necesară într-o Românie tot mai vlăguită de sărăcie, incorectitudine și paralizată de corupție și relațiile clientelare ale puterii.
    - Care sunt principalele obiective politice cu care veți veni în fața electoratului?
    - Spre deosebire de alte partide, la noi selecția a fost foarte ri­guroasă. Vă dau doar un exemplu: fiecare candidat desemnat pe ba­ză unui punctaj și a votului politic a fost obligat să se prezinte în fața Comisiei de Evaluare cu câteva proiecte pe care dorește să le promoveze ca viitor parlamentar. Pentru că încă nu a început cam­pania electorală, prefer să nu intrăm deocamdată în detalii despre ceea ce doresc să realizez. Pot spune doar că îmi voi canaliza e­for­turile pentru îmbunătățirea mediului de afaceri. Despre restul pro­iectelor vom vorbi cu altă ocazie.
    - Ce sperați să aduceți nou în politica românească?
    - Eu vin cu un suflu nou și cu dorința expresă de a schimba actu­ala percepție a populației vis-a-vis de politicieni, în speță față de par­lamentari. Doresc, de asemenea, ca după alegerile din noiembrie PSD să devină un partid de opoziție, iar Alianța D.A. singura alter­nativă viabilă la actuala guvernare, să devină forța politică care să asi­gure intrarea României în Uniunea Europeană și un trai mai bun pentru toți românii. Desigur pentru aceasta este nevoie de un efort continuu, susținut, și cred cu tărie în faptul că oamenii noi pro­movați de Alianță pe listele parlamentare, cu entuziasmul și forța lor proas­pătă, vor reuși.
    - Vă mulțumesc și vă urez succes! (N.I.T.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.