Prima pagină Ediția din: 25.8.2004
Consiliul Județean Alba nu se retrage din PISA
     Teodor Atanasiu, președintele Consiliului Județean Alba a decla­rat ieri în cadrul unei conferințe de presă că instituția pe care o con­duce nu se retrage din Parcul Industrial Sebeș-Alba dar că nu va mai cumpăra acțiuni la această societate. Decizia a fost motivată de faptul că o retragere din PISA ar însemna pierderea banilor investiți până acum de CJ Alba în această societate. Reprezentanții CJ Alba sunt de părere că, pentru ca PISA să-și poată realiza obiectul de activitate și să obțină profit, ar trebui ca acestă societate să-și facă un plan de afaceri viabil și să angajeze un credit. "Dacă acționarii PISA nu vor fi de acord cu propunerea CJ Alba și vor scoate totuși o nouă emisiune de acțiuni, noi nu vom mai cumpăra acțiuni", a sub­li­niat Atanasiu. (N.I.T.)
În acest an,
Manifestări sărace de Ziua Națională
     Programul manifestărilor care vor fi organizate în acest an la Al­ba Iulia cu ocazia Zilei Naționale a României vor fi mai sărace com­parativ cu anul trecut, la sărbătorirea a 85 de ani de la Marea Unire, acțiunile care vor avea loc de 1 Decembrie fiind aproape aceleași ca acum doi ani. De altfel, programul din 2002 a fost înmânat deja mem­brilor Comitetului Operativ Consultativ (COC), la ultima ședință, pentru a fi eventual îmbunătățit, propunerile de modificare a progra­mului urmând să fie "bătute în cuie" la ședința COC de luni, 30 au­gust. Prefectul Mugurel Sârbu a declarat că manifestările vor începe în 20-21 noiembrie, când va avea loc Conferința Națională a Recto­rilor, găzduită de Universitatea "1 Decembrie 1918" Alba Iulia și vor culmina cu programul omagial de Ziua Națională. El a cerut condu­cerilor Primăriei Alba Iulia și Consiliului Județean să întocmească o situație cu costul estimativ al acțiunilor, în vederea elaborării unui pro­iect de hotărâre de guvern pentru alocarea unor fonduri. (R.G.)
Trenurile "Cugireana" și "Foamea" - în circulație
     Secțiile de circulație CFR Șibot-Cugir și Alba Iulia-Zlatna nu vor mai fi închise de la 1 septembrie 2004. Acesta este rezultatul de­mer­surilor făcute de conducerea CJ Alba la Ministerul Transporturilor și la CN CFR SA. Aceste rute vor fi scoase din nou la licitație pentru închirierea secțiilor de circulație neinteroperabile rămase încă nead­ju­decate. În acest context, CJ Alba va întreprinde toate demersurile necesare pentru ca cele două secții de circulație CFR să rămână deschise circulației feroviare. "Ne vom gândi și la soluția unui parte­neriat public-privat, dacă aceste rute CFR vor rămâne neadjudecate și după aceste licitații", a precizat președintele CJ Alba, Teodor Ata­nasiu. (N.I.T)
Prefectul ia pulsul spitalelor
     După recenta vizită efectuată la spitalul din municipiul Alba Iulia, prefectul Mugurel Sârbu a făcut ieri același lucru la unitățile sanitare din Abrud și Câmpeni. Scopul vizitei a fost acela de se verifica mo­dul în care au fost cheltuite fondurile guvernamentale destinate efec­tu­ării unor reparații, precum și a dotărilor cu materiale sanitare. Pe­riplul prefectului de Alba va continua în zilele următoare cu spitalele din Aiud și Blaj. (R.J.)
Biciclist neatent izbit de autocamion
     Luni, 23 august, în jurul orei 13.30, în municipiul Alba Iulia, la intersecția străzilor Macului cu Brândușei s-a produs un accident rutier în urma căruia un băiat de 14 ani s-a ales cu piciorul stâng fracturat. Deplasându-se cu bicicleta pe strada Macului, Florin C., de 14 ani, elev la o școală ajutătoare din Alba Iulia, nu a oprit la ie­șirea în drumul cu prioritate fiind surprins și izbit de o autospecială condusă regulamentar de Ioan Dreghiciu, de 42 de ani, din Alba Iulia, șofer profesionist. În urma impactului, băiatul a fost internat în Spitalul Județean Alba, secția Ortopedie, cu diagnosticul de fractură oblică la tibia stângă, treimea inferioară. În cauză, poliția rutieră Alba continuă cercetările. (N.I.T.)
Nicolae Păun - naș la Sebeș
     La începutul lunii octombrie a.c., deputatul Nicolae Păun - pre­ședintele pe țară al Partidei Romilor, va efectua o vizită în județul Al­ba pentru evaluarea organizațiilor teritoriale din Ardeal. Îmbinând u­tilul cu plăcutul, deputatul Păun va participa în municipiul Sebeș și la o nuntă, unde va fi nașul lui Sandu Petru, președintele Partidei Ro­milor din localitatea respectivă.(R.J.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.