Actualitate
Contestându-i calitatea de lichidator judiciar
Șeful Biroului județean pentru Romi, Petru Ilie, a depus plângere penală împotriva avocatului Radu Octavian
     Este deja cunoscut faptul că în cursul anului 1999, SC Mova SRL Alba Iulia a solicitat Tribunalului Alba deschiderea procedurii de faliment față de SC Lido Service SRL Sebeș, firmă a cărui acționar es­te Petru Ilie - șeful Biroului județean pentru Romi Alba. Prin hotă­rârea judecătorului sindic, lichidator judiciar a fost numit cunoscutul avocat albaiulian Radu Octavian. În aceste zile, lucrurile au luat o în­torsătură neașteptată, Petru Ilie contestându-i această calitate lui Ra­du Octavian. "Din pricina faptului că dl. Octavian nu și-a îndeplinit obligațiile de plată judiciară, cotizația și contribuția la fondul de asi­gu­rări sociale prevăzute de OG 79/99 privind organizarea activității practicienilor în reorganizare și lichidare precum și de ordinul Minis­terului Justiției pentru aprobarea regulamentului de organizare și func­ționare a Uniunii Naționale a Practicienilor în Reorganizare și Li­chi­dare, Consiliul Superior de Disciplină al acestui organism a dis­pus suspendarea sa din calitatea de practician în reorganizare și li­chidare. Cu toate acestea, dl. Radu Octavian a ascuns acest lucru judecătorului sindic, exercitând profesia ilegal de mai bine de un an de zile, domnia sa nemaiapărând în Monitorul Oficial pe anul 2004", ne-a declarat Petru Ilie.
    În acest sens, patronul SC Lido Service SRL a depus la Parche­tul de pe lângă Tribunalul Alba o plângere penală împotriva lui Radu Octavian la care a fost anexată și o copie după Monitorul Oficial. Petru Ilie a solicitat începerea cercetărilor față de Radu Octavian pen­tru săvârșirea infracțiunii de exercitare fără drept a unei profesii, faptă prevăzută și pedepsită de art. 281 din Codul Penal. Petru Ilie ne-a mai menționat și faptul că Radu Octavian nu ar fi avut dreptul de a fi numit lichidator judiciar în cazul respectiv, deoarece era și a­vo­catul SC Mova Alba Iulia.
Răzvan JURCĂ

Proiect de Hotărâre de Guvern pentru salvarea Zlatnei
     La Consiliul Județean Alba se redactează în aceste zile un do­cument ce urmează să fie înaintat Guvernului, document ce oferă so­luții concrete pentru scoaterea din criză a orașului Zlatna, ne-a informat ieri președintele CJ Alba, Teodor Atanasiu. Președintele A­ta­nasiu este încrezător că acest document va fi aprobat de Guvernul României, deoarece implică un efort bugetar minim - comparativ cu sutele de miliarde de lei cerute de alte localități din țară - și oferă soluții logice și cu aplicabilitate imediată. Astfel, în proiectul pentru Hotărârea de Guvern este stipulată suma de 16 miliarde de lei, su­mă de care Consiliul Local Zlatna are nevoie pentru a o plăti credi­torilor care au pus sechestru pe activele sociale. Teodor Atansiu a mai precizat că ar fi de preferat ca activele sociale din Zlatna să fie salvate înainte de a ajunge la fier vechi iar reconstrucția orașului să înceapă din nou de la zero. (N.I.T.)
La Sebeș,
Numele victimelor comunismului, pe primul sediu al Securității
     O placă de marmură în memoria victimelor comunismului va fi montată pe peretele casei situate în municipiul Sebeș, str. Bistrei nr. 1, imobil care a fost primul sediu al Securității. Hotărârea a fost luată în ultima ședință de consilierii locali, pe placă urmând să fie înscrise numele tuturor victimelor regimului comunist, indiferent de religie, etnie și profesie. Costurile pentru realizarea și montarea plă­cii comemorative vor fi suportate integral de filialele locale ale Foru­mului Democrat al Germanilor din România, Asociației Foștilor Deți­nuți Politici și Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat, care au avut această inițiativă și au obținut acordul actualului proprietar al clădirii.(R.G.)
Fetiță de 3 ani mutilată de un cal
     O fetiță de 3 ani din Bistra a ajuns luni, 23 august, la Clinica de Neurochirurgie din Cluj Napoca după ce a lovit-o un cal drept în frun­te. Micuța Mădălina Maria M. se afla împreună cu părinții ei în satul Aronești, comuna Bistra, la o locuință temporară, de vară. Scăpând de sub supraveghere, fata a ieșit pe o fâneață unde păștea un cal. Trecând pe la spatele calului, animalul a izbit-o cu copita drept în frunte, spărgându-i capul. Fetița a fost dusă de urgență la centrul me­di­cal din Bistra, apoi la Spitalul Câmpeni și de aici, la Spitalul Județean Alba. De la Alba Iulia, fetița a fost trimisă de urgență la Clinica de Neurochirurgie Cluj Napoca unde a fost spitalizată cu di­ag­nosticul de traumatism cranio-cerebral, fractură frontală sub-acu­tă, edem cerebral difuz, hematom la ochiul drept și două plăgi con­tuze frontale. (N.I.T.)
Așteptări înșelate
Pensionarii nu au dat buzna în farmacii la medicamente aproape gratis
     Doar 7-8 pensionari cu venituri mai mici de 6 milioane de lei lunar au ridicat medicamente compensate în proporție de 90 la sută, în prima zi de eliberare a acestor rețete, deși media lunară este de 19.000 de pensionari. Anunțul a fost făcut de directorul Casei de Asi­gurări de Sănătate Alba, Gheorghe Ștef, în urma semnalelor pri­mite din teritoriu din partea farmaciștilor. El a precizat că deși era de așteptat ca pensionarii să ia cu asalt farmaciile, acest lucru nu s-a întâmplat, atât din cauza faptului că foarte mulți medici de fa­milie sunt încă în concediu, dar în special pentru că în perioada verii numărul îmbolnăvirilor este mult mai mic. O situație exactă cu va­loarea totală a medicamentelor pentru care pensionarii au plătit doar 10 la sută din preț va fi cunoscută însă abia la începutul lunii viitoare, când farmaciștii vor prezenta deconturile la CAS Alba, a mai spus Gheorghe Ștef.(R.G.)
Termene peste termene pentru finalizarea construcției sălilor de sport
     Chiar dacă o parte dintre cele 14 săli de sport cuprinse în pro­gramul guvernamental pentru județul Alba sunt finalizate din toate punc­tele de vedere, totuși au mai rămas încă destule care așteaptă tăierea pangilicii inaugurale. Deși s-au fixat tot felul de termene ulti­mative ba sfârșitul lui 2003, ba începutul lui 2004, ultima "bornă" este de câteva zile sfârșitul anului curent. În acest sens, de la Mi­nisterul Administrației și Internelor a sosit la Prefectura Alba o adre­să prin care se solicită comunicarea până la data de 1 septembrie a.c. a problemelor care condiționează nepunerea în funcțiune a săli­lor. La noi în județ cele mai mari probleme le ridică dotarea cu uti­lități, care revine primăriilor și consiliilor locale, care la rândul lor se confruntă cu o lipsă acută de mijloace financiare. Până la urmă, pro­babil, în stilul pur românesc, se vor găsi ceva soluții de compromis, care vor face ca funcționarea efectivă a sălilor să țină vreo două - trei luni de zile. După aceea, D-zeu cu mila.(R.J.)
Umaniștii merg singuri la alegerile generale
     PUR (s-l) a decis să candideze cu liste proprii la alegerile parla­mentare din noiembrie 2004. Hotărârea a fost luată duminică, 22 august, la București, după consultarea celor peste 1000 de delegați din țară, a primarilor, consilierilor umaniști, participanți la consti­tuirea Ligii Naționale a Primarilor și Consilierilor umaniști (președinte - Romeo Stavarache, primarul Bacăului). Gheorghe Krizbay, repre­zentant al PUR Alba, a declarat că această decizie este menită să reteze din start orice fel de speculații în legătură cu eventualele ali­anțe pe care le-ar face PUR-ul ca să acceadă în parlament. "Să se știe că nu suntem «căruța» nimănui", a comentat Krizbay. (N.I.T.)

Sus
© Copyleft S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.