Curier județean
Astăzi,
Directorii unităților școlare - convocați la IȘJ Alba
     Toți directorii unităților de învățământ din județ au fost convocați pentru astăzi, la ora 11.00, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Alba (IȘJ), în vederea analizării situației pregătirii noului an școlar. Inspectorul general adjunct, Angela Băruță, ne-a declarat că vor fi abordate, în principal, probleme referitoare la stadiul reparațiilor și igienizărilor clădirilor școlare și situația privind obținerea autorizației sa­nitare de funcționare de către unitățile de învățământ. De aseme­nea, va fi luat în discuție modul în care va fi efectuat transportul pa­chetelor de rechizite școlare acordate gratuit elevilor din clasele I-VIII, în baza unui program guvernamental, precum și transportul manualelor școlare. Angela Băruță a arătat că IȘJ Alba a primit cele 1.300 de pa­chete solicitate pentru clasa I, 1.000 din cele 3.200 de pachete cerute pen­tru cls. II-IV și toate cele 4.600 de pachete pen­tru clasele V-VIII. Referitor la recepția ma­nu­alelor, acestea au fost primite în proporție de 75 la sută din totalul titlurilor comandate. Cel mai bine se stă la clasele III-VIII, unde au sosit 95 la sută din manu­ale, fiind așteptate doar cele de limba engleză și germană. Pentru clasa I au fost recepționate 80 la sută din manuale, iar pentru clasa a II-a, cu 10 la sută mai puține. În schimb, la manualele pentru primii doi ani de studiu în licee sau școlile de arte și meserii există o re­stanță de 40 la sută, manualele urmând să ajungă în județul Alba, conform graficului stabilit cu editurile, a mai spus prof. Angela Bă­ruță, inspector general adjunct la IȘJ Alba.
Robert GHERGU

Casa județeană de Pensii Alba caută spațiu pentru arhivă
     Fiind o instituție cu un volum mare de muncă și implicit cu multe documente, dosare și câte și mai câte, Casa județeană de Pensii Alba și-a epuizat de ceva vreme spațiul destinat arhivării acestor ac­te. În aceste zile, conducerea instituției caută de urgență o locație corespunzătoare care să fie convenabilă și ca preț de închiriere. Du­pă cum se cunoaște, sediul Casei de Pensii Alba se află undeva în centrul municipiului Alba Iulia și, normal, locația destinată arhivei (mai ales a celei curente) trebuie să fie undeva pe aproape, numai că în zona respectivă chiriile sunt foarte mari. Neoficial am aflat fap­tul că CJP Alba ar fi intrat în contact cu o societate comercială dis­pusă să pună la dispoziție 150 mp, numai că a cerut lunar 9 eu­ro/mp adică cca 2 miliarde de lei anual. Deocamdată nu s-a concre­tizat nimic și astfel CJP Alba așteaptă în continuare oferte cât mai convenabile, mai ales că în acestă situație se aplică metoda nego­cierii directe, nefiind vorba de achiziții publice.(R.J.)
Direcția Finanțelor Publice se mută în casă nouă
•Adrese și telefoane utile pentru contribuabili
     Începând cu data de 30 august 2004, Direcția Generală a Finan­țelor Publice Alba se va muta în noul sediu situat în strada Primă­verii nr.10, din municipiul Alba Iulia; numerele de telefon și fax ale instituției vor rămâne aceleași: *Centrala: 818912, 813002, 813429, 813575, 814748; *Serviciul metodologie și asistență contribuabili: 819825 *Fax: 818906, 810593.
    Direcția Controlului Fiscal este deja mutată și funcționează din da­ta de 16 august în noul sediu, la etajul al III-lea, având numărul de telefon direct: 812139 și nr.fax: 811928. Administrația Finanțelor Pu­blice și Trezoreria municipiului Alba Iulia își desfășoară în prezent ac­tivitatea în vechiul sediu din Calea Moților nr.5 și vor funcționa la noua adresă, în sediul nou (la parter și etajul I) începând cu data de 15 septembrie 2004; numerele de telefon și fax ale acestora vor ră­mâne aceleași: *Telefoane: 812011, 831351; *Fax: 812309, 818909. (Compartiment de presă, Iulia MIREȘTEAN)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.