Prima pagină Ediția din: 30.8.2004
La alegerile parlamentare din toamnă,
PSD vrea să obțină peste patru milioane de voturi
     Principialul criteriu de performanță pe care PSD dorește să-l atingă la alegerile parlamentare din toamnă este obținerea a peste 4 milioane de voturi din partea electoratului, cu o treime mai multe decât la alegerile pentru consiliile județene. Ținta electorală a PSD a fost prezentată în cadrul Congresului Extraordinar al partidului, care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, la București, baza de cal­cul fiind rezultatul alegerilor locale. În Strategia PSD pentru alegerile parlamentare și prezidențiale se arată că pentru a obține un număr suficient de mandate pentru a constitui viitoarea majoritate parla­mentară, PSD trebuie să atragă voturile a peste 4 milioane de cetățeni. Președintele PSD, Adrian Năstase, desemnat oficial can­didatul partidului la alegerile prezidențiale, a declarat presei, la fi­nalul Congresului, că va încerca să stopeze ascensiunea dreptei semnalată în urma alegerilor locale, îndeosebi în Banat și unele zone transilvane, atât printr-un alt mesaj transmis electoratului cât și prin calitatea candidaților care vor fi propuși. Referitor la listele pentru alegerile parlamentare, el declarase în timpul lucrărilor Con­gresului că în PSD a avut loc o adevărată revoluție, candidații ur­mând să fie stabiliți pentru prima dată pe scena politică românească de către membrii de partid, în urma alegerilor preliminare din PSD. "Nu liderii de la județe sau de la centru decid listele de candidați, ci membrii de partid", a spus Năstase. În schimb, a accentuat el, lis­tele Alianței PNL-PD și PRM vor fi întocmite de șefii de partid, Theodor Stolojan și Traian Băsescu, respectiv Corneliu Vadim Tu­dor, în timp ce "PSD va avea singura listă de candidați aleși de oameni obișnuiți". Pentru atingerea criteriului de performanță propus, Adrian Năstase le-a cerut membrilor PSD să se deplaseze din casă în casă pentru a înțelege mai bine grijile oamenilor și pentru a le rezolva problemele. El a recunoscut că în ultima perioadă, PSD nu s-a mai întâlnit cu cetățenii, deși această practică este mai utilă decât rapoartele sosite din țară.
Robert GHERGU

Indemnizațiile pentru ATOPA neschimbate
     În ședința de Consiliu Județean Alba de joi, 28 august, a fost validată fără prea mari dispute componența Autorității Teritoriale de Ordine Publică Alba. Dezbaterile s-au aprins atunci când a venit vorba de indemnizația pe care membrii ATOPA urmează să o în­caseze. Propunerea președintelui CJ Alba, Teodor Atanasiu, ca indemnizația să se reducă de la 15 la sută la 10 la sută din salariul brut al președintelui CJ Alba a fost respinsă de consilieri. De ase­menea, și propunerile consilierului PSD Viorel Huțuleac - cu zero la sută și a consilierului PSD Ioan Florea cu doar 5 la sută - au fost respinse de consilieri. Consilierii au fost însă de acord cu păstrarea procentului de 15 la sută din indemnizația brută a președintelui CJ Alba, ca salarizare pe ședință. (N.I.T.)
Cu mașina în magazin
     Adrian Onu, de 23 de ani, din Alba Iulia, a fost implicat într-un accident de circulație mai puțin obișnuit, produs vineri noaptea, pe B-dul Revoluției, în apropierea Colegiului Militar. Surse polițienești au declarat că tânărul conducea un autoturism Opel Tigra, iar în jurul orei 23.00 a derapat, din cauza carosabilului umed și a intrat pe trotuar printre doi stâlpi de iluminat, a spart vitrina unui magazin de confecții și s-a oprit într-unul din pereți, provocând pagube materiale. În urma accidentului, tânărul a suferit leziuni ușoare la cap, nefiind necesară internarea lui în spital. Polițiștii au declarat că șoferul nu ar fi fost băut la volan, dar cu toate acestea el a fost condus la spital pentru recoltare de probe biologice în vederea determinării alco­olemiei. Deși unele voci susțineau că Adrian Onu ar fi fiul unui poli­țist din cadrul IPJ Alba, informația nu a fost confirmată oficial.(R.G.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.