Curier județean
Stadiul lucrărilor de reabilitare la Grupul Școlar Forestier Câmpeni este la nivelul zero!
     În luna iunie a.c., la Grupul Școlar Forestier din Câmpeni ar fi tre­buit să înceapă, prin programul PHARE - TVET, o serie de lucrări de reabilitare. Au trecut de atunci mai bine de două luni de zile și nu s-a pus nici măcar o cărămidă nouă, drept pentru care situația a a­juns și în atenția autorităților județene. În cursul zilei de ieri, un anga­jat al Prefecturii Alba a luat legătura cu reprezentanții firmei care a câș­tigat licitația de executare a lucrărilor, însă nu a izbutit să afle nimic pe motiv că patronii acesteia se află în concediu. Prefectul Mu­gurel Sârbu a precizat ulterior că se va urmări pas cu pas de ce s-a ajuns în această situație și că se va face o adresă la Ministerul Integrării Europene pentru luarea unor măsuri. De precizat că ter­menul limită de finalizare a lucrărilor este de 7 ianuarie 2005. Să nu fie însă prea târziu, iar județul Alba să piardă astfel o sursă de finan­țare externă, dar mai ales încrederea partenerilor străini. (R.J.)
La SC Argos SA Sebeș
S-a schimbat doar Consiliul de Administrație
     La începutul acestei săptămâni într-o ședință a Consiliului local al municipiului Sebeș a fost consfințită în urma unei hotărâri, modi­ficarea componenței Consiliului de Administrație al SC Argos SA - societate de gospodărie locală aflată în subordinea acestui orga­nism. Patru din cei cinci membri ai Consiliului de Administrație - toți pesediști - au fost înlocuiți cu doi liberali, Alexandru Glogovețan și Mihai Surani și doi pediști, Constantin Popa și Sorin Tocan. Al cin­cilea membru, care este și directorul societății, Nicolae Sabău și-a păstrat deocamdată funcția, însă sunt semnale că, în urma unei a­na­lize economico - financiare a SC Argos care va avea loc la finele săptămânii, domnia - sa ar putea fi înlocuit.
    Tot luni s-a luat în discuție și schimbarea C.A. de la Ocolul Silvic Sebeș însă, datorită prelungirii peste program a discuțiilor, decizia s-a amânat până la ședința următoare.(R.J.)
Rromii au sediu de partid la Aiud
     Consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre inițiat de pri­marul Mihai Horațiu Josan, care a avut ca obiect acordarea unui spa­țiu către Partida Rromilor cu destinația sediu partid politic.
    Consilierul local PSD, Eugen Irimie, s-a opus cu vehemență a­ces­tui proiect de hotărâre pretextând că spațiul respectiv, situat în strada Tribun Tudoran nr. 5, se află în incinta unității de învățământ, deși intrarea este separată.
    Primarul Mihai Horațiu Josan și viceprimarul Krisztian Kovats au subliniat faptul că amplasarea sediului Partidei Rromilor în vecină­tatea școlii nu contravine legii și au declarat că "afirmația domnului Irimie este deplasată", în condițiile în care PUR a primit sediu în tim­pul mandatului pesedist, când domnul Irimie era viceprimar, în clă­direa creșei de copii din cartierul Micro III.
    Proiectul de hotărâre a fost aprobat de către Consiliul local, iar reprezentantul Partidei Rromilor a menționat că amplasarea sediului de partid în imediata proximitate a Serviciului Social va eficientiza comunicarea dintre populația de etnie rromă și autoritățile locale, în sensul că Partida Rromilor va prelua problemele minorității și le va prezenta conducerii municipiului. (F.R.)
Piețe agroalimentare volante
     Într-o recentă ședință de guvern a fost adoptată o hotărâre privind înărirea ordinii și disciplinei comerciale în piețele agroalimentare. În baza acestei dispoziții legale, prefectul Mugurel Sârbu ne-a precizat că se vor înființa așa - numitele piețe volante care vor funcționa 1-2 zile/săptămână. În acest sens, până vineri, 3 septembrie a.c., pri­marii de municipii și orașe din județ trebuie să găsească și să co­mu­nice locațiile optime. În aceste piețe vor trebui îndeplinite mai multe condiții de bază printre care asigurarea spațiilor pentru produ­cătorii agricoli individuali precum și asigurarea cu produse agricole în vederea aprovizionării de toamnă a populației.(R.J.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.