Curier județean
Pentru al doilea an consecutiv,
Colegiul Militar "Mihai Viteazul", primul între liceele militare din țară
•În premieră, toate clasele de elevi vor avea și fete
     Colegiul Militar "Mihai Viteazul" din Alba Iulia a fost desemnat cel mai bun liceu militar din cele 3 instituții similare existente în țară, în baza rezultatelor admiterii la academiile și școlile militare de maiștri și subofițeri, a declarat purtătorul de cuvânt al Colegiului Mi­litar, Daniela Filimon. Ea a precizat că aceasta este concluzia la care au ajuns participanții la convocarea de pregătire metodică și de specialitate cu echipele manageriale, șefii ariilor curriculare și ai ca­te­drelor din cele 3 licee militare, desfășurată în această săptămână la Colegiul Militar "D. Cantemir" din Breaza.
    În urma examenelor, două treimi din cei 66 de elevi ai Colegiului Militar din Alba Iulia înscriși au promovat examenul de admitere în școlile și academiile militare, în condițiile în care și media generală de absolvire a liceului a fost de 9,22. Este al doilea an consecutiv când instituția militară din Alba Iulia devansează la acest capitol liceele similare din Breaza și Câmpulung Moldovenesc. Pe de altă parte, în premieră, în toate clasele, indiferent de anul de studiu, vor exista fete, aproximativ jumătate din efectiv fiind constituit din eleve, motiv pentru care, tot pentru prima dată, la încheierea cursurilor va absolvi o promoție mixtă. Având în vedere că se împlinesc 85 de ani de la înființarea liceului, care a funcționat inițial la Târgu Mureș, a spus Daniela Filimon, comandantul instituției, colonelul Voicu Cioa­ră, se așteaptă ca toți elevii să obțină rezultate foarte bune, atât la în­vățătură sau olimpiadele școlare, cât mai ales la bacalaureat și e­xa­menele de admitere în școlile militare superioare.
Robert GHERGU

Potrivit primarului Alexandru Dăncilă,
Școlile din Sebeș sunt pregătite
     Toate unitățile de învățământ din municipiul Sebeș și localitățile aparținătoare sunt pregătite pentru începerea în bune condiții a nou­lui an școlar. Declarația a fost făcută vineri, de primarul municipiului Sebeș, Alexandru Dăncilă, la finalul ședinței pe această temă cu directorii unităților școlare din Sebeș, Lancrăm, Petrești și Răhău. El a precizat că școlile generale nr.1, 2, 3, Colegiul Național "Lucian Blaga", Liceul Sportiv și Grupul Școlar Sebeș, precum și Școala Răhău dețin autorizație sanitară de funcționare. În schimb, Școala generală nr. 4, precum și cele din Petrești și Lancrăm sunt în curs de obținere a autorizației sanitare, a mai spus primarul Alexandru Dăn­cilă.(R.G.)
Pentru începerea noului an școlar sunt necesare 11,8 miliarde de lei
     Vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Nicolae Popa, ne-a declarat că pentru pregătirile necesare începerii în bune condiții a noului an școlar consiliile locale au solicitat în total suma de 11,8 miliarde de lei. Printre cele 31 de localități care au solicitat sprijin financiar sunt și trei orașe, Zlatna - 2,9 miliarde de lei, Blaj - 2,5 mi­liarde de lei și Cugir - 1 miliard de lei. Dintre cele mai mari solicitări de la comune le amintim pe următoarele: Mihalț - 650 de milioane de lei pentru reparații acoperiș și introducerea apei, Hopârta - 643 de milioane de lei, pentru microbuz, igienizări și reparații, Meteș - 635 de milioane de lei, pentru salarii și reparații etc. Din păcate, în urma rectificării făcute de guvern, este greu de crezut că CJ Alba va găsi prea multe resurse pentru ajutoare financiare destinate școlilor, iar greul va rămâne tot pe spatele comunităților locale și al sponsorilor.(F.R.)
Prietenii pompierilor
     Luni, 30 august 2004, Stadionul "Olimpia'' din Satu Mare, a fost gazda fazei naționale a tradiționalului concurs "Prietenii pompierilor", întrecere la care au participat echipaje de elevi din 8 județe ale țării. Printre județele participante s-a aflat și județul Alba, cu echipajele de 10 fete și 10 băieți de la Școala cu clasele I - VIII Albac, în următoarea componență: fete: Negrea Lidia, Petrea Mihaela, Buta Mihaela, Petrea Georgiana, Negrea Iuliana, Neș-Cioaza Alexandra, Petrea Ioana, Gaiu Marinela, Oneț Marcela și Popa Ioana; băieți: Petrușel Marian, Costea Adrian, Florea Adrian, Costea Roman, Trif Horea, Culda Florin, Petrea Bogdan, Petrea George, Pașca -Igna Călin și Scrob Andrei.
    Probele de concurs: pista de îndemânare peste obstacole, ștafeta de 400 m cu obstacole și proba teoretică au fost trecute cu succes de către echipajele județului nostru, reușind ca în final să se claseze pe locul II, atât la fete cât și la băieți.
    Un sincer bravo, atât pentru elevi, părinții acestora, cât și pentru cei care i-au pregătit și însoțit la acest concurs: prof. Horea Pleșa și prof. Iancu Pleșa.
    Rezultatele elevilor din Albac vin să întâmpine ziua de 13 sep­tembrie - Ziua pompierilor din România. (Tiberiu TODEA, primar Albac)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.