Prima pagină Ediția din: 9.9.2004
Situație absurdă la Sohodol:
Consilierii locali așteaptă ca primarul să modernizeze clădirea Primăriei... pe banii lui!
     În data de 30 august a.c., Consiliul Local al comunei Sohodol s-a întrunit într-o ședință extraordinară în cadrul căreia s-a dezbătut necesitatea modernizării sediului Primăriei. Trebuie să știți că sediul administrației publice locale din Sohodol arăta ca vai de lume, până la instalarea în fotoliul de primar a liberalului Liviu Andreica: uși și ferestre vechi, prin care bătea vântul, încăperi igrasioase, cu pereții coșcoviți, sobe de teracotă inutilizabile și un WC în curte, care se revărsa permanent. Plin de râvnă, odată ce s-a văzut primar, Liviu Andreica a făcut tot ceea ce era omenește posibil ca să transforme sediul Primăriei într-o clădire administrativă adevărată și s-a apucat de lucru: a zugrăvit, a instalat geamuri termopan, a făcut demersuri pentru un nou sistem de încălzire și o toaletă civilizată. Pe banii lui, bineînțeles (a investit până acum peste 200 de milioane de lei), căci fondurile aflate la buget erau BLOCATE DE... FOSTUL PRIMAR. Iosif Coroiu, fostul primar (pe care într-un articol precedent l-am definit ca făcând parte din PSD, dar care aparține de PUR, așadar... tot pe-acolo, în urma alianței dintre cele două formațiuni), a reușit să obțină o sentință civilă din partea Tribunalului Alba, prin care i se acordă "drepturi salariale neachitate pe perioada ianuarie 2001-ianuarie 2004", însumând 98.985.296 de lei (deși aceste "drepturi salariale" reprezintă spor de vechime, premiu 2% și premiu anual - al 13-lea salariu, la care el ca ales într-o funcție de demnitate publică nu avea dreptul!).
    Mai absurd este însă faptul că la ședința din data de 30 august, când s-a discutat despre modernizarea sediului Primăriei (aproape finalizată, pe banii actualului primar liberal), consilierii locali din Sohodol... s-au opus! Adică ce le trebuie lor sediu modern, înnoit, civilizat? În Apuseni se poate funcționa administrativ și în peșteră, după părerea dumnealor. Grav este însă faptul că indiferența și ignoranța consilierilor respectivi sunt dovezile de netăgăduit ale indiferenței și ignoranței cu care această echipă de consilieri va trata în viitor problemele comunității, ale oamenilor care i-au ales. Iar "singur printre prieteni", primarul Andreica nu are nici o șansă de a face ceva pentru a îmbunătăți viața locuitorilor din Sohodol, căci întotdeauna grupul de presiune creat de fostul primar Iosif Coroiu îi va bloca inițiativele. Acesta este cel mai murdar mod cu putință de a face politică, iar cei care vor suferi de pe urma jocurilor de culise ale lui Coroiu vor fi cetățenii, care n-au nici o vină că cei doi aparțin de formațiuni politice diferite...
Ioan HĂNȚULESCU

Astăzi va avea loc la București
Congresul de constituire a Alianței electorale Uniunea Națională PSD + PUR
•Președinții Mugurel Sârbu și Nicolae Popa vor con­duce delegațiile celor două organizații jude­țene
     Potrivit înțelegerii dintre conducerile PSD și PUR, astăzi în Sala Palatului din București, începând cu ora 11.00 se vor defășura lu­crările Congresului de constituire a Alianței electorale Uniunea Na­țională PSD + PUR. Din partea PSD Alba, președintele Mugurel Sârbu va conduce o delegație formată din participanții la Congresul extraordinar al PSD, la care se vor adăuga încă 25 de delegați. PUR Alba va fi reprezentat de 31 de persoane în frunte cu președintele Nicolae Popa. Deplasarea se va efectua cu două autocare, condu­cerile centrale de la București ale celor două partide interzicând fo­losirea autoturismelor de serviciu sau a celor personale.
    Ca o informație de ultimă oră, vă putem spune că ieri, pre­șe­dintele PUR Alba, Nicolae Popa, ar fi trebuit să se întâlnescă cu Adrian Năstase, aflat într-o vizită neoficială în județul Alba. Întrucât din cauza programului încărcat al premierului, întâlnirea nu a mai putut avea loc, se pare că Adrian Năstase va reveni foarte curând la Alba Iulia împreună cu președintele PUR, Dan Voiculescu, pentru a pune definitiv la punct lucrurile în ceea ce privește colaborarea dintre cele două organizații județene.
Răzvan JURCĂ, Florin ROMAN

Prefectul reia analizele de fond funciar
     Datorită faptului că finalizarea legilor de fond funciar încă tre­nează la nivelul județului Alba, prefectul Mugurel Sârbu a decis să reia analizele cu responsabilii din teritoriu. Prima dintre acestea a avut loc ieri la Alba Iulia, pentru zona respectivă, dar la care au par­ticipat și președinții Comisiilor locale din Sebeș și Cugir. Prefectul Mugurel Sârbu ne-a declarat că este foarte nemulțumit de felul în care se acționează atât în ceea ce privește cele două legi de fond funciar, dar și la Legea 10/2001 - de restituire a proprietăților abuziv confiscate.(R.J.)
La Centrul Cultural "Lucian Blaga" Sebeș
Desemnarea directorului s-a amânat
     Concursul pentru ocuparea postului de director al Centrului Cultural "Lucian Blaga" din Sebeș, programat să aibă loc ieri, a fost amânat, au anunțat surse oficiale din cadrul Primăriei Sebeș. Ace­leași surse au declarat că membrii comisiei de examinare a can­didaților au luat această hotărâre după ce au constatat că nu există avizul Consiliului Local pentru organizarea concursului, Centrul Cul­tural fiind subordonat CL Sebeș și nu primăriei. La concurs s-au înscris Elena Anghel, specialist în cadrul Casei memoriale "Lucian Blaga", Constantin Șalapi, profesor de muzică și Nicolae Afrapt, pro­fesor de istorie. În noile condiții, concursul a fost amânat până când CL Sebeș își va da acordul cu privire la organizarea acestuia, în ședința programată în ultima decadă a acestei luni, au mai spus sursele citate.(R.G.)
Doliu în lumea muzicii
Dan Spătaru a murit
     Cunoscutul solist de muzică ușoară, Dan Spătaru, o vedetă a muzicii românești în anii '60 - '80, cunoscut mai ales pentru șla­gărele "Drumurile noastre toate" și "Țărăncuță, țărăncuță", a murit ieri-noapte din cauza unor probleme de sănătate, relatează Rom­NET. Spătaru a fost operat anul trecut la stomac și din cauza unor complicații la pancreas, cântărețul a trebuit să fie reoperat. În ciuda acestui fapt, medicii au decis amânarea operației. Dan Spătaru a decedat însă ieri-noapte. (RomNET)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.