Actualitate
"Revoluție" în Consiliul Județean Alba
•Cel mai "bătrân" director din cadrul acestei in­stituții are... 37 de ani
     Președintele Consiliului Județean Alba, Teodor Atanasiu, a de­clarat încă din primele zile de mandat că se încearcă întinerirea echipei de conducere de la nivelul instituției pe care o conduce. Vestea s-a răspândit ca un fulger prin CJ Alba, iar cei mai în vârstă salariați au cam strâmbat din nas. "Invazia" tinerilor nu a fost pe placul multora, deși nimeni nu spune deschis acest lucru. Dincolo de aceste orgolii, președintele CJ Alba, Teodor Atanasiu, a realizat ceea ce nici un alt președinte nu a reușit: schimbarea generațiilor din fruntea instituției. Dar, ca să trecem direct la subiect, să spu­nem că președintele Consiliului Județean Alba, Teodor Atanasiu, a anunțat că începând de ieri, au fost numiți trei directori interimari. Este vorba despre Marian Florin Aitai, director interimar al Direcției Dezvoltare-Bugete, în vârstă de 30 de ani, care i-a luat locul domnului Ioan Boariu. Dan Mihai Popescu, de 35 de ani, este noul director executiv al Direcției Tehnice și o înlocuiește pe doamna Maria Lazăr. Un alt director tânăr este Ioan Bodea, de 37 de ani, care va ocupa de astăzi funcția de director executiv interimar la Direcția Relații Publice și Informatică, în locul lui Vasile Negrean. Foștilor directori le-au expirat mandatele pentru funcțiile de conducere și vor ocupa în continuare funcții de execuție. Experiența lor îi va ajuta probabil pe mai tinerii lor colegi să-și facă treaba cât mai bine. Concursul pentru ocuparea definitivă a acestor posturi va avea loc cel mai probabil în luna octombrie. "Era păcat să nu-i punem la treabă pe acești tineri, care sunt și pregătiți și aduc un suflu nou. Sunt buni cunoscători ai meseriei, sunt vorbitori de limbi străine și au urmat cursuri de perfecționare în țară și străinătate. Le doresc succes și spor la treabă", a spus președintele Consiliului Județean Alba, Teodor Atanasiu.
Florin ROMAN

Sărbătoare la Țebea
     Duminică, 12 septembrie, la Țebea, în județul Hunedoara va avea loc ediția din acest an a marilor sărbători dedicate Craiului Munților Avram Iancu. Serbările Țebei au în acest an conotații aparte, date firesc de împlinirea a 180 de ani de la nașterea lui Avram Iancu. Se așteaptă de aceea o participare mai mare atât din partea localnicilor și a tuturor celor care-l au încă viu în memorie pe conducătorul Revoluției de la 1848 în Transilvania, dar și din partea autorităților din județele din zonă ca și de la nivel central. Poate și pentru că, să nu uităm, anul 2004 este un an electoral și orice "baie de mulțime" face bine la notorietate. Pentru cei care doresc să petreacă o duminică plină de istorie, dar și de folclor, iată programul manifestării: ora 10.30 la mormântul lui Avram Iancu - depunere de coroane de flori; ora 11.00 - Parastas în memoria lui Avram Iancu și a tribunilor săi; ora 11.30 - cuvântul de întâmpinare al primarului din Baia de Criș și evocare istorică precum și alocuțiuni ale invitaților; ora 12.00, pe scena de pe câmpia Țebei - Spectacol folcloric incluzând Gala la­ureaților Festivalului de interpretare a muzicii populare "Felician Făr­cașu" și recitaluri ale mai multor cântăreți consacrați din zona Tran­silvaniei. Spectacolul va fi prezentat de Marioara Murărescu. Orga­ni­zatorii manifestării sunt Prefectura și Consiliul județean Hunedoara, Primăria și Consiliul local Baia de Criș, Primăria și Consiliul local Brad, Centrul județean al creației populare Hunedoara și Direcția pen­tru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național Hunedoara. (A.D.)
Minerii de la Baia de Arieș vor să supraviețuiască Apocalipsei restructurărilor
     O delegație sindicală de la ArieșMin a fost primită ieri de vice­președintele CJ Alba, Ion Dumitrel. Liderii de sindicat prezenți ieri la Alba Iulia au solicitat sprijinul CJ Alba în constituirea unei societăți prestatoare de servicii pe baza unora dintre activele preluate de la ArieșMin, care vor intra în conservare. Sindicaliștii ne-au declarat că au obținut deja promisiuni de la Minvest Deva urmând să obțină sprijin de la Consiliul Județean Alba și de la Ministerul Economiei și Comerțului. Dacă această inițiativă va cunoaște și o finalitate, o parte din forța de muncă disponibilizată va fi absorbită și va fi redusă rata șomajului - oricum destul de mare - din Baia de Arieș. Din data de 28 septembrie a.c., orașul Baia de Arieș se va "îmbogăți" cu încă 648 de șomeri, provenind din rândurile disponibilizaților înscriși pe liste.
    Dacă la discuțiile ce vor fi purtate azi la Minvest Deva de sin­di­caliștii de la ArieșMin nu se va ajunge la nici un consens, aceștia au pregătit pentru luni, 13 septembrie, un miting de protest la Deva (în acest sens obținând deja avizul primăriei din localitate). (N.I.T., F.R.)
A murit la Oarda
     Un bărbat din Oarda de Jos a murit miercuri noaptea, cel mai probabil din cauza unor afecțiuni la inimă. Victima este Gheorghe Șerdean, de 69 de ani, pensionar. Bărbatul mai lucra ca paznic la o firmă din localitate. El se întorcea spre casă și la un moment dat i s-a făcut rău. A căzut la pământ și a murit în scurt timp. Legiștii ur­mează să stabilească cauza exactă a decesului.(F.R.)

Sus
© Copyleft S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.