Curier județean
Promovarea turismului din Apuseni
     Vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, s-a în­tâlnit cu reprezentantul ANTREC Alba, Emil Comșa, cu care a dis­cutat despre un parteneriat referitor la editarea unei broșuri care să prezinte frumusețile Munților Apuseni și oportunitățile turistice ale zonei. "Această broșură va fi prezentată în străinătate la numeroase târ­guri internaționale de turism pentru a face publicitate zonei. De­gea­ba avem asemenea "comori" dacă nu știm să le punem în va­loare", a spus Dumitrel. CJ Alba și ANTREC vor realiza o colaborare pe termen lung pentru contractări de programe turistice.(F.R.)
Un nou program guvernamental "Terenuri de sport"
     La videoconferința cu prefecții a fost anunțată oficial lansarea unui nou program guvernamental de anvergură după cele referitoare la sălile de sport și "Laptele și cornul". Este vorba despre con­stru­irea a 1000 de terenuri de sport, acest program urmând să se de­ruleze prin Agenția Națională pentru Sport. Prefectul Mugurel Sârbu a declarat că speră ca județul Alba să fie prezent în mod consistent în cadrul acestui program și că în perioada imediat următoare ur­mează să se identifice locațiile necesare. De asemenea în atenția executivului se află și suplimentarea programului "Lapte și corn" cu noi produse.(R.J.)
Noutățile Toshiba prezentate la Alba Iulia
     Ieri a poposit la Alba Iulia caravana Toshiba IT Trek 2004, reșe­dința județului fiind prima etapă a turneului național din acest an. Manifestarea se află la a 7-a ediție, însă la Alba Iulia este prezentă pentru a doua oară, grație Scop Computers (firma autorizată la nivel național pentru distribuția echipamentelor Toshiba) și a partenerei sale din Alba, Gecom SRL Alba Iulia.
    În cadrul conferinței de presă ținute înainte de deschiderea expo­ziției pentru public s-au prezentat cele mai noi produse Toshiba, de la notebookuri la centre multifuncționale (care reunesc copiator, im­primantă, scaner, fax, e-mail), caracteristica fiind îmbinarea noilor tehnologii cu ușurința exploatării. Probabil acesta este unul din fac­torii pentru care instituții publice județene și locale din Alba folosesc echipamente Toshiba, concern care, între altele, a inventat mașina de spălat electrică și bateriile Li-Ion. (S.F.D.)
Bebeluș din Cugir intoxicat cu nitriți
     Un sugar de numai 5 săptămâni, din Cugir, a fost internat luni noaptea, la secția pediatrie a Spitalului județean de Urgență, fiind diagnosticat cu intoxicație acută cu nitriți. Mama lui A.M. le-a po­vestit medicilor de la "Urgențe" că i-a dat micuțului să bea ceai pre­parat din apa adusă de la fântâna unui vecin, întrucât există pro­bleme în alimentarea cu apă a zonei în care locuiește. Dr. Călin Gheorghiu, medic de gardă la "Urgențe", a declarat că bebelușul pre­zenta semne de asfixie, din cauza nitriților, substanțe care ar pu­tea proveni de la materiile fecale infiltrate de la grajdurile de animale din apropierea fântânilor. Concentrația de nitriți crește, dacă apa este fiartă, așa cum s-a întâmplat în cazul sugarului, care a băut ceai, a spus dr. Gheorghiu, gradul de intoxicare fiind dat de greu­tatea corporală. Medicul a menționat că nu exclude posibilitatea ca și proprietarii fântânii să fie intoxicați cu nitriți, deși aceștia nu s-au prezentat până acum la spital.(R.G.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.