Prima pagină Ediția din: 18.9.2004
Un bărbat a murit căzând de la 7 m în Valea Mușca
     Polițiștii din Lupșa au fost alertați de o femeie joi, 16 septembrie, în jurul orei 12.30, despre faptul că în lacul Blârda, format pe Valea Mușca, pe raza satului Lazuri, a fost descoperit cadavrul unui băr­bat. Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au constatat că pe DC 98, sub podul de beton de peste Valea Mușca, zăcea cu fața în sus, și cu capul zdrobit de o piatră, un bărbat. Acesta a fost identificat ca fiind Ioan Țârc, de 52 de ani, din Lazuri - Lupșa. Asupra acestuia a fost găsită suma de 2,147 milioane de lei, o geantă cu legume și o sticlă cu alcool. S-a emis ipoteza potrivit căreia omul a căzut de pe pod, de la o înălțime de 7 m, și s-a lovit cu capul de o piatră. Tru­pul neînsuflețit a fost transportat acasă de familia decedatului. A fost solicitat medicul legist. (N.I.T.)
Moț cu capul crăpat de un lemn
     Marin Sicoe, în vârstă de 36 de ani, un moț din localitatea Măs­tă­șești, a ajuns joi după-amiază la Spitalul județean de Urgență, a­vând capul crăpat. El a povestit personalului medical de la "Urgențe" că o bucată masivă de lemn l-a lovit în cap, fără să ofere însă mai multe detalii referitoare la împrejurările în care s-a produs accidentul. Surse medicale au declarat că pacientul a suferit un traumatism cra­nio-cerebral, o fractură a osului frontal stâng, cu penetrare de ma­să cerebrală, fiindu-i vizibil creierul. De asemenea, victima a fost diagnosticată și cu afazie secundară, având vederea afectată. Marin Sicoe a fost transferat imediat, în stare gravă, la Clinica de Neuro­chirurgie din Cluj-Napoca unde urmează să beneficieze de îngrijiri me­dicale de specialitate.(R.G.)
În Valea Cerbului - Bucium
Un ARO a ars în întregime
     Pompierii civili ai Primăriei Abrud, cei de la CupruSind Abrud și cetățenii din satul Valea Cerbului, comuna Bucium, au intervenit joi, 16 septembrie, în jurul orei 20.30, la stingerea unui incendiu izbucnit în gospodăria lui Daniel Roman din Valea Cerbului. Din cauza unui scurtcircuit electric s-a aprins un autoturism ARO parcat în curtea omului, mașină aparținând SC CupruMin SA Abrud. Autoturismul a fost distrus în proporție de 80%, paguba fiind estimată la circa 150 milioane de lei. (N.I.T.)
Ieri dimineață, la Alba Iulia
Polițiștii și gardienii publici au jumulit din nou... Turturica
     Cunoscut pentru lumea interlopă și indivizii dubioși care colcăie prin el, blocul G 2 - "Turturica" - situat în buricul municipiului Alba Iulia, a fost "periat" ieri dimineață de forțe de ordine - poliție, jandarmi și gardieni publici. Au fost trezite din somnul dulce (specific celor care nu mai poartă grija unei noi zile de muncă) - în jurul orei 6 di­mineața - 66 de persoane care au fost și legitimate. Dintre acestea, 20 au fost conduse la sediul poliției, unde au fost amprentate și foto­grafiate pentru albumul cu amintiri al celor de la judiciar. (N.I.T.)
În județul Alba,
Jumătate din școli au început anul fără autorizație sanitară
     Numai 52 la sută din unitățile de învățământ din județul Alba au reușit, în cele din urmă, să obțină autorizația sanitară de funcționare înainte de începerea noului an școlar. Purtătorul de cuvânt al In­spec­toratului Școlar Județean Alba, inspectorul general adjunct Angela Băruță, a declarat că celelalte instituții de învățământ sunt în curs de realizare a criteriilor impuse de legislația în vigoare pentru obținerea autorizației sanitare de funcționare. Cele mai mari probleme se înre­gistrează în mediul rural, unde se află majoritatea școlilor care func­ționează doar pe bază de aviz, din cauza lipsei apei curente și a ca­nalizării, a mai spus prof. Angela Băruță.(R.G.)
A căzut din prun
     Gheorghe Drăgan, în vârstă de 31 de ani, din Vințu de Jos, a fost internat miercuri, 15 septembrie a.c., la Spitalul județean de Ur­gență, după ce a căzut din pom, de la înălțimea de aproximativ 3 metri. El le-a povestit medicilor de la "Urgențe" că s-a urcat într-un prun pentru a culege fructele, iar la un moment dat s-a dezechilibrat și a căzut. Dr. Nicolae Volonciu, medic de gardă în cadrul serviciului amintit, a declarat că pacientul a suferit o fractură la antebrațul stâng și un traumatism abdominal. Drăgan a fost internat la secția chirurgie-ATI, pentru a primi îngrijirile medicale necesare. (R.G.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.