Curier județean
Site de rezervă pentru "Unirea"
     Deși suntem înaintea Europei cu Internetul, mai avem până când îi ajungem pe americani. Și vă dau un exemplu concret. După ce mai mulți ani am avut diverse siteuri găzduite free, numai în SUA, din acest an am trecut la hosting cu plată. Am găsit un chilipir la o firmă turcească, despre care am găsit o singură referință în Internet, și aceea negativă. Dar mi-am asumat riscul din câteva motive: pre­țul, oferta și serverul din... SUA. Că de nu era în SUA mă pierdeau de mușteriu. Într-adevăr, în primele luni a fost teroare; când îți era lumea mai dragă, atunci era picat serverul. Însă mi-a plăcut că tipii răspundeau imedat la e-mail-urile mele. Dar și din momentul din care m-au asigurat că nu vor mai fi probleme, n-au mai fost!
    Care-i situația cu siteurile Unirea? Ambele siteuri de până acum sunt găzduite în București. În general, serverul unde este www.ziarulunirea.ro (care este cu plată) este destul de stabil. Însă săptămâna trecută au fost mai multe întreruperi (nu știu cauza fiindcă n-au răspuns la e-mail-uri...). Al doilea server (cu găzduire gratuită, așa că nu comentăm) de vreo lună mai mult stă decât mer­ge. Și uite-așa, după ce termin siteul pe la vreo 1.00 (noaptea, nor­mal), mă trezesc că nu-l pot updata. Așa că, din 27 septembrie, ziarul Unirea are încă un site de rezervă, ziarulunirea.albaportal.net. La această adresă, din motive de spațiu, sunt numai informațiile la zi, nu și arhiva.
Florin SILEA
    P.S. Acum e 2.30, iar serverul de la www.ziarulunirea.ro tot nu merge... Și nici cel de la ziarulunirea.dap.ro.
    Însă ziarulunirea.albaportal.net este "up and running" (adică pen­tru d-l Pruteanu, funcționează). Ai dracu' americani, cum pot ei și noi nu!
O "Toamnă Cugireană" bogată
     Tomna CugireanăLa sfârșitul săptămânii trecute, s-a desfășurat la Cugir ediția a VIII-a a Festivalului „Toamna Cugi­reană". Chiar dacă vremea nu a fost generoasă, cerul fiind acoperit și plouând cu inter­mi­tențe, cugirenii au avut parte de două zile pline de manifestări. Ex­poziții, concursuri sportive, sim­pozioane, concerte de muzi­că bizantină, muzică ușoară și populară, toate s-au bucurat de o bună primire din partea participanților, la ele luând parte un număr mare de localnici și oaspeți.
    În cadrul manifestărilor a avut loc o ședință extraordinară a Con­siliului Local Cugir, care a avut ca unic punct pe ordinea de zi de­cernarea postmortem a titlului de Cetățean de onoare al orașului d-lui Sterca Nicolae, un om care a format generații de specialiști ai fabricii de la Cugir și care a contribuit la creșterea prestigiului ei. "Toamna Cugireană" a fost prilej de bucurie și pentru 26 de familii tinere, care au primit în cadru festiv cheile apartamentelor construite din fondurile ANL. Totodată, cu ocazia festivalului, administrația pu­blică locală a lansat site-ul de prezentare a Primăriei Cugir, site realizat prin sponsorizarea firmei Star Transmission Cugir. Începând de sâmbătă, la adresa www.primariacugir.ro puteți găsi informații despre oraș, instituții publice, școli, firme, administrație publică.
    Delegația din orașul german Wasserburg a vizitat mai multe o­biective locale și a manifestat interes pentru o viitoare colaborare în­tre cele două orașe. Germanii au defilat în costume bavareze alături de localnici la parada portului popular de duminică și au apreciat buna desfășurare a festivalului, precum și ospitalitatea cugirenilor.
    Organizatorii, Consiliul Local și Primăria orașului Cugir, mulțu­mesc celor care au trudit la realizarea acestui festival și tuturor spon­sorilor care au contribuit la această sărbătoare a cugirenilor, spune Mircea Simu, purtător de cuvânt al administrației cugirene. (N.I.T.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.