Curier județean
Inaugurarea Centrului de zi "Sfânta Filofteia"
     Arhiepiscopia Ortodoxă Română Alba Iulia și Asociația Filan­tropia Ortodoxă Alba Iulia anunță deschiderea Centrului de zi "Sfân­ta Filofteia" care va avea loc sâmbătă, 2 octombrie 2004, în loca­litatea Silivaș, comuna Hopârta, județul Alba.
    Evenimentul va începe cu Sfânta Liturghie, oficiată de Înalt Prea Sfinția Sa Andrei, Arhiepiscopul Alba Iuliei, urmând ca între orele 11.00-11.30 să aibă loc sfințirea și inaugurarea Centrului de zi "Sfânta Filofteia" din Silivaș. La oficierea deschiderii acestui centru vor fi prezenți reprezentanți ai autorităților locale și județene, repre­zentanți ai mass-media, membri ai Asociației Internaționale a Fe­me­ilor, TVR București și alte personalități.
    În urmă cu doi ani de zile, parohul satului Silivaș, preotul Beregoi Vladimir, marcat de gradul avansat de sărăcie în care trăiește o comunitate de rromi din parohia pe care o păstorește, s-a implicat foarte mult în sprijinul acesteia pentru a aduce o schimbare atât în plan spiritual, cât și material. Străduința lui este răsplătită acum prin înființarea acestui centru.
    Amenajat cu sprijinul Asociației Internaționale a Femeilor într-un imobil al Parohiei Ortodoxe din Silivaș și administrat de către Aso­ciația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, Centrul de zi "Sfânta Filofteia" oferă servicii pentru 60 de copii rromi cu vârste cuprinse între 5-18 ani. Scopul centrului este prevenirea eșecului șco­lar, abandonului școlar și instituționalizării în rândul copiilor din Silivaș. Sub îndru­marea preotului paroh, în cadrul centrului se vor desfășura programe moral-religioase și socio-educative în vederea creșterii șanselor de integrare a copiilor rromi din Silivaș.
    Aducem mulțumiri tuturor partenerilor care au contribuit la în­fiin­țarea acestui așezământ pentru copii - Asociația Internațională a Fe­meilor (IWA), Consiliul Județean Alba - Direcția Generală pentru Pro­tecția Drepturilor Copilului Alba, Primăria Hopârta - și în mod special creștinilor din Silivaș care s-au implicat în mod voluntar în lucrările de amenajare a acestui centru.
Cristina RAHOVEANU,
Coordonator Departament Relații Publice, Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia

Prima ediție a manifestărilor culturale și sportive
Zilele ocnamureșene
     În perioada 1-3 octombrie se va desfășura în orașul Ocna Mureș prima ediție a manifestărilor culturale și sportive "Zilele ocna­mure­șene", organizate de Primăria și Consiliul local Ocna Mureș, Con­siliul județean Alba și Centrul Județean pentru Conservarea și pro­movarea culturii tradiționale Alba. Manifestările vor debuta astăzi de la ora 16.00 cu cea de-a XVI-a ediție a Festivalului de Folclor "Mureș pe marginea ta". De la ora 18.00 îndrăgiții soliști de muzică populară Nicolae Furdui Iancu și Ionuț Fulea vor susține un recital. *Sâm­bătă, 2 octombrie: ora 10.00 - Primirea invitaților la Primăria Ocna Mureș, ora 10.30 Inaugurarea casei de cultură Ocna Mureș, cere­monial religios, ora 11.30 - Simpozion "180 de ani de la nașterea lui Avram Iancu", expoziție de carte, program literar muzical, ora 16.00 Spectacol susținut de Ansamblul de obiceiuri populare "Cununa belșugului" din Uioara de Jos, Ansamblul de dansuri populare "Doi­na Aiudului" Aiud, Ansamblul de dansuri din Kozarmisleny (Unga­ria), recital Nicolae Tontea, ora 20.30 - Concert susținut de grupul ETNO. *Duminică, 3 octombrie: ora 12.00 - Întreceri sportive, concurs de biciclete, ora 16.00 - Dans sportiv - Ansamblul de copii Ocna Mureș, ora 16.30 - spectacol cu Ansamblul de dansuri po­pulare "Ardealul" din Luduș, ora 18.00 - Concert de muzică populară susținut de Traian Ilea, Valeria Corodeanu și Mircea Târziu, ora 19.30 - Concert DESPERADO, ora 20.30 Focuri de artificii. (A.D.)
La a doua extragere...
Ioan Martin - reales președinte al Colegiului Medicilor Veterinari Alba
     Dr. Ioan Martin, șeful Circumscripției Sanitar-Veterinare Alba Iu­lia, a fost reales marți, 28 septembrie, în funcția de președinte al Co­legiului Medicilor Veterinari Alba (CMV) pentru următorii 4 ani.
    La prima reuniune a Adunării Generale pentru alegerea noii con­duceri a CMV Alba, programată pentru sâmbătă, 25 septembrie, nu a fost întrunit cvorumul necesar, motiv pentru care ședința a fost amânată. De această dată reuniunea a fost statutară iar dr. Martin a fost reales prin vot secret, cu majoritate covârșitoare, președintele medicilor veterinari, în detrimentul colegului său albaiulian, Călin Iuga.
    În funcțiile de vicepreședinți au fost desemnați tot prin vor secret dr. Ioan Dârzu, directorul Direcției Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Alba și Nicolae Sibișan, medic veterinar la Vințu de Jos.
    Totodată, președintele Comisiei de Deontologie și Litigii a fost ales Ioan Duma, iar președintele cenzorilor va fi Flaviu Mureșan, ambii din Blaj. De asemenea, au fost stabiliți cei 6 delegați ai județului, care îl vor însoți pe președintele CMV Alba, Ioan Martin, la ședința pentru alegerea noii conduceri a Consiliului Național al Medicilor Veterinari, care va avea loc în zilele de 15 și 16 octombrie, la Voineasa. Este vorba de Lucica Jurcă, Ioan Dârzu, Mircea Miclea, Francisc Kerekeș, Emil Birăuță și Ioan Duma.
Robert GHERGU

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.