Curier județean
Noul proiect al sălii de sport de la Lancrăm
     Dl. Gheorghe Ignea șeful Inspectoratului județean în Construcții Alba ne-a declarat că noul proiect, cu modificările de rigoare, al sălii de sport de la Lancrăm este terminat și se află în faza obținerii avizelor finale de la diverși factori abilitați. "Acesta va ajunge în curând pe masa constructorului care se va apuca imediat de treabă și sperăm ca în scurt timp să putem inaugura și respectiva sală de sport" ne-a declarat dl. Ignea.
    În altă ordine de idei dl. Ignea ne-a mai comunicat și faptul că sala de sport de la Teiuș este aproape terminată, la sfârșitul săptămânii curente urmând să fie montat covorul interior. Astfel ar mai rămâne de făcut amenajările exterioare care cad în sarcina primăriei teiușene. "Probabil că în două săptămâni o vom inaugura și pe aceasta" a conchis șeful ICJ Alba. (R.J.)
"Trofeul Calității în Construcții"
     Sâmbătă 16 octombrie a.c. la Sala Palatului din București, Inspectoratul de Stat în Construcții organizează etapa finală a "Trofeului Calității în Construcții" pe anul 2004. Pentru această ultimă fază au fost selecționate firme prestigioase în domeniu din toată țara din care una singură va primi mult râvnitul trofeu. Și județul Alba va fi reprezentat în această selectă competiție de către 2 societăți de profil respectiv SC Alba Cons SA Alba Iulia și SC Hidroconstrucția SA sucursala Sebeș. Alba Cons SA a fost selectată cu lucrarea "Sediul Direcției Agricole", iar Hidrocon­strucția SA cu lucrarea "Baraj Cugir". Cele două firme vor fi re­prezentate de către directorii generali ing. Iustin Furdui și ing. Ene Dumitru urmând de asemenea să mai fie prezenți la București inspectorul șef al ICJ Alba - Gheorghe Ignea, directorul de la SC Proiect SA Alba - Doina Emilia Harda precum și o serie de reprezentanți ai altor societăți de construcții din județ. (R.J.)
Casele sătenilor din Vurpăr sunt distruse de mașinile de tonaj greu
     Treisprezece familii din Vințu de Jos, Vurpăr, zona Codrișor, s-au adresat redacției noastre cu speranța că nemulțumirile lor se vor face auzite acolo unde trebuie. Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că mașinile de tonaj greu - de circa 30-40 de tone - care vin și pleacă de la balastiera de pe malul Mureșului provoacă vibrații atât de puternice în infrastructura drumului și a caselor încât în acestea au apărut fisuri de dimensiuni considerabile.
    A fost sesizată și Primăria din Vințu de Jos. Primarul Alexandru Danciu ne-a declarat că în cazul acestui drum nu poate cere decât restricție de viteză deoarece este vorba de un drum județean. "O să mă adresez Consiliului Județean Alba cu solicitarea de a restricționa circulația mașinilor de tonaj foarte greu pe acest drum, care le aparține. Într-adevăr, din cauză că drumul nu are o infrastructură corespunzătoare, asfaltul s-a înfundat la trecerea acestor mașini grele" ne-a precizat Danciu. (N.I.T.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.