Curier județean
A început furnizarea căldurii
În Alba Iulia doar 3000 de apartamente mai sunt racordate la sistemul centralizat
     Directorul SC Dalkia SA Alba Iulia, Dumitru Goțea, ne-a informat că de ieri a început furnizarea căldurii. Din cele 15 centrale termice care încă mai funcționează, 9 au fost deja pornite, iar celelalte 6 urmau să livreze agent termic din noaptea de miercuri spre joi. Cinci centrale au fost închise față de anul trecut, iar o parte din consumatori au fost trecuți pe centralele păstrate în funcțiune. Dacă la începutul activității sale, SC Dalkia SA asigura căldură pentru 16.000 de apartamente din Alba Iulia, acum doar 3000 mai sunt racordate la sistemul centralizat. Cei mai mulți dintre cei care s-au debranșat au optat pentru centrale individuale de apartament sau pentru centrale de scară, care presupun cheltuieli mai mici, în condițiile în care gazul metan s-a scumpit de la an la an. Două asociații care au primit căldură la începutul acestei săptămâni au cerut deja să nu mai primească agent termic: este vorba de Asociația bl.280 și Asociația Transilvania, bl.280, scara D. Dumitru Goțea ne-a declarat că agentul termic este livrat trei ore dimineața și trei ore seara. "Spre deosebire de alte locuri din țară, noi nu așteptăm ca trei zile consecutiv temperaturile să scadă sub 10 grade Celsius. Asigurăm căldura în funcție de temperaturile exterioare, dar și de solicitările care ne vin de la asociațiile de proprietari", a spus șeful de la Dalkia SA Alba Iulia.
Florin ROMAN

Astăzi, la Sohodol, se inaugurează
Primul drum comunal realizat prin programul Sapard
     Inaugurarea DC 90 Sohodol-Poiana Sohodolului este progra­mată astăzi, de la ora 12.00, fiind primul drum comunal realizat în județul Alba, în baza unui proiect finanțat prin programul Sapard. Anunțul a fost făcut de Mirel Elvireanu, responsabil din partea Di­recției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Alba pentru aplicarea programului Sapard, din partea DADR Alba la eveniment fiind invitat și directorul executiv Gheorghe Lazea. De asemenea, în afara conducerii Primăriei și Consiliului local Sohodol, vor fi prezenți reprezentanți ai autorităților județene, Biroului Regional Alba al Agenției Sapard, proiectanți, constructori și alți invitați. Drumul are o lungime de 1,35 kilometri, iar costul realizării acestuia s-a ridicat la 17,57 miliarde de lei, banii fiind decontați de Agenția Sapard. Pe lângă asfaltare, au fost realizate ziduri de sprijin și lucrări de artă (poduri, podețe etc.), întrucât drumul șerpuiește pe lângă cursul de apă care traversează comuna, malurile fiind frecvent afectate de revărsarea apelor. (R.G.)
Pentru adoptarea unui proiect de lege vizând finanțarea învățământului,
FSLI pichetează sediul Camerei Deputaților
     Aproximativ 200 de membri ai sindicatelor afiliate la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) au pichetat ieri după-amiază, timp de două ore, sediul Camerei Depu­taților, pentru a susține adoptarea unei inițiative legislative privind finanțarea în­vă­țământului. Valeriu Șușman, liderul Sindicatului Învățământ Alba (SIA), afiliat FSLI, a precizat că pe ordinea de zi a Camerei Depu­taților a fost programată începerea dezbaterii în plen a proiectului legislativ inițiat de FSLI. Documentul prevede modificarea Legii învățământului nr. 84/1995, în sensul majorării procentului alocat din PIB pentru învățământ, de la 4 la sută la cel puțin 6 la sută, începând de la 1 ianuarie 2005, respectiv la minim 7 la sută, din 2007. Propunerea FSLI a fost deja aprobată de Comisia de în­vățământ a Camerei Deputaților, fiind susținută de 190.135 de ce­tățeni cu drept de vot. Reamintim că insuficienta finanțare a învă­țământului preuniversitar a constituit una dintre nemulțumirile mem­brilor FSLI, care a dus la declanșarea unor mișcări sindicale de protest.
Robert GHERGU

Președintele PSD Alba, Mugurel Sârbu, crede că
"Lista pentru Senat este una excelentă"
     Președintele PSD Alba, Mugurel Liviu Sârbu, a făcut ieri unele comentarii cu privire la modificarea de ultimă oră care s-a produs pe lista senatorială a Uniunii județene PSD + PUR. Domnia - sa a precizat că dl. George Maior - secretar de stat în cadrul Mi­nis­terului Apărării Naționale, este cel mai indicat să ocupe primul loc având în vedere pregătirea sa profesională și mai ales că este un membru renumit al PSD, chiar dacă în județul Alba nu este încă prea cunoscut. "Acesta este și rolul campaniei electorale, adică acela de a ne face cunoscuți candidații. Oricum lista pentru Senat a județului Alba a Uniunii PSD + PUR este una excelentă, cu oameni foarte capabili din toate punctele de vedere. Atât George Maior cât și Nicolae Gavrilă sau Cornel Suciu reprezintă perso­nalități de necontestat cu care vom câștiga alegerile", a spus Mu­gurel Sârbu.(R.J.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.