Actualitate
Nemulțumiți de soluțiile oferite de Primăria Alba Iulia
Locuitorii de pe strada Crinului vor bloca din nou drumul
     Locuitorii străzii Crinului din Alba Iulia amenință că vor bloca din nou drumul vineri, 15 octombrie, nemulțumiți fiind de soluțiile oferite în urma negocierilor purtate la primăria municipiului. Aceiași pro­testatari au blocat strada Crinului duminică, 10 octombrie, nemul­țumiți de faptul că trepidațiile provocate de mașinile de mare tonaj care se deplasează spre un depozit en-gros din zonă le-a distrus parțial structura de rezistență a caselor. Între protestatari și firma din zonă există un proces în desfășurare de circa 3 ani de zile.
    Mai mult, cetățenii se află în posesia unor documente care ates­tă că drumul în cauză este construit pe proprietățile lor și nimeni nu i-a despăgubit pentru a-l transforma într-o stradă publică. Până în prezent, au fost montate indicatoare care re­stricționează circulația mașinilor mai grele de 10 tone, în timp ce locuitorii au cerut restricționarea la 5 tone. (N.I.T.)
Pe perioada campaniei electorale
Subprefectul Ioan Maier va asigura interimatul în fruntea Prefecturii Alba
     Prefectul Mugurel Sârbu a declarat ieri într-o conferință de presă că actualul subprefect Ioan Maier va asigura interimatul în fruntea Prefecturii cel puțin pe perioada campaniei electorale. "Eu voi fi suspendat de drept în momentul în care listele cu candidați vor fi înscrise oficial la Biroul Electoral. Mai mult ca sigur, dl. Maier va prelua funcția de prefect al județului. Ulterior, dacă voi obține mandatul de deputat voi decide pentru care din cele două funcții voi opta", a spus prefectul de Alba.
    De menționat că prefectul Mugurel Sârbu deține locul 1 la Camera Deputaților pe listele PSD + PUR Alba și conform Legii 373/2004 va fi suspendat din funcția administrativă pe durata cam­paniei electorale.(R.J.)
Primarul și consilierii din Șpring și-au dat demisia din PUR
•Către Partidul Umanist din România (Social-Li­beral)
     Datorită faptului că partidul nostru s-a îndepărtat foarte mult de doctrina care l-a propulsat și s-a aliat cu un partid a cărui doctrină mincinoasă se bazează doar pe interese personale, minciună și corupție, vă rog să acceptați demisia mea, Rusu Daniel Gheorghe, împreună cu consilierii mei locali, din toate funcțiile pe care le de­ținem în Partidul Umanist din România (social-liberal).
    Totodată, vreau să-mi cer scuze colegilor de partid care au fost niște oameni deosebiți și domnului Nicolae Popa, care este un u­ma­nist în adevăratul sens al cuvântului.
    Am știut că politica-i parșivă, dar nu am crezut niciodată că pu­tem fi mințiți și induși în eroare de un "om" ca Dan Voiculescu, care s-a lăsat corupt și șantajat de meschinii actuali ai politicii româ­nești.
    Fie ca Dumnezeu să dea minte și curaj românilor ca în toamnă să spună un nu hotărât ticăloșilor care nu fac altceva decât să ne împingă încetul cu încetul în groapa deznădejdii și a sărăciei.
Cu stimă și respect, Daniel Gheorghe RUSU
     N.R. Primarul s-a înscris în Partidul Democrat.
CJ Alba sprijină turismul
     Vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că dezvoltarea turismului județean este la fel de importantă ca și modernizarea drumurilor din Alba. "Din păcate nu s-a făcut nimic în acest domeniu, de când există CJ Alba și plecăm practic de la zero. În prezent strângem datele necesare în vederea atestării Arieșeniului ca stațiune tu­ristică", a spus Dumitrel. El a fost completat de directorul Direcției Tehnice, Dan Popescu, care a precizat că, pe lângă Arieșeni, CJ Alba mai încearcă să obțină statutul de stațiune și pentru alte localități cum ar fi Rimetea sau Albac.(F.R.)
1,5 miliarde de lei pentru Cergău
     Vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Nicolae Popa, ne-a declarat că în urma demersurilor făcute pe lângă ministrul Trans­porturilor, Miron Mitrea, a obținut suma de 1,5 miliarde de lei pentru drumul județean 107 Alba Iulia-Teleac-Hăpria-Straja-Colibi-Secășel-Cergău Mare-Blaj-Sâncel-Lunca Târnavei-Șona-Jidvei-Cetatea de Bal­tă, limită cu județul Mureș. Cele 1,5 miliarde de lei vor fi utilizate pentru întreținerea îmbrăcămintei asfaltice între km 38+634 și 40+885 (centrul comunei Cergău). În prezent se desfășoară etapa pregătitoare a licitației, ne-a mai informat vicepreședintele CJ Alba, Nicolae Popa.(F.R.)
Notă de protest
     Sindicaliștii din domeniul energetic care amenință cu greva au depus la sediile mai multor ministere o notă de protest în care se spune: "Sătui de promisiunile de 3 ani de zile, așteptăm ca efectul creșterii economice să se regăsească și în coșul zilnic al sala­riaților". Așa cum v-am mai informat, sindicaliștii solicită creșteri salariale și condiții mai bune de muncă, în vreme ce salariul mediu net pe ramură este de 7 milioane de lei. Negocierile dintre sindicate și patronat vor continua pe perioada acțiunilor de protest.(F.R.)
Manifestare științifică on-line
     În aceste zile la Stockholm (Suedia) se desfășoară cel de-al 17 - lea Congres al Colegiului European de Neuropsihofarmacologie. Conf. univ. dr. Liviu Stoica din Alba Iulia este membru al acestui înalt for științific încă din anul 1997, an în care domnia - sa a efectuat mai multe studii de specialitate în Suedia. Dl. Stoica a fost invitat oficial la acest Congres însă din motive familiale nu a putut fi prezent în țara nordică. Cu toate acestea, interesant este faptul că dânsul este conectat "on-line" la lucrările acestei prestigioase ma­ni­festări științifice. Comunicarea expusă de echipa d-lui dr. Stoica "Reechilibrarea disfuncției metabolice cerebrale prin acțiunea XR 0450, derivat al acidului valproic", se pare că are mare valoare ști­in­țifică, stârnind numeroase comentarii. (R.J.)

Sus
© Copyleft S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.